Son konular

Bioelektrik yuku

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
İnsandaki butun dokular ve hucreler elektrikle yukludur Aslında tıpkı bir alkali pilin calışmasına benzer Alkali pilin artı ve eksi kutbu gibi, hucrenin de bir cekirdeği (nukleus) ve sitoplazması vardır Doğanın dengesine uygun olarak, hucrenin cekirdek ve stoplazması da kendi karşıtını ceker Cekirdek pozitif, stoplazma ise negatif “kutuptur Karşı yuk kendi alanında toplandığında, hucre icindeki enerji akımı icin potansiyel artar Hucre icindeki enerji potansiyeli ne kadar cok olursa, hucre de o kadar sağlıklı olur
İnsan hucresi de alkali pil gibi kendi karşıt yukunu yaratma kimyasına dayanır: Bazı mineraller negatif (alkali), bazıları da pozitif (asit) yukludur İnsan bedeninde, bu mineraller enerji uretimi (karbonhidratların yakılması) suresince serbest kalırlar Bu esnada ayrıca hafif asidik atıklaruretilir Sağlıklı hucrelerin cekirdeğinde ve stoplazmasında yeterli miktarda, ayrı ayrı negatif ve pozitif yuk rezervi bulunur Canlı besinlerle beslenme, hucresel enerjiyi yuksek tutmak icin gerekli olan biyoaktif alkali ve asit elementlerinin seviyesini yuksek tutarken, hucredeki asitli atıkları duşuk seviyede tutar
Hucrenin cekirdeğindeki biyoaktif asit miktarı gerilediğinde, hucre sağlıksız bir duruma duşer Daha onemlisi, stoplazmada yeterli miktarda uygun biyoaktif alkali rezervi yoksa, ama buna rağmen ceşitli kaynaklardan yığılmış fazla miktarda asitli atık madde birikmişse, bu da hucreyi sağlıksız duruma getirir Sonuc olarak, cekirdek ve stoplazma arasındaki yuk ve hucresel enerji kaynakları azalır, bu da metabolik asidin birikmesini kolaylaştırır Hucresel enerjinin azalması, fiziksel rahatsızlıklarla sonuclanan bir dizi olumsuzluğa davetiye cıkarır Nasıl mı?
Elektriksel alanların dayanıklılığı ve gucu, hucrenin gucunu gosterir İnsan bedeninde, hucrelerdeki ve hucreler arasındaki duzgun elektrik yuku, kendini toksinlerden kurtarmaya ve işine yarayan besin ve oksijenli malzemeleri almaya ortam hazırlar Bu surec, sağlığın ve uzun yaşamın anahtarıdır Stoplazmadaki kimyasal ortam asidik ortama donduğunde ve potansiyel enerji, hucredeki bu hayat verici ve alıcı fonksiyonu destekleyecek eşiğin altına duştuğunde hucreler olur
Hucredeki elektriksel potansiyelin duşmesi, hastalığa giden yoldaki ilk adımdır Bu, laboratuvara gitmeden once gercekleşir ve tanı koymak icin yapılan testler, bedende yolunda gitmeyen tek bir şey dahi bulamaz
Canlı besinlerle beslenmenin biyoelektiriksel faydalarının mucidi, Viyana Universitesi Birinci Tıp Kliniği’nin başhekimi olan Profesor Hans Eppinger’dir Canlı besinlerle beslenmenin, doku hucreleri ve kılcal damar hucreleri arasındaki elektriksel potansiyeli artırarak hucrenin secme kapasitini artırdığını bulmuştur Dr Eppinger, canlı besinlerin hucre ici ve hucre dışı toksin boşaltımı ve besin emilimini onemli derecede artırdığını belirtmiştir Dr Eppinger ve birkac meslektaşı, elektriksel potaniyel zayıfladığında ve hucresel dejenerasyon başladığında, dokulardaki mikroelektriksel potansiyeli yenileyebilen tek şeyin canlı besinler olduğunu bulmuşlardır
Guneş ışınları ile yuksek elektron yuku canlı besinlere iletilir, boylece elektrikle yuklenen canlı besinleri yiyerek guneşin elektronlarını alırız Guneş enerjisi ile yoğunlaşan besinler, beden hucrelerine fayda sağlamak uzere beslenirler Bu alandaki araştırmacılar, bu yoğunlaşmış elektrik enerjisinin, elektron alışverişinde bulunan ve sistemimizde hareketsiz duran molekulleri harekete gecirdiğine inanmaktadırlar Bu yuzden canlı besinlerdeki yuksek elektrik potansiyeli, iyileşme gucu acısından son derece onemli bir faktordur
Kaliforniya’daki Biyoenerji Bilimleri Kurumu doktoru Valerie V Hunt, hucrelerin biyoenerjisi ile ilgili bulduklarını, Kirlian fotoğraf tekniği ile dikkatli bir şekilde belgelemiştir Bu ultraviyole film tekniği, herhangi bir yaşam formundaki elektriksel gucu acık bir şekilde ortaya koyar Canlı renklerde ortaya cıkan değişmiş elektro ışıma alanlarının canlı besini sarmaladığını (Şekil 2 – 4′e bakınız), ancak abur – cubur yiyeceklerde elektriksel yaşamın olmadığım gozler onune serer
Buğdayı ele alalım Elektrik yukunun olması ya da elektriksel acıdan olu olması, buğdayın nasıl hazırlandığına bağlı olarak değişir Filizlendirilerek yendiğinde, oğutulerek “pişmemiş ekmek yapıldığında ya da bir tepsinin uzerinde ot olarak yetiştirlidiğinde buğdaya canlı besin gozuyle bakabilirsiniz Buğday bu formlardayken elektrik yukunu ve oksijen iceriğini korur Buğday bu şekilde tuketildiğinde, besin ve insan hucreleri arasında gercekleşecek olan elektrik cekiminin ve ozumsemenin normal biyoaktif dongusu sağlanmış olur
Elektrik yuku ile bedene giren canlı besinler icin insan hucreleri oldukca cekicidir Bu da yiyeceklerdeki besinlerin emilimini kolaylaştırır
Aynı miktarda buğdayı oğutup, pişirip ekmek yaptığınızda elektriksel yukunu yok etmiş olursunuz Bu şekilde bedene giren buğday, yaşamak icin oksijen ve enzime ihtiyacı olan hucreler icin pek cekici değildir ve besin olarak emilemeyecek kadar uygunsuzdur Bedende ozgurce gezinen bu maddeler, hucreleri tıkayan tortular olarak kalırlar Boylece ne besin olarak hucrenin işine yararlar ne de toksinleri yok edebilirler Beden, yıllar boyu bu olumsuz koşullara karşı koymak icin mucadele edecektir Ancak zaman dolduğunda savaşı kaybedeceği ve hasta duruma duşeceği garantidir
Gunumuz bilimi, bedenin yaşlanması ve olumune dair bir karara varmış değildir Elektrik yuku tukenmiş mikroskobik hucrelerimiz tam olarak incelendiğinde bu sorunun yanıtı verilebilir Beden hucrelerinin elektrik yukunu yenileyebilen tek şeyin canlı besinler olduğunu da o zaman anlayacağız Cunku bedeni genc kılan tek şey canlı besinlerdir
 
Üst Alt