Son konular

Bölgesel zayıflama yöntemi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Bölgesel incelme yerinde kliniğimizde bilinçli, kimseye kişisel, sonuca daha çabuk değil daha emniyetli ulaşma sloganıyla hareket edilen farklı bir hizmet anlayışımız mevcuttur.

Süreçlerimiz Dermatoloji uzmanımızın denetiminde yapılmaktadır.Radyo frekans + Infrared + Vakum + Masaj sistemi ile çalışan cihazımız, kızılötesi optik güç ve Bi-polar radyofrekansı bir arada bulunduran bu sisteme sahiptir. Kızılötesi (IR) dalga uzunluğu optik kaynağı sayesinde epidermisi (derinin en üst tabakası) koruyarak, cildi 5 mm derinliğinde(dermis tabakasına) kadar ısıtır. Bi-polar radyofrekans (RF) ise 5-15mm yağ tabakasına dek ısınma sağlar. IR ve RF den kaynaklanan ısı tesiri, her ikisinin de tek başına kullanılmalarıyla sağlanacak tesirden daha yüksektir. Dokularda yaratılan derin ısınma (derin hipertermi) oksijenin hücrelere geçiş orantısını 2 kat arttırır. Bilhassa yağ hücrelerinde yükselen oksijen konsantrasyonu hücre metabolizmasını hızlandırır.Sonuç olarak; yağ hücrelerinin hacimlerinde küçülme sayısında azalma meydana gelir. Vakum masaj selülitli yerde atmosfer basıncının düşmesini, damarların genişlemesini ve kan dolaşımının artmasını sağlar. Ayrıyeten vakum tesiri ile kızılötesi (IR) ve Bi-polar radyofrekans (RF) gayelerine daha yakın olmaları nedeniyle tedavinin tesirinin artması sağlanır. Mekanik masaj tesiri ile hücre içinde birikmiş likitlerin lenf damarlarına yönlendirilmesi kolaylaşır. Bağ dokusu üzerindeki tesiri sayesinde hipodermisteki yağ odacıkları küçülür.

Tedavi sonrası selülit imgesinde çarpıcı düzelmeler görülür. Ayrıyeten bölgesel yağ birikimlerinin azalmasına bağlı vücut şekillendirmede tesirli sonuçlar elde edilir. Tesirin gözlenmesi 3 ve 4. Seanslarda başlar. Ortalama seans sayısı 10 ‘dur. Seanslar haftada bir yahut iki kere uygulanır.Daha sonrası 2 hafta, 1 ay, 3 ay aralarla devam edildiğinde, sonuç alınan tesirin devamlılığı sağlanır.

Bölgesel zayıflamada başka bir sistem muayyen bir nahiyede ağırlaşmış yağın lipoliz yolu ile parçalanması ve basınçlı masaj (pressoterapi) ile vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Mezoterapi ; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların , karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi sistemidir. Latince mezo (orta) ve terapi (tedavi) sözlerinden meydana gelmiş olup orta deri tedavisi mealindedir. 1952’de Dr. Michel Pistor’un tesadüfen geliştirdiği mezoterapi 1987’de Fransız Tıp Akademisi tarafından tıbbi bir tedavi usulü olarak kabul edilmiştir.

Mezoterapide küçük ölçülerde yapılan mikroenjeksiyonlarla ilaçlar direkt olarak sorunlu kesime verilir. Sistemik bir yan tesire neden olmaksızın sorun çözülür. Bu yolla tedaviden maksimum yarar elde edilir. Tedavi edilecek durumlara bağlı olarak seçilen spesifik ortamlara, çok ince iğne uçları ile (4 – 6 - 13mm. uzunluğunda ve 27 - 30 gauce inceliğinde iğnelerle) uygulanır. Kıymetli olan hazırlanan kokteylde kullanılan ilaçların farmakolojik özelliklerini, birbirleri ile olan etkileşimlerini ve yan tesir potansiyellerini âlâ bilmektir. Hissedilen ağrı, iğnelerin boyutlarıyla orantılı olarak nispeten azdır. Tedavinin seans sayısı, pratik yapılan bireye, meselenin aşamasına ve enjeksiyonun yapılacağı nahiyeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bu süreç Dermatoloji bilirkişimiz tarafından yapılmaktadır. Lipoliz ve cihazla tedavi kombine edildiğinde tedavi başarısı daha da artmaktadır. Bütün bu tedavi ve pratiklere karşın unutulmaması gereken en kıymetli şey zayıflama yada incelme vakasının multidisipliner bir yaklaşımla çözümlenmesidir. Genetik özellikler, diyet alışkanlıkları, egzersiz, psikoloji , marazlar tek tek tabip denetiminde değerlendirilip, sonuca varılmalıdır.
 
Üst Alt