Son konular

Bu bant ağrılarınıza çok iyi geliyor

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Halk arasında ağrı bandı olarak bilinen kinesiotape bantları, bir çok kas iskelet sistemi ağrılarını birinci tatbikten itibaren azaltan ya da külliyen yok eden, fizyoterapistler tarafından kullanılan bir tedavi yoludur.

Kinesiotaping Japonya'da 1980'de geliştirilmiş bir tedavi olmasına karşın Avrupa ve Amerika'da olduğu üzere devletimizde de son yıllarda tanınmış bölgesel gayeli tedavide kullanılan bir bantlama metodudur. Kinesiotaping, bel-boyun ve sırt ağrıları üzere çok sık rastlanan sıhhat meseleleri yanında ortopedik ve nörolojik sorunlar ile cerrahi müdahale sonrasında da kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir. Tedavi bantlarının her geçen gün tasarruf ortamı genişlemektedir.

Son vakitlerde sporcuların büyük çoğunluğu bilhassa kollarına, bacaklarına taktıkları renkli bantlarla dikkati çekiyor (David Backham'a pembe, Serena William'a ten rengi yada mavi ,Kerri Wash'a siyah renkte).Ìşte bu bantlara Kinesio tape bantları deniyor.Bu usulü daha çok sporcularda görmekteyiz.Fakat bu formülü yalnızca sporcularda değil, kas iskelet sistemine ilişkin sorun yasayan herkeste itimatla kullanabiliriz.

Kinesiotaping pratiklerinin temelde 2 hedefi vardır: Ağrısız ve daha kolay hareket edebilmeyi sağlamak ve yumuşak dokunun düzgünleşmesini desteklemek.

Bu bantlar teorik olarak, cildi yukarı kaldırıp deri ile kasların arasındaki boşluğu arttırmakta ve kesimde oluşan basıncı hafifletmektedir. Yaralanma nahiyesinde azalan basınç kan dolaşımının artışı ile sonuçlanır ve böylelikle lenfatik drenaj oluşur. Dolaşım sisteminde yaratılan bu tesir yaralanma ortamındaki gerginlik ve hassasiyetin giderilmesinin yanında kesimde deri altında var olan ağrı reseptörlerinin uyarılmasını da önler böylelikle ağrısız hareket etme imkanı sağlamış olur.
Kinesiotaping hangi meselelerde kullanılabilir?
Kinesiotape son kademe esnek ve faal tasarruf hali ile baştan ayağa pek çok meselenin tedavisinde tek başına yada yardımcı bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilmektedir.

• Farklı sebeplerden kaynaklanan bel-sırt-boyun ağrıları,
• Kireçlenme, romatizmal illetler yahut bir yaralanma sonucu gelişen kalça, diz, ayak-ayak bileği ağrıları ile omuz, dirsek, el-el bileği ve parmakları ilgilendiren ağrılı sorunlar [ayak bileği burkulmaları, ayak tabanı ağrısı, tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu, donuk omuz, hamilelik vadesince gelişen ağrılı eklem sorunları. vb].
• Spor yaralanmaları sonrasında ya da yaralanma öncesi önleyici pratikler
• Postür ve duruş bozuklukları
• Nörolojik hastalıklarda görülen kas kuvvet zayıflıkları ile hareket algısı ile ilgili bozukluklar
• Cerrahi sonrası ya da hamilelik vadesince görülen ödem/şişlik durumlarında

Bantların her gün kullanılmasında bir zarar yoktur. Tedavi müddetince bantların varlığını her hissettiğinizde, bandın sizin hareketlerinize destek olduğunu fark edeceksiniz ve bu sizin daha kolay güzelleşmenizi sağlayacaktır.

Vücutlarımız hareket etmek üzere tasarlanmıştır ve Kinesiotaping tekniğinin temel maksadı harekete destek olmak ve hareket etmeyi kolaylaştırmaktır. Tekniğin muvaffakiyet ile uygulanması kaslar, eklemler, bağlar ve dolaşım sisteminin anatomisini bilmekten ve duruma tutarlı gerçek teknikleri uygulamaktan geçmektedir. Yani kişinin kendi başına pratiği beklenen verimi azaltmaktadır, en düzgün verimi alabilmek ve beklenmeyen tesirlerin önüne geçebilmek için bu eğitimi almış fizyoterapist ve hekimler tarafından tedavinin uygulanması kıymetlidir.
 
Üst Alt