Borek Nasıl Acılır

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Yufka nasıl acılır
Borek icin yufka nasıl acılır
kolay yufka nasıl acılır


imagesboreknasilacilir5afab41f47f76

Yufka, yufka acmasını bilenler icin cok basit, oğrenmek isteyenler icin cok zor gorunen bir el becerisidir Anlatılarak veya yufka acan birini seyrederek, oğrenme imkanı cok zor Fakat, yufka acmak icin bazı temel bilgileri edindikten sonra işi pratik yaparak cozmek cok kolay Kendim, tariflerini verdiğim kete ‘gozleme ’ ve yufka bazlamaları yapa yapa oğrendim Ozellikle kete yapmak, bu işin en kolay yolu Gerek hamurunun ozelliği, gerekse yufkasının kalın olması, yufka acmayı oğrenmek isteyenler icin ideal bir kurstur

Yufka acmanın inceliklerine gelince, yuksek randımanlı tabir edilen borek ve baklava hamurları icin uretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak Yoğurulan hamurdan ihtiyacınıza uygun buyuklukte, parcalar kopartılacak Bu parcalar hic un kullanılmadan, avuc icinde dondure dondure puruzsuz beze yapılacak Bir miktar unla birlikte beze, yufka acılacak zemin uzerine konulacak El ile beze uzerine bastırılarak, beze yassılaştırılacak Once, merdane bezenin tam orta yerine konulacak ve ileri geri hareketle beze yassıltılacak Zaman icerisinde kazanılacak el becerisi ile merdane hareketleri, bezeyi kendi etrafında dondure dondure buyutecek

Beze, tatlı tabağı buyukluğune ulaştığında merdanenin gorevini oklava alacak Beze uzerine un serpilecek ve oklava resimde gorulduğu gibi, acılmış beze uzerindeki dik cizgi yonunde dondurulerek hareket ettirilecek Oklavanın ikinci hareketinde konumu, resimde gorunen sol yandaki acısal cizgiye paralel olacak Saat uzerindeki 6 rakami ile 8 rakamı arasındaki acıklık oklavanın hareketinde puf noktasıdır Bu acıyı sağlamak icin, ya hamur dondurulecek ya da oklava o konuma getirilecek Hamuru acarken ilk başlarda hamuru, o acıklıkta dondurebilirsiniz Hamur capı buyuduğu vakit oklavanın o acıklıkta konumlanması gerekir
Acılan hamur oklavaya sarılarak tek yonlu hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek, hamuru istediğiniz buyuklukte yufka olarak acabilirsiniz Bezelerin yuvarlak ve duzgun acılmasının en onemli şartı, oklavanın her seferinde resim uzerindeki acı kadar pozisyon almasıdır
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt