boğaz yanması - boğaz yanmasına iyi gelen bitkiler - boğaz yanmasına alternatif çözüm - boğaz yanmasına bitkisel çözümler - boğaz yanmasına bitkisel tedavi - boğaz ağrısına bitkisel çözüm - boğaz ağrısına iyi gelen bitkiler - boğaz ağrısı şifalı bitkiler - boğaz ağrısı - öksürük
1- Guatrda sedef çiçeği lapası konur.
2- Boğaz şişkinliğinde; bal, bakla, çemen macun yapılır ve birer kaşık yutulur.
3- Bir kaşık soğan suyu bal ile birlikte içilir.
4- Boğaz yanması – Farenjitte; rafadan yumurta yenir.
5- Erik yaprakları kaynatılarak elde edilen suyu ile gargara yapılır.
6- Boğaz yumuşatma ve ses kısıklığında; ayva çekirdekleri kaynatılarak şeker ile birlikte içilir.
7- Fıstık yenir.
8- Bir çay kaşığı mürsafi dil altına konur ve yavaş yavaş eritilerek yutulur.
9- Ispanak kaynatılarak bir bardak içilir.
10- Boğaz iltihabında; udhindi pudra yapılarak sürülür.
11- Sirke ile gargara yapılır.
12- 2-3 gram günlük isimli bitki dil altında tutularak yavaş yavaş emilir.
13- Hindiba suyu ile gargara yapılır.
14- Turunç reçeli yenir.
15- Ebe gömeci kaynatılarak suyu içilir.
16- Sıcak koyun sütü ile gargara yapılır.
17- Dut şerbeti ile gargara yapılır.
18- Zencefil bal ile macun yapılarak bir kaşık yutulur.
19- Ayva çekirdekleri su ile kaynatılır ve bir bardak suyu içilir.
20- Sıcak bal şerbeti ile gargara yapılır.
21- Yabani gül kaynatılarak elde edilen su ile gargara yapılır.
22- Kabak tatlısı yenir.
23- Bir gram günlük bitkisi yenir.
24- Meyan kökü kaynatılarak içilir.
25- 10’ar gram; mersin yaprağı, pelit, sumak, ayva yaprağı ile 50’şer gram; kişniş suyu, ceviz kabuğu suyu, mersin yaprağı suyu birlikte kaynatılır ve lapa yapılarak boğaza konur. Suyu ile de gargara yapılır.
1- Guatrda sedef çiçeği lapası konur.
2- Boğaz şişkinliğinde; bal, bakla, çemen macun yapılır ve birer kaşık yutulur.
3- Bir kaşık soğan suyu bal ile birlikte içilir.
4- Boğaz yanması – Farenjitte; rafadan yumurta yenir.
5- Erik yaprakları kaynatılarak elde edilen suyu ile gargara yapılır.
6- Boğaz yumuşatma ve ses kısıklığında; ayva çekirdekleri kaynatılarak şeker ile birlikte içilir.
7- Fıstık yenir.
8- Bir çay kaşığı mürsafi dil altına konur ve yavaş yavaş eritilerek yutulur.
9- Ispanak kaynatılarak bir bardak içilir.
10- Boğaz iltihabında; udhindi pudra yapılarak sürülür.
11- Sirke ile gargara yapılır.
12- 2-3 gram günlük isimli bitki dil altında tutularak yavaş yavaş emilir.
13- Hindiba suyu ile gargara yapılır.
14- Turunç reçeli yenir.
15- Ebe gömeci kaynatılarak suyu içilir.
16- Sıcak koyun sütü ile gargara yapılır.
17- Dut şerbeti ile gargara yapılır.
18- Zencefil bal ile macun yapılarak bir kaşık yutulur.
19- Ayva çekirdekleri su ile kaynatılır ve bir bardak suyu içilir.
20- Sıcak bal şerbeti ile gargara yapılır.
21- Yabani gül kaynatılarak elde edilen su ile gargara yapılır.
22- Kabak tatlısı yenir.
23- Bir gram günlük bitkisi yenir.
24- Meyan kökü kaynatılarak içilir.
25- 10’ar gram; mersin yaprağı, pelit, sumak, ayva yaprağı ile 50’şer gram; kişniş suyu, ceviz kabuğu suyu, mersin yaprağı suyu birlikte kaynatılır ve lapa yapılarak boğaza konur. Suyu ile de gargara yapılır.