Son konular

Botoks, etkisi ve kullanıldığı yerler

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Botoks birkaç dakikalık bir süreçle gençleşme, yani canlı bakışlar, gergin bir alın, dinlenmiş ve mesut bir tabir sağlayan bir estetik tatbiktir. Uzun yıllardır kas illetlerinin tedavisinde kullanılan ve bir cins bakteriden kişisel koşullarda üretilen bir ilaçtır.

Tesiri
Botoks uygulandığı kaslar üzerinde gevşetici bir tesir yapar ve bu tesir dört ila altı ay sürer. Botoks uygulanan kaslar gevşer ve böylelikle yüzün üst tarafında, yani göz etrafı ve alında mimiklere bağlı olarak gelişen kırışıklıklar artık oluşamaz. Gülme sırasında meydana gelen kazayağı çizgileri, kaş çatmaya bağlı dikey alın çizgileri ve konuşurken oluşan yatay çizgiler ortadan kalkar.

Yanlışsız bir biçimde botoks uygulanmış yüzde sağlıklı ve dinlenmiş bir söz olur. Bu açıdan ilacın uygulandığı kaslar ve verilen doz çok değerlidir. Her bireyin kas yapısı farklı olduğundan standart biçimde bir tatbik yapılması hakikat değildir. Botoks pratiğinin kesinlikle bu bahiste haberli ve deneyimli bir tabip tarafından yapılması hakikat olur. Botoks, yanaklarda yahut dudaklarda katiyetle şişkinlik yapmaz. Lakin botoks isminden çok çokça kelam edildiği için, cilt gençleştirme ismine yapılan öbür birçok tatbik da bu isimle anılır olmuştur. Gerçekte botoksun kullanıldığı nahiyeyi şişirme, hacim kazandırma üzere bir özelliği yoktur.

Kullanıldığı mekanlar
En sık botoks kullanılan sahalar, üst yüz kesiminde bulunan göz kenarı kazayağı çizgileri ile alnın yatay ve dikey çizgileridir.

Ayrıyeten üst dudak üstündeki dikey çizgilenmelerin ve yanaklardaki ince kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Ağız zaviyelerinin ve burun ucunun hafifçe kaldırılması; burun kökündeki çizgiler, boyun kırışıklıkları, yüz ovalindeki bozulma, sarkma üzere değişik durumların giderilmesinde de muvaffakiyetle kullanılır.

Öbür tasarruf ortamları
- Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanındaki ter bezi kaslarına yapıldığında 6-8 ay vadeyle çok terlemeyi azaltır.
- Diş gıcırdatma durumlarında çiğneme kasına yapılan münâsib ölçü botoks bu sorunu çözer.
- Blefarospazm, yani göz muhiti kasının istemsiz kasılmasıyla daima göz kırpıştırma formunda beliren rahatsızlık botoksun tesir ortamına girer.
- Vagina kasının istem dışı kasılarak ilgiyi engellediği vaginismus durumunda botoks tesirli olabilir.
- Migren tipi baş ağrısında da kullanılır. Velev kırışıklık giderme hedefi ile botoks yapılan kimi hastalarımız baş ağrılarının azaldığını tabir ediyor.

Pratik biçimi ve sıklığı
Enjeksiyondan evvel bu yerde süreksiz his kaybı yapan bir krem uygulanır. Hem bu ilacın tesiri nedeniyle, hem de çok ince iğneler kullanıldığı için ağrılı bir tatbik değildir. Süreç, birkaç dakika üzere kısa bir vadede biter.

Botoks uygulandığı kesim ve doza nazaran 4-8 ay aralarla tekrarlanır. Yüz gençleştirme maksadı ile yapıldığında birinci sene 4 ayda bir yapılır. İlerleyen yıllarda tesir mühleti 6-8 aya kadar uzar. Tesiri geçtiğinde bile kırışıklık derhal eski haline dönmez. Tertipli uygulanma durumunda, laf konusu ortamlardaki kırışıklıklar külliyen kaybolur.

Maliyeti
Tatbikin maliyeti kullanılan doza nazaran değişir. Pahalılık göreceli bir kavramdır. Lakin elde edilen sonucun çok pahalı olduğu ve uygun bir krem için ayrılan bütçe ile botoks yaptırmanın mümkün olduğu da bir gerçektir. Üstelik çok daha kısa müddette sonuç alınır ve bu sonuç katidir.
 

Similar threads

  • Soru
Halk arasında yılan zehiri olarak bilinir. Ancak yılan zehiri değildir. Clostridium Botulinum bakterisinden laboratuar ortamında elde edilen bir toksindir. Etkisini sinir kas kavşağında, kasa kasılma uyarısının geçişini inhibe ederek gösterir ve kaslarda gevşeme sağlar. Botoks tıpta yıllardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Clostridium botulinum isimli bakteriden elde edilmiş bir nörotoksindir. Yani, hududa tesir eden bir toksindir. Botulinum toksin yepyeni ismi iken, botoks ticari ismidir. Tabiatta; yedi farklı botulinum toksin serotipi vardır. Lakin sık kullanılan ve bilinen A serotipidir. A serotipi; motor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Botoks (Botulinum toksini), sanılanın bilakis yılandan değil bir bakteriden elde edilmektedir. Clostridium Botuliunum A isimli bakterinin egzotoksinidir. Bu toksin had uçlarından kasların kasılması için gerekli olan unsurların salınmasını muvakkat olarak köstekler. Böylelikle uygulanan ortamdaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Botoks nedir? Botoks, Botulinum toxin sözünden kısaltılmış, özünü bir bakterinin (Clostridium botulinum) oluşturduğu proteindir. Botoksun nasıl bir tesiri vardır? Botoks uygulandığı kas dokusunda hudutları bloke ederek, kasın kasılmasını engellemiş olur. Hudut uçlarından nörotransmitterin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Cilt hücrelerinin kendisini sistemli bir biçimde yenileyememesi durumunda ortaya çıkmış yaşlanan ciltte, kırışıklık, düşük kaş, terleme üzere problemlerde anında sonuç veren botoks pratiği çok pratik kolay bir tahlil sunar. Botoks Nedir? Nasıl Tesir Eder? A tipi botulinum enjeksiyonu (Botoks)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt