Son konular

Bu hataları yapmayın!

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
1) UZUN VADE AÇ KALMAK

Yapılan günahların başında öğün atlamak ya da uzun mühlet aç kalmak geliyor. Öğün atlamak yanına, tercih edilen besinlerin değiştirilmesinin kilo kaybına yardımcı olduğunu unutmayın.

2) EKMEĞİ BESLENME PROGRAMINDAN ÇIKARMAK

Ekmek ve karbonhidrat içeren besinlerin çok tüketilmesi, diyetlerde önerilmiyor. Lakin ekmeğin diyetten büsbütün çıkarılması, olumsuz sonuçlar doğurabilir.

3) SUYU AZ İÇMEK

Su tüketiminin ödem yaptığı cephesinde inanışın tersine, gerekli ölçüde su tüketimi vücutta ödem oluşmasını pürüzler.

4) ŞEKERLİ DİYE MEYVE YEMEMEK

Meyveler çokça ölçüde şeker içerirler lakin porsiyon denetimi yapılarak tüketilmesi gün içinde alınması gereken karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlar.

5) YALNIZCA SEBZE-MEYVE YEMEK

Yeteri kadar hayvansal protein tüketmeden devam ettirilen diyetler, insülin üzere protein yapıda olan hormon ve enzimlerin yeteri kadar üretilmemesi ya da çalışmamasına yol açabiliyor. Zerzevat ve meyveden alınan bitkisel protein ile hayvansal besinlerden alınan protein vücuda birebir biçimde yarar sağlamaz. Zerzevat ve meyvelerden güçlü bir beslenme planı, gayrı besin öbekleri da tüketilerek uygulanmalı.

6) TEK TİP BESLENME TERTIBI

Yalnızca zerzevat ve meyve tüketerek kilo vermeye çalışmak ne kadar yanlışsa yalnızca proteine dayalı bir beslenme programı da birebir nispette sakıncalı. Tek tip diyetlerin hepsi bir halde vitamin, mineral ve kas kayıplarına sebep olur.

7) DİYET ESERLERDEN SIKÇA TÜKETMEK

Diyet eserlerin kalorisi gayrı besinlere nazaran daha az olmakla birlikte ölçüye dikkat etmeden tüketmek kilo aldırabilir.

8) YAĞ YAKIMI İÇİN LİMON TÜKETİMİNDE ÇOKA KAÇMAK

Sirkeli ya da limonlu su tüketimi de tek başına yağ yakımı sağlamaz. Limonlu ya da sirkeli suların alkali pahası yüksektir ve metabolizmayı az da olsa hızlandırabilir lakin limon ve sirkeyi su ile tüketmektense salataya ekleyerek tüketmek daha sahih bir tercih olur.

9) YEMEKLERDE HİÇ YAĞ KULLANMAMAK

Hücre zarının ve hormonların büyük kısmı yağdan oluşuyor. Hücrelerin ve binaenaleyh vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için beslenmede kaliteli yağların kesinlikle bulunması gerekiyor.
 

Similar threads

  • Soru
Yemek yendikten sonra vücut besinleri sindirilebilmek için kuvvet harcar ve metabolizma çalışır hale gelir. Hiç beslenmemek ya da günde 1-2 öğün beslenmek metabolizmanızı yavaşlatır ve kilo vermenizi mahzurlar. Öğün atlamak değil öğünlerde tercih ettiğiniz besinleri değiştirmek kilo kaybına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mevsim geçişlerinde nasıl beslenmeliyiz? Bahar yorgunluğu dediğimiz, mahsusen kış mevsiminden yaz mevsimine geçiş yaparken yaşanan sıhhat sorunlarınızı en aza indirmek için vitamin ve mineral alımınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Günlük meyve tüketiminiz 3-4 porsiyon olmalı ve kâfi ölçüde salata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ramazan ayında, açlık süresinin uzun olması ve besin alımının az öğünler şeklinde fakat yüklü alınması, vücudu çok da alışık olmadığı bir beslenme düzeninin içine sokar. Bu uzun periyotlu açlığın sonucunda da tercih edilen yiyecekler değişebiliyor. Daha çok yüksek kalorili, tatlı ağırlıklı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
GENÇLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI Beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, canın istediği besinleri yemek, içmek halinde tanımlanmaktadır. Halbuki vücudun gereksinim duyduğu güç ve 50’ye yakın cinste besin öğesinin, ehliyetli ve istikrarlı bir biçimde besinler yolu ile alınması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Çokça kilo almanın çocukluktan ve aileden gelen alt yapıları vardır. Örneğin memleketimizde düşük yükle doğan bebekler ergenlik ve gençlik çağlarında daha kilolu olurlar. Bunun sebebi büsbütün ailenin bebeğin büyümesi için yaptığı kusurlardır. Evladınız her adımda sizi örnek alır, yani kendi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt