Boyun ağrısı ve tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Boyun agrısı, boyun hareketlerinde kısıtlılık ve boyun kaslarındaki gerginlik münhasıran ağır çalışan insanlarda sık görülmektedir. Boyun omurları çok hareketli bir yapıya sahip olduğu için boyun ağrısı sık karşılaşılan bir yakınmadır.

Boyun Ağrısı Tipleri ve Nedenleri

Esas iki çeşit boyun ağrısı vardır: Mekanik boyun ağrısı ve omurga patolojilerine bağlı ağrı

1. Mekanik Boyun Ağrısı

En sık görülen boyun ağrısı tipidir. Çoğunlukla uzunluğunu etkileyen küçük travmalar yahut boyun kaslarını ve bağ dokusunu etkileyen küçük zedelenmeler nedeni ile olur. Makûs postür bu tip ağrının en değerli nedenidir. Bilhassa gün uzunluğu masa başında öne eğik konumda çalışan şahıslarda sık rastlanan bir yakınmadır. Mekanik boyun ağrısı başa, omuzlara ve kollara yayılabilir. Sıklıkla ağrının gerçek nedeni ve konumu bulunamaz.

2. Omurga Hastalıklarına Bağlı Boyun Ağrısı

Bu öbekteki boyun ağrıları oransal olarak mekanik boyun ağrısına nazaran daha az görülür. En sık görülen nedenleri şunlardır:

a)Boyun fıtığı (Servikal disk hernisi)
b)Boyun omurlarında dejenerasyon / yıpranma (Servikal spondilozis)
c)Boyun omurga kanalında daralmaya bağlı omurilik tutuluşu (Servikal spondilotik miyelopati)

TEDAVİ

Boyun nahiyesindeki bu sorunlar manuel terapi ile kolaylıkla bir kaç seansta tedavi edilmektedir.Uzman öncelikle boyun kesimini ayrıntılı teşhis eder ve hangi segmentlerin sorunlu oldugu saptadıktan sonra bu nahiyelere iyi manuel manevralar ile gerekli olan tedaviyi yapar.

Manuel terapi boyun yerinde katiyetle dikkatli ve eksper kimselerce uygulanmalıdır.Ülkemizde bu tedavi sistemlerini bilirkişiliği ve eğitimi olmayan bireylerce yapılmakta ve bir çok sakatlık ortaya çıkmaktadır.Uzman kişlerce yapıldıgında muvaffakiyet bahtı nispeten yüksektir cünki,problemin oldugu noktayı spesifik olarak tedavi etmektedir.
 
Üst Alt