Modoratör
Tanınmış Üye
Işık, ses, görüntü vb yi geri göndermek, yansımasınısağlamak, aksettirmek. İletmek, duyurmak, aktarmak.Aksettirmek yansıtmak ne demek?
Aksettirmek kelimesinin anlamları sesi yankılamak, ışığı yansıtmak, yaymak ve duyurmak anlamında verilmiştir.Yansıtılması ne demek?
Yansıtılması ne demek?Işık, ses, görüntü vb.ni geri göndermek, yansımasını sağlamak, aksettirmek.
Yadsıma eylemi nedir?
Yadsıma eylemi nedir?Kişinin yaptığı, söylediği veya tanık olduğu olay ve eylemleri, yapmamış veya olmamış gibi davranmasına yadsımak deniyor. Eylemin ve haberin gerçekliğini kabul etmeyip, inkar yoluna sapma anlamlarına geliyor. TDK'ya Göre Yadsıma Kelimesinin Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre yadsımanın iki anlamı bulunuyor.
Yansıtma sorusu ne demektir?
Açıcı yankı ( yansıtma) sorular: Bir soru sormaktan çok, mesajı alan kişinin gönderen kişiye söz konusu mesajı, kendi diliyle anladığı şekilde geri göndermesidir.Hamster TDK Sozlugunde ne demek?
TDK Bilim ve Sanat terimleri sözlüğüne göre hamster ne demektir? Yanaklı fare, oynak kemirgen, sevimli sincap, cırtlak sıçan.Akis nedir ne demek?
Akis nedir ne demek?Akis (Çaprazlama): Bir cümle ya da dize içindeki sözleri ters çevirerek söylemeye akis denir.
Yansıtma sorusu nedir?
Yansıtma sorusu nedir?Yansıtma psikolojisi nedir?
PSİKOLOJİDE YANSITMA Psikolojik projeksiyon dediğimiz yansıtma kavramı ilk SİGMUND FREUD tarafından kullanılmıştır. Anlamı ise; Kişinin istemediği düşünceleri ya da davranışları karşı tarafta varmış gibi gösterme HASTALIĞIDIR.Yadımsama ne demek?
Yadımsama ne demek? a. biy. Canlı protoplazmayı yapan büyük ve karmaşık yapılı moleküllerin enerji çıkararak yanması, yıkım, katabolizma, özümleme karşıtı. bk. yadımsama.Yadsimiyorum ne demek?
Yadsimiyorum ne demek?Yadsımıyorum ne demek? Kişinin yaptığı, söylediği veya tanık olduğu olay ve eylemleri, yapmamış veya olmamış gibi davranmasına yadsımak deniyor. Eş anlamlısı olarak da inkâr etmek kabul ediliyor.