Reputation:
Blast Chiller ne işe yarar?
Blast Chiller soğuk hava depoları veya diğer bir deyişle Blast Chiller Soğuk odalar hızlı bir şekilde donması istenen ürünler için kullanılır.Chiller su basıncı kaç olmalı?
Bu sebepten ötürü soğutucu akışkan devresi oldukça önemlidir. Kullanılacak soğutma gruplarında kompresör sayısı ve soğutucu akışkan devre sayısı mutlaka şartnamelere yazılmalıdır. Su basınç kaybı minimumda tutulmalıdır. Su basınç kaybının 60 kPa'yı geçmemesi önerilir.Blast Chiller nasıl çalışır?
Blast Chiller nasıl çalışır?Kompresörde sıkıştırılmış ve yüksek sıcaklıkta gaz halindeki soğutucu akışkan kondansere gönderilir. Fanlar yardımı ile batarya yüzeyinde hava akışı sağlanarak ısı transferi gerçekleşir. Gaz üzerindeki ısının havaya iletilmesiyle soğutma tamamlanır.
Şok dondurucu ne işe yarar?
Dondurma teknolojisi ile muhafaza etmenin temel prensibi, -18〬C derece ve daha düşük sıcaklık değerlerinde gıdayı hızlı bir şekilde dondurarak, gıda bozulmasına sebep olabilecek mikroorganizmaların çalışma ve çoğalma faaliyetlerinin tam olarak durdurulmasıdır.Şok Soğutucu nedir?
ŞOK SOĞUTMA CİHAZLARI Ürünlerin ısısını çok kısa süre içinde istenen ısıya getirmek için üretilen ve kullanılan cihazlara şok soğutma cihazları adı verilir. Isının kısa sürede istenen seviyeye getirilmesi işlemine ise şoklama denir.Chiller nasıl seçilir?
Chiller nasıl seçilir?Çillerin çalışma su sıcaklığı, çalışacağı ortamın iklim şartları, istenen soğutma kapasitesi, çalışacağı ortam havasının denize olan mesafesi, çalışacağı ortamın deniz seviyesinden olan yüksekliği, gibi bilgiler net olarak çiller grubu seçimine etki etmektedir.
Absorbsiyonlu chiller nasıl çalışır?
Sistemin Çalışma Prensibi Soğutucu akışkan (Su buharı), generatörden kondensere girer ve burada ısı vererek yoğuşur. Sıvı fazda ve yüksek basınçta kondenserden çıkan sıvı akışkan kısılma vanasından geçerek basıncı düşürülür ve sıvı fazda ve düşük basınçta evaporatöre girer.Derin Dondurucu Hızlı dondurma ne işe yarar?
A)Hızlı Dondurmanın Avantajı: Besin maddeleri taze olarak işlenip hızlı dondurulduğundan,lezzet ve besin değerini korurlar. Besin maddeleri temizlendiği ve pişirilmeye hazır hale getirildiği için az yer kaplar,depolanması kolay olur. Standart büyüklükte ambalaj paketleri kullanılabilir.Şok dondurucu nedir?
Şok dondurucu nedir?Şok Derin Dondurucu Mutfağınızı bir şok dondurucu ile donatarak, pişmiş yiyeceklerinizin sıcaklığını tehlike bölgesinden hızlı bir şekilde getirebilirsiniz, böylece bakteriler büyümeye başlamaz. Şok soğutucular, yiyeceklerinizi önerilen güvenli saklama aralığı olan 0 ° C ile 5 ° C arasında tutabilir.