Bronşit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri
Bronşit için doğal reçeteler
* İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır. Günde üç defa; yarımşar çay bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ilave edilerek iyice karıştırılır ve yemeklerden önce içilir.
* Bir çay bardağı şalgam suyunun içine 2 tatlı kaşığı bal konur. 5 dakika hafif ateşte kaynatılır ve sabah-akşam sıcak sıcak içilir.
* Bir kahve kaşığı hardal tozu ile bir kahve kaşığı bal karıştırılıp yenir.
* Yarım kilo süzme bal; 10 tatlı kaşığı toz karanfil, 10 tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş ısırgan tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş şalgam tohumu konur. Macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Her sabah aç karnına ve gece yatarken birer kaşık yenir.
* Bir tutam gül hatmi kökü, bir çorba kaşığı anason, bir çorba kaşığı adaçayı, 50 gram meyan kökü, iki tutam çam yaprağı karıştırılır. Ufalanıncaya kadar bir havanda dövülüp bir kavanoza konur. Günde 3 defa (sabah, öğle, akşam) bu karışımdan 2 tatlı kaşığı bir su bardağı kaynak suyun içine konup 15-20 dakika süreyle demlenir. Sonra süzülerek ılık ılık içilir.
* 4 bardak suya bir çay bardağı dolusu arpa ile 2 çorba kaşığı tere tohumu ve 50 gram meyan kökü konarak 15-20 dakika kaynatılıp süzülür. Her gün 3 defa, içine bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek birer kahve fincanı içilir.
* Ayrıca, sakız gibi taze maydanoz ve nane çiğnemek de çok faydalıdır.
Bronşit için doğal reçeteler
* İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır. Günde üç defa; yarımşar çay bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ilave edilerek iyice karıştırılır ve yemeklerden önce içilir.
* Bir çay bardağı şalgam suyunun içine 2 tatlı kaşığı bal konur. 5 dakika hafif ateşte kaynatılır ve sabah-akşam sıcak sıcak içilir.
* Bir kahve kaşığı hardal tozu ile bir kahve kaşığı bal karıştırılıp yenir.
* Yarım kilo süzme bal; 10 tatlı kaşığı toz karanfil, 10 tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş ısırgan tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş şalgam tohumu konur. Macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Her sabah aç karnına ve gece yatarken birer kaşık yenir.
* Bir tutam gül hatmi kökü, bir çorba kaşığı anason, bir çorba kaşığı adaçayı, 50 gram meyan kökü, iki tutam çam yaprağı karıştırılır. Ufalanıncaya kadar bir havanda dövülüp bir kavanoza konur. Günde 3 defa (sabah, öğle, akşam) bu karışımdan 2 tatlı kaşığı bir su bardağı kaynak suyun içine konup 15-20 dakika süreyle demlenir. Sonra süzülerek ılık ılık içilir.
* 4 bardak suya bir çay bardağı dolusu arpa ile 2 çorba kaşığı tere tohumu ve 50 gram meyan kökü konarak 15-20 dakika kaynatılıp süzülür. Her gün 3 defa, içine bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek birer kahve fincanı içilir.
* Ayrıca, sakız gibi taze maydanoz ve nane çiğnemek de çok faydalıdır.