We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Bulantıya Karşı Şifalı Bitki Reçeteleri...

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Bulantıya Karşı Şifalı Bitki Reçeteleri


Ebegümeci:


1 bardak kaynar suya, 5-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, Günde 2-3 bardak içilir.

Adaçayı:
a ) 1bardak kaynar su*ya, 2-10 gr ufalanmış bitki ko*nur, 10 dk beldetilir, günde 2-3 bardak içilir.

b ) Adaçayı toz haline getirilir, gün*de 3 defa 0.5-3 gr içilir.


Nane:
a) 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk beldetilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir (bilhassa asabi mide bulantılarında).

b ) Nane suyundan günde 20-80 gr alınır.

c ) Nane esansından günde 2-10 damla şekerle alınır.

d ) Nane yaprakları toz haline geti*rilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.


Yarpuz (Fılıskın):

a) 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak içilir.

b ) Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.


Kekik:
a) 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içijir.

b ) Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir. Kekik suyuna Limon sıkılıp içilir


Acı Pelin - Büyük Pelin:

a ) 1 bardak kaynar suya, l -6 gr bnli konur, 10 dk bekletilir, Balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

b ) Pelin otu toz haline getiril günde 1-2 gr içilir. Pelin yağı kullanılır


Zencefil:
a ) 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk beldetilir, günde bardak içilir.

b ) Toz zencefilden günde 3 defa yarım, l çay kaşığı içilir.

c )Zencefil kökleri kaynatılır, günde 3-4 bardak içilir.


Lavanta Yağı:

Lavanta yağından günde 3 defa 3.5 damla bir kesme şekerle alınır.

Oğulotu:
45 gr oğulotu, 30 gr kedi otu kökü karıştırılır, l bardak kaynar suya, 5-10 gr konur. 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak yemeklerden önce içilir.

Ihlamur:
Ihlamur haşlanır günde birkaç çay bardağı içilir.

Anason Tohumu:

a ) 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr Anason tohu*mu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

b ) Anason toz haline getirilir, günde 1-2 defa 0.5-1 gr içilir.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt