Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım

BURKULMALARDA VE GERİLMELERDE İLK YARDIM YAPILMASI

Kasta veya tendonlardaki yırtılma, gerilme; bağlardaki veya eklem kapsülündeki yırtılma ise burkulma olarak tanımlanır. Burkulma ve gerilme dokuların aşırı zorlanmasından olur. İki yaralanma için de belirtiler aynıdır. Ağrı, şişme ve morarma...

Ciddi burkulmalar sanki kırıkmış gibi tedavi edilmelidir. Ağrı ve şişmeyi azaltmak için soğuk su ya da buz torbası kullanılır. Eklem veya kası, elastik “8” şeklinde bandajla sarın ve 1-2 gün için üstüne bastırmayın. ”8” şeklinde bandaj uygulamasını ayak çevresinde 1-2 kez dairesel olarak sarın.

Bandajı diyagonal olarak ayağın üstünden ve bileğin çevresinden geçecek şekilde bağlayın; bandajı ayağın üstünden aşağı doğru ve ayağın tabanından geçirin.

“8” şeklindeki dönüşlere devam edin, ayak (parmaklar hariç), bilek ve bacağın altı kaplanana kadar bandajlayın; bant ya da klipsle bandajı sabitleyin.

Similar threads

• Soru
Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır? Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım BURKULMALARDA VE GERİLMELERDE İLK YARDIM YAPILMASI Kasta veya tendonlardaki yırtılma, gerilme; bağlardaki veya eklem kapsülündeki yırtılma ise burkulma olarak tanımlanır. Burkulma ve gerilme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
İlk Yardımın A,B,C si ,Suda boğulmalarda Yapılması Gerekenler, Yıldırım Çarpması, Burun Kanaması,Burkulmalar,Zehirlenmelerİlk Yardım Çantası tentürdiyot, oksijenli su, amonyak, ağrı kesici, iğne, cımbız, küçük bir makas, pamuk, gazlı bez, flaster, bandaj Donma, Donmadan Korunma ve Yapılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Köpeğinizin vücudunda ya da ayağında başka bire kemik kapalı ya da açık bir biçimde kırılmış olabilir. Bunun anlamı kemik kırılmak sureti ile deriyi parçalamış ve dışarıdan görülür bir biçimde ya da içerde kırık bir şekilde kalmış olabilir. Eğer köpeğiniz inliyor ve bir türlü ayağa kalkamıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır? Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım KIRIKLARDA VE ÇIKIKLARDA, KIRIĞI VE ÇIKIĞI OLAN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI Röntgen olmaksızın bir kemiğin kırık olup olmadığını belirlemek her zaman mümkün değildir. Eğer emin değilseniz, yaralanmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Burkulmalarda ilk yardım nasıl yapılır? Burkulma durumunda, burkulma bölgesine soğuk uygulama yapmak önemlidir. Hemen oturma pozisyonuna geçin ve bölgeyi destekleyici bandajla sararak hareket etmeyi kısıtlayın. Ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz, ancak doktor tavsiyesi önemlidir. Dinlenme ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt