Dana ve sığır benzeri kasap hayvanlarında ikişer adet bulunan bonfile, coğunlukla buyukbaş hayvanın sırt kısmından cıkarılan ettir Etin en lezzetli ve besleyici kısmı olarak nitelendirilen bonfile, damak tadına gore farklı şekillerde pişirilebilir Pek cok restoranda az pişmiş bonfilenin cok daha lezzetli olduğunu fark edebilirsiniz Kırmızı ete duşkun olanların vazgecemediği bonfile bilhassa fesleğen iceren sos ile enfes olmaktadır
Hayvanın buyukluğune gore tahminen en az 1 kilogram en fazla 2 kilogram olan bonfile, etlerin kralı unvanına sahiptir Nereden aldığınız ve etin taze olup olmadığı bonfilenin lezzeti acısından oldukca onemlidir Bu sebeple alırken muhakkak bunları sormalı, mumkun olduğunca hazırlık aşamasına şahit olmalısınız
Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
Ozellikle paketlenmiş olarak alınan bonfilelerin en buyuk sorunu yağ ve sinir ile karma olmasıdır Yağ ve sinirden ayrılmamış bonfile, yeterince temizlenmemiş ya da hazırlanmamış bonfile demektir Bu şekilde aldığınızda yemek hazırlama aşamasında olduğu kadar yeme aşamasında da sizin icin sorun olacaktır
Bonfile Nedir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac38050Buyukbaş hayvanların antrikotları ile sokumları arasında yer alan yaklaşık 2 kilogramlık ete bonfile adı verilmektedir Başka bir ifadeyle, kasaplık hayvanların, bel kemiğinin iki tarafından cıkarılan ettir Hangi yemeğe eşlik ederse etsin eşsiz guzelliğe sahip olan bonfile, etin en lezzetli ve doymuş halidir Biftek icin en uygun et kabul edilen bonfile aynı zamanda sulu yemeklerle de guzel olabilmektedir
Bonfileyi en lezzetli şekilde yemek istiyorsanız, ızgarada pişirme usulunu tercih etmelisiniz Yağdan ve sinirden temizlenmiş et, ızgarada kalan yağı ile az pişmiş olduğunda cok daha sağlıklı olmaktadır Hem sağlıklı hem de en lezzetli kısım olması bonfilenin en pahalı et olmasına neden olmaktadır Alırken ucuz olarak verilen bonfilenin gercek olduğundan emin olmalısınız Elde kalan etlerin bonfile adı altında satılması sık karşılaşılan bir sorundur
Bonfile Hayvanın Neresidir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac47761Coğunlukla buyukbaş hayvanlardan alınan bonfile, hayvanın sırt kısmında sokumun yanında yer almaktadır Sokum ve antrikotun daha derininden sıyrılarak alınan bonfile, hemen hemen en yağsız ve sinirsiz bolge kabul edilmektedir Ayrıca saf et olduğu icin bonfilede kemik bulunmamaktadır Arzunuza gore farklı lezzetlerle bir araya gelen bonfileyi restoranlarda yiyebilirsiniz Bunun yanında et pişirme tekniklerine hakim olan herkes evde kendi sofrasında bonfile lezzetini tadabilir
Bonfile Nasıl Hazırlanır? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac57b4eKasaptan bonfile alırken hazırlık aşamasına dikkat etmelisiniz cunku evinizde yapacağınız yemek ne olursa olsun bonfilenin istediğiniz şekilde hazırlanmamış olması, yemeğinizin lezzetini değiştirecektir Temizlenme aşamasında sinirleri ve yağları ayrılmış şekilde alınan bonfile cok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır Sonrasında evinize geldiğinizde en fazla 250 cm buyukluğunde kestiğiniz bonfileleri 2 cm inceliklerde ezmelisiniz Cok ince olmaması lezzeti acısından onemlidir Bu nedenle dikkatli inceltmekte fayda var İnceltme işleminden sonra pişirmek cok daha kolay hale gelecektir
Bonfile Nasıl Pişirilir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac6c385Bonfile aldıktan sonra ne kadar profesyonel olunursa olunsun akıllarda şuphe doğar Yumuşak olmaması veya lezzetsiz olması, yiyen kişileri hem memnun etmez hem de etin guvenilirliğini sorgulatır Buna engel olmak adına bonfile pişirmenin puf noktalarına hakim olunmalıdır Bu puf noktalardan ilki kullandığınız tava ya da tencerenin muhakkak yapışmaz teflon olması gerektiğidir Yapışması, etin kuruyup kalmasına sebep olmaktadır
Bunun yanında tavaya asla aynı anda ikiden fazla et konulmamalıdır Su dengesi acısından bu sayı onemlidir Bir diğer puf nokta ise bonfilenin marine edilmesi gerektiğidir Eğer etinizi marine ederseniz bu durumda hem yumuşak hem de lezzetli olacaktır Şimdi size bonfilenin farklı pişirme teknikleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz
Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfilelerinizi hızlı, pratik ve lezzetli şekilde hazırlamak isterseniz bu durumda hazırlık aşamasında biraz daha işleme tabi tutmalısınız Her şeyden once bonfile kalınlıklarını yarıya indirmelisiniz bu şekilde pişme suresi de yarı yarıya azalacaktır Daha sonra julyen doğrama ile iri iri cubuk şeklinde doğramalısınız Yapışmadan pişmesi mumkun olan bir tava tercih etmelisiniz Tavaya bir miktar yağ dokup kızdırmalı arkasından etlerinizi ilave etmelisiniz Etleriniz kısık ateşte pişerken uzerine fesleğen yaprakları cok yakışacaktır Fesleğenin yanında dilediğiniz baharat ile tatlandırabilirsiniz
Izgarada Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfileyi en sağlıklı pişirme tekniği ızgarada olacaktır Herhangi bir yağ katkısında bulunmadan kendi yağı ile pişmesi gereken bonfile, onceden tuzlanıp bir sure bekletilmelidir Etin yumuşamasını sağlayan tuz daha kolay lezzetlenmesine de katkı sağlayacaktır Bekleme suresi biten bonfileleri tel ızgaraya dizip uzerini yine tel ızgara kapağı ile kapatın Bu şekilde ekstra muhurleme işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır Bonfilelerinizin pişmesine yakın uzerine isteğinize bağlı olarak kekik ilave edebilirsiniz Sunumda kozlenmiş biber ve domates yanına cok yakışacaktır
Fırında Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfilenizi tavada ya da ızgarada değil de fırında yapmak isterseniz hazırlık aşamanız ve malzemeleriniz biraz farklılık gosterecektir Bonfilenizi fırında pişirmeden once muhakkak marine etmelisiniz Marine etmek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır Marine kısmında dilediğiniz malzemeleri tercih edebilirsiniz ancak zeytinyağı, sarımsak, kekik, soya sosu muhakkak bulunmalıdır
Yenibahar (Jamaika Biberi) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
Marine işlemi sona erdiğinde etinizin uzerinde gezdirmek icin tereyağını ocakta biraz eritip uzerine kıyılmış sarımsak ve maydanozu ilave etmelisiniz Eriyen sosu aluminyum folyoya dokup rulo haline getirin Sonrasında bir sure buzdolabına alıp dondurun Fırını 180 dereceye ayarlayın Dilimlediğiniz bonfilelerinizi yağlı kağıda koyup fırına yerleştirin Piştikten sonra aluminyum folyoda olan tereyağını esnetip icine etlerinizi dizin Sonra bir sure kapalı şekilde bekletin Yağ tamamen eriyip et tarafından emildiğinde servis edebilirsiniz
Hayvanın buyukluğune gore tahminen en az 1 kilogram en fazla 2 kilogram olan bonfile, etlerin kralı unvanına sahiptir Nereden aldığınız ve etin taze olup olmadığı bonfilenin lezzeti acısından oldukca onemlidir Bu sebeple alırken muhakkak bunları sormalı, mumkun olduğunca hazırlık aşamasına şahit olmalısınız
Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
Ozellikle paketlenmiş olarak alınan bonfilelerin en buyuk sorunu yağ ve sinir ile karma olmasıdır Yağ ve sinirden ayrılmamış bonfile, yeterince temizlenmemiş ya da hazırlanmamış bonfile demektir Bu şekilde aldığınızda yemek hazırlama aşamasında olduğu kadar yeme aşamasında da sizin icin sorun olacaktır
Bonfile Nedir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac38050Buyukbaş hayvanların antrikotları ile sokumları arasında yer alan yaklaşık 2 kilogramlık ete bonfile adı verilmektedir Başka bir ifadeyle, kasaplık hayvanların, bel kemiğinin iki tarafından cıkarılan ettir Hangi yemeğe eşlik ederse etsin eşsiz guzelliğe sahip olan bonfile, etin en lezzetli ve doymuş halidir Biftek icin en uygun et kabul edilen bonfile aynı zamanda sulu yemeklerle de guzel olabilmektedir
Bonfileyi en lezzetli şekilde yemek istiyorsanız, ızgarada pişirme usulunu tercih etmelisiniz Yağdan ve sinirden temizlenmiş et, ızgarada kalan yağı ile az pişmiş olduğunda cok daha sağlıklı olmaktadır Hem sağlıklı hem de en lezzetli kısım olması bonfilenin en pahalı et olmasına neden olmaktadır Alırken ucuz olarak verilen bonfilenin gercek olduğundan emin olmalısınız Elde kalan etlerin bonfile adı altında satılması sık karşılaşılan bir sorundur
Bonfile Hayvanın Neresidir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac47761Coğunlukla buyukbaş hayvanlardan alınan bonfile, hayvanın sırt kısmında sokumun yanında yer almaktadır Sokum ve antrikotun daha derininden sıyrılarak alınan bonfile, hemen hemen en yağsız ve sinirsiz bolge kabul edilmektedir Ayrıca saf et olduğu icin bonfilede kemik bulunmamaktadır Arzunuza gore farklı lezzetlerle bir araya gelen bonfileyi restoranlarda yiyebilirsiniz Bunun yanında et pişirme tekniklerine hakim olan herkes evde kendi sofrasında bonfile lezzetini tadabilir
Bonfile Nasıl Hazırlanır? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac57b4eKasaptan bonfile alırken hazırlık aşamasına dikkat etmelisiniz cunku evinizde yapacağınız yemek ne olursa olsun bonfilenin istediğiniz şekilde hazırlanmamış olması, yemeğinizin lezzetini değiştirecektir Temizlenme aşamasında sinirleri ve yağları ayrılmış şekilde alınan bonfile cok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır Sonrasında evinize geldiğinizde en fazla 250 cm buyukluğunde kestiğiniz bonfileleri 2 cm inceliklerde ezmelisiniz Cok ince olmaması lezzeti acısından onemlidir Bu nedenle dikkatli inceltmekte fayda var İnceltme işleminden sonra pişirmek cok daha kolay hale gelecektir
Bonfile Nasıl Pişirilir? imagesbonfilenedirnasilpisirilir5af16fac6c385Bonfile aldıktan sonra ne kadar profesyonel olunursa olunsun akıllarda şuphe doğar Yumuşak olmaması veya lezzetsiz olması, yiyen kişileri hem memnun etmez hem de etin guvenilirliğini sorgulatır Buna engel olmak adına bonfile pişirmenin puf noktalarına hakim olunmalıdır Bu puf noktalardan ilki kullandığınız tava ya da tencerenin muhakkak yapışmaz teflon olması gerektiğidir Yapışması, etin kuruyup kalmasına sebep olmaktadır
Bunun yanında tavaya asla aynı anda ikiden fazla et konulmamalıdır Su dengesi acısından bu sayı onemlidir Bir diğer puf nokta ise bonfilenin marine edilmesi gerektiğidir Eğer etinizi marine ederseniz bu durumda hem yumuşak hem de lezzetli olacaktır Şimdi size bonfilenin farklı pişirme teknikleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz
Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfilelerinizi hızlı, pratik ve lezzetli şekilde hazırlamak isterseniz bu durumda hazırlık aşamasında biraz daha işleme tabi tutmalısınız Her şeyden once bonfile kalınlıklarını yarıya indirmelisiniz bu şekilde pişme suresi de yarı yarıya azalacaktır Daha sonra julyen doğrama ile iri iri cubuk şeklinde doğramalısınız Yapışmadan pişmesi mumkun olan bir tava tercih etmelisiniz Tavaya bir miktar yağ dokup kızdırmalı arkasından etlerinizi ilave etmelisiniz Etleriniz kısık ateşte pişerken uzerine fesleğen yaprakları cok yakışacaktır Fesleğenin yanında dilediğiniz baharat ile tatlandırabilirsiniz
Izgarada Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfileyi en sağlıklı pişirme tekniği ızgarada olacaktır Herhangi bir yağ katkısında bulunmadan kendi yağı ile pişmesi gereken bonfile, onceden tuzlanıp bir sure bekletilmelidir Etin yumuşamasını sağlayan tuz daha kolay lezzetlenmesine de katkı sağlayacaktır Bekleme suresi biten bonfileleri tel ızgaraya dizip uzerini yine tel ızgara kapağı ile kapatın Bu şekilde ekstra muhurleme işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır Bonfilelerinizin pişmesine yakın uzerine isteğinize bağlı olarak kekik ilave edebilirsiniz Sunumda kozlenmiş biber ve domates yanına cok yakışacaktır
Fırında Bonfile Nasıl Pişirilir? Bonfilenizi tavada ya da ızgarada değil de fırında yapmak isterseniz hazırlık aşamanız ve malzemeleriniz biraz farklılık gosterecektir Bonfilenizi fırında pişirmeden once muhakkak marine etmelisiniz Marine etmek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır Marine kısmında dilediğiniz malzemeleri tercih edebilirsiniz ancak zeytinyağı, sarımsak, kekik, soya sosu muhakkak bulunmalıdır
Yenibahar (Jamaika Biberi) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
Marine işlemi sona erdiğinde etinizin uzerinde gezdirmek icin tereyağını ocakta biraz eritip uzerine kıyılmış sarımsak ve maydanozu ilave etmelisiniz Eriyen sosu aluminyum folyoya dokup rulo haline getirin Sonrasında bir sure buzdolabına alıp dondurun Fırını 180 dereceye ayarlayın Dilimlediğiniz bonfilelerinizi yağlı kağıda koyup fırına yerleştirin Piştikten sonra aluminyum folyoda olan tereyağını esnetip icine etlerinizi dizin Sonra bir sure kapalı şekilde bekletin Yağ tamamen eriyip et tarafından emildiğinde servis edebilirsiniz