Son konular

bunyeyi kuvvetlendiren macun

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Bir tutanı zencefil ve üzerlik tohumu, yarım tutam tarçın ve karanfille birlikte bir avuç ceviz içi dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım suları çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir. Sıkılarak hazır*lanan karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar bir tutam razi-yane tozu ilâve edilerek pekmez ile yoğrulur. Elde edilen macun, badem yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak se*rin bir yerde saklanır. Bünyeyi kuvvetlendiren bu macundan sa*bah ve akşam birer çorba kaşığı yenir.

Üç adet domalan mantarı, iki adet keçiboynuzu, yarımşar avuç fındık içi ve ceviz içi ve yarım tutam narçiçeği karanfille bir*likte, dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım yarım saat süre ile suda pişirilir. Sıkılarak hazırlanan karışıma macun kıvamına gelinceye kadar yarım avuç çavdar unu ilâve edilerek dut pekmezi ile yoğ*rulur. Elde edilen macun bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Hazırlanan macundan, günde bir veya iki çorba kaşığı yenir.
İkişer tutam mürver çiçeği ve kişniş tohumu, bir tutam ke*nevir tohumu, yarım tutam hardal tohumu, yarımşar avuç ba*dem içi dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım yirmi dakika süre ile suda pişirildikten sonra süzülür. Süzülen karışıma macun kıvamı*na gelinceye kadar dövülmüş Şam fıstığı ilâve edilerek bal ile ka*rıştırılır ve bir kavanoza doldurularak serin bir yerde saklanır. Günde iki çorba kaşığı yenir
İki baş domalan mantarı, bir tutam keten tohumu, yarım tutam karanfil, bir avuç badem içi ile birlikte dövülerek ezilir. Ha*zırlanan karışıma beş adet çilek ve iki çorba kaşığı kuşburnu pe*kmezi ilâve edilerek on beş dakika süre ile suda pişirilir. Süzüle*rek elde edilen posaya macun kıvamına gelinceye kadar dövül*müş nohut unu ilâve edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun ayçiçeği yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak se*rin bir yerde saklanır. Bünyeyi güçlendiren bu macundan, yemek aralarında ve yatmadan önce bir ile iki çorba kaşığı yenir.
 

Similar threads

  • Soru
Bronşit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Bronşit için doğal reçeteler * İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır. Günde üç defa; yarımşar çay bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ilave edilerek iyice karıştırılır ve yemeklerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Bronşit İcin Doğal Tedavi Yontemleri,Bronşit İcin recete, Bronşit tedavisi nasıl olur, İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, suzuldukten sonra bir kaba alınır Gunde uc defa; yarımşar cay bardağı turp suyunun icine bir tatlı kaşığı suzme bal ilave edilerek iyice...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
kalp hastalıklarına şifalı bitkiler - damar tıkanıklığına şifalı bitkiler Prof.Dr.Ahmet Maranki Kalp ve damar sağlığı ve damar tıkanıklığını gidermek için alıç çayı kürünü öneriyor. Kalp ve damar sağlığını korumak ve tıkalı kalp damarlarını açan alıç çayı hazırlamak için 1 su bardağı kaynar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
  • Soru
Karın ağrısı tedavisi Karın ağrısı nasıl geçer Karın ağrısı bitkisel tedavi Karın ağrısının bir çok nedeni olabilir. Ayakları üşütme, bağırsak bozukluğu, aşırı yemek, sindirim sorunu gibi basit nedenlerden meydana geldiğini düşünüyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Eğer çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Karın ağrısına ne iyi gelir veya karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsanız sizler için karın ağrısına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerinden bahsetmek isterim Karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsan kendi çabalarınla bu sorunu çözmem mümkün Öncelikle karın bölgesi sıcak tutulmalı Bunu sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt