Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Briand-Kellog Paktinin en onemli amaci nedir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Briand-Kellog Paktının en önemli amacı nedir?​

Briand-Kellog Paktı, (1928) savaşı ulusal politikanın bir aracı olmaktan çıkarmayı amaçlayan, 1928’de tamamlanıp daha sonra hemen hemen bütün ülkelerce imzalanan genel andlaşma. Resmi adı Savaşın Terk Edilmesi İçin Genel Andlaşma’dır.

Litvinov doktrini nedir?​

Litvinov doktrini nedir?
Sovyetler Birliği’nin Briand-Kellog Paktının güttüğü aynı amacı kapsayan bir protokolü kendi komşuları arasında da en kısa zamanda yürürlüğe koymak için hazırladığı özel bir protokol.

Varşova Paktı Türkiye var mı?​

NATO’YA KARŞI VARŞOVA PAKTI Türkiye de toplululuğa, Kore’ye asker göndererek 1952’de üye oldu. ABD’nin bu hamlesine karşılık SSCB de sekiz sosyalist ülkeden oluşan Varşova Paktı’nı kurdu.

Briand Kellog Paktı yürürlükte mi?​

Briand Kellog Paktı yürürlükte mi?
Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede, savaşın ulusal politika olarak kullanılmasını yasaklayan bir uluslararası antlaşmadır. Antlaşmanın mimarları, ABD Dışişleri Bakanı Frank B. Antlaşma, 24 Temmuz 1929’da yürürlüğe girdi.
Litvinov Protokolü kim imzaladı?​
sovyetler birliği öncülüğünde 9 şubat 1929 tarihinde letonya, estonya, romanya ve polonya’nın imzaladığı pakttır. tarafsızlık ve saldırmazlık hükümleri içermektedir. savaşa ve saldırganlığa karşı hazırlanmış bir belge olan litvinov protokolü’ne türkiye nisan 1929’da katılmıştı.

Hangisi Varşova Paktı nın kuruluşunda yer alan devletler?​

Hangisi Varşova Paktı nın kuruluşunda yer alan devletler?
Varşova Paktı, 14 Mayıs 1955 tarihinde Varşova’da, sekiz sosyalist ülkenin imzaladığı “Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması” ile kurulan askeri ve siyasal birlik. Antlaşmayı imzalayan ülkeler Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve SSCB’ydi.

Hangisi Varşova Paktının kuruluşunda yer alan?​

Batı Almanya’nın 1955 yılında NATO’ya girmesiyle Doğu Avrupa ülkelerinin bütünlüğünü korumak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Rusya, Varşova Paktını kurdu.

Briand Kellog Paktı Türkiye var mı?​

Briand Kellog Paktı Türkiye var mı?
Bunun üzerine 1928 Eylül ayında Türkiye de davet edilmiş ve 1929 Ocak ayında Türkiye de katılmıştır.

Milli Mücadelede Tbmm’ye para ve silah yardımı hangi antlaşmada gündeme gelmiştir?​

Gümrü Antlaşması 22 Kasım 1920 tarihinde Gümrü’de barış görüşmeleri başladı.

Briand Kellog Paktı nedir kpss?​

Briand Kellog Paktı nedir kpss?
Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede, savaşın ulusal politika olarak kullanılmasını yasaklayan bir uluslararası antlaşmadır. Kellogg ve Fransa Dışişleri Bakanı Aristide Briand olmasından dolayı antlaşmaya “Kellogg-Briand Paktı” adı verildi.
Paktlar nelerdir?​
Varşova Paktı, 14 Mayıs 1955 tarihinde Varşova’da, sekiz sosyalist ülkenin imzaladığı “Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması” ile kurulan askeri ve siyasal birlik. Pakt, Macaristan, Çekoslovakya ve Afganistan’ın işgalleri gibi önemli siyasal olaylarda askeri unsur olarak yer almıştır.
 
Briand-Kellog Paktı'nın en önemli amacı, savaşın ulusal politika olarak kullanılmasını yasaklamaktı. 1928 yılında tamamlanan ve birçok ülke tarafından imzalanan bu genel antlaşma resmi adıyla "Savaşın Terk Edilmesi İçin Genel Andlaşma" olarak bilinir. Kellogg-Briand Paktı olarak da adlandırılan antlaşma, savaşın barışçıl çözümler yerine bir araç olarak kullanılmasını engellemeyi amaçlamaktaydı.

Litvinov Doktrini, Sovyetler Birliği'nin Briand-Kellog Paktı'nın benzer amacını kapsayan özel bir protokol hazırlaması anlamına gelir. Sovyetler Birliği, komşuları arasında da benzer bir antlaşmayı uygulamak için hazırlıklar yapmıştır.

Varşova Paktı, 1955 yılında Varşova'da sekiz sosyalist ülke arasında imzalanan bir antlaşmadır ve askeri ve siyasi işbirliğini amaçlamaktadır. Türkiye, NATO'ya katıldıktan sonra Varşova Paktı'na karşı bir hamle olarak oluşturulmuştur.

Litvinov Protokolü, Sovyetler Birliği'nin önderliğinde 9 Şubat 1929'da Letonya, Estonya, Romanya ve Polonya tarafından imzalanan bir pakttır. Türkiye de Nisan 1929'da bu protokole katılmıştır ve tarafsızlık ile saldırmazlık ilkelerini içermektedir.

Varşova Paktı'nın kurucu ülkeleri Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve SSCB'dir.

1928 yılında Briand-Kellog Paktı'na Türkiye davet edilmiş ve 1929 yılında Türkiye bu pakte katılmıştır.

Kellogg-Briand Paktı, savaşın ulusal politika olarak kullanılmasını yasaklayan bir uluslararası antlaşmadır. Kellogg ve Fransa Dışişleri Bakanı Aristide Briand'ın adlarından gelir ve 1929 yılında yürürlüğe girmiştir.

Gümrü Antlaşması, 22 Kasım 1920 tarihinde Gümrü'de yapılan barış görüşmelerinde Türkiye'ye para ve silah yardımı konularını da içeren bir antlaşmadır.

Paktlar genelde uluslararası ilişkilerde önemli rol oynarlar. Varşova Paktı ise politik ve askeri birliği amaçlayan bir antlaşmadır ve 1955 yılında imzalanmıştır. Macaristan, Çekoslovakya ve Afganistan gibi ülkeler bu pakt kapsamında önemli olaylarda yer almışlardır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri