Son konular

Bitkisel ürünler sizin düşündüğünüzden daha tehlikeli olabilir!

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
51
Yaş
36
Coin
256,936
Elbet ki, birçok kişi için bu bir sürpriz olacaktır gelgelelim; WHO’ya (Dünya sıhhat örgütü) nazaran bitkisel eserler tüketicilerin sıhhati için bir tehdit olabilmektedir.

WHO çeşitli alternatif bitkisel ilaçları test etmiş ve eserlerin %59’unun kontamine olduğunu bulmuştur (bu kontaminasyon gerek ortamda olmaması gereken öteki bitki cinsleri ile yahut başka yan eserler ile bulaşma şeklindedir). Daha da ötesi, bitki ekstreleri (özleri vs) toksik olabilir yahut gayri kimi yan tesirlere sahip olabilir. Sonuç olarak, bu eserler yalnızca ‘tamamen doğal’ diye, otomatik olarak inançlı ve tesirli oldukları manasına gelmez. Ve şayet bitkisel ilaçlar kontamine ise, tıpkı vakitte bitkisel kozmetiklerin de o denli olması muhtemeldir.

Bu, sentetik eserlerin kontaminasyon bakımından emniyetli olduğu mealine da gelmez örneğin vazelin (parafin yağı, petrolium jelly) karserojen unsurlardan arındırmak için müsait halde saflaştırılmalıdır. Mütenasip formda rafine edildiğinde, vazelin (parafin yağı) kullanılması külliyen inançlı olan çok tesirli bir ek hususudur.

Onun için, gelin şu anlamsız “tüm doğallar düzgündür ve tüm sentetikler kötüdür” fikrinden vazgeçelim. Onun alanına, kaynaklarına bakmaksızın, eserlerimizin içeriklerinin sağlıklı ve tesirli olduğundan emin olmaya odaklanalım.
 
Üst Alt