Bozköy - Bozköy Köyü - Bozköy Köyü Bergama - İzmir - Bozköy Hakkında - Bozköy Resimleri - Bozköy Tanıtım - Bozköy Bilgileri
İlçe : Bergama
İL : İzmir
Bozköy köyü, İzmir ilinin Bergama ilçesine bağlı, Bergama'ya 15 km uzaklıkta bir köydür. Geniş ve verimli topraklara sahip köyde pekçok tarım ürünü yetiştirilebilmektedir. Bakırçay akarsuyuna yakın olması sulama konusunda avantaj sağlasa da, son yıllarda kurumaya yüz tutan nehir, tarımı da olumsuz etkilemiştir. Köy Halkının başlıca geçim kaynağı Zeytin ve Pamuktur. Ancak son yıllarda izlenen tarım politikaları yüzünden köyde genç nüfus oldukça azalmıştır. Gençler daha çok Bergama, Aliağa ve İzmir de iş bularak köyden uzaklaşmıştır. Köyde Köy Muhtarlığına ait 1 adet Kontine Zeytinyağı tesisi bulunmaktadır
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.
Sağlık Evi - Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok
Su Şebekesi Var
Kanalizasyon Var
Köy Muhtarı : HÜSEYİN DURMAZ
Muhtarlık Erişim Bilgileri :
Telefon : 0 (232) 664 71 93
Cep Telefonu : 0 (533) 683 47 52
Demografik Bilgiler :
Nüfusu : 2000 / 569
1997 / 575
İle Uzaklığı : 97 km
İlçeye Uzaklığı : 16 km
Rakım : 100 m
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Bozköy köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
İlçe : Bergama
İL : İzmir
Bozköy köyü, İzmir ilinin Bergama ilçesine bağlı, Bergama'ya 15 km uzaklıkta bir köydür. Geniş ve verimli topraklara sahip köyde pekçok tarım ürünü yetiştirilebilmektedir. Bakırçay akarsuyuna yakın olması sulama konusunda avantaj sağlasa da, son yıllarda kurumaya yüz tutan nehir, tarımı da olumsuz etkilemiştir. Köy Halkının başlıca geçim kaynağı Zeytin ve Pamuktur. Ancak son yıllarda izlenen tarım politikaları yüzünden köyde genç nüfus oldukça azalmıştır. Gençler daha çok Bergama, Aliağa ve İzmir de iş bularak köyden uzaklaşmıştır. Köyde Köy Muhtarlığına ait 1 adet Kontine Zeytinyağı tesisi bulunmaktadır
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.
Sağlık Evi - Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok
Su Şebekesi Var
Kanalizasyon Var
Köy Muhtarı : HÜSEYİN DURMAZ
Muhtarlık Erişim Bilgileri :
Telefon : 0 (232) 664 71 93
Cep Telefonu : 0 (533) 683 47 52
Demografik Bilgiler :
Nüfusu : 2000 / 569