Bir yiyeceğe “tam tahıllı denmesi onu iyi bir yiyecek yapmaz Tam tahıllı soğuk kahvaltılık gevreklerin coğu o kadar cok işlemden gecmiştir ki, lifleri cok azalmıştır ve besin değerlerinin coğunu kaybetmişlerdir
Parcalanmış ve dengesi bozulmuş yiyecekler yemek bircok prob leme neden olur; ozellikle de kilo vermeye calışanlar icin
İnce oğutulmuş tam buğday kan dolaşımına cabuk gecer; bu yuzden daha kalın oğutulmuş tam tahıllar kadar tam iceriğe sahip olduğu duşunulmemelidir Glikozun ani yukselişi yağ depolama hormonlarım harekete gecirir Daha kaba oğutulmuş tahıllar daha yavaş emildiğinden iştahımızı daha iyi koreltirler
Tam tahıllı sıcak kahvaltılık gevreklerin sıcak yenenleri daha az işlenmiştir ve besinsel değerleri daha fazladır Gece suya bastırırsanız sabah pişirmenize gerek kalmaz Tavsiye edeceğim bazı sıcak tam tahıllı kahvaltılıklar şunlardır: Yulaf (hazır yulaf değil), Roman Meal, Steel Cut Oats, Wheatena, Ralston High Fiber ve Quaker Multigrain
Tam tahıllı yiyeceklerden farklı olarak, işlenmiş yiyecekleri yemek vucudumuzdaki besinlerin azalmasına yol acabilir ve beslenme eksikliği yaratır; cunku vucudumuz yiyecekleri sindirmek icin besinlerden faydalanır Sindirim ve asimilasyon icin gerekli olan mineral miktarı o yiyecekte bulunandan fazlaysa, vucudumuzdaki rezervlerden kullanılır ve bu da bir acık doğurur
Amerikalı yetişkin ve cocukların coğunun diyeti, hayatlarının buyuk bir bolumu boyunca, bitkilerden elde edilen besinler acısından ciddi derecede eksiktir Binlerce hastanın besin seviyelerini olctum ve guya “sağlıklı olduğunu duşunduğum insanların bile besin seviyelerinin cok duşuk cıkması beni şok etti Vucutlarımız, hucresel fonksiyonları yoneten değişmez biyoloji yasalarına karşı bağışık değildir Yeterli zamanın sonunda hastalık gelişecektir Sınır seviyedeki eksiklikler bile insan sağlığında, endişe, bağışıklık sistemi bozuklukları, kanser ve goz bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olabilirler
Parcalanmış ve dengesi bozulmuş yiyecekler yemek bircok prob leme neden olur; ozellikle de kilo vermeye calışanlar icin
İnce oğutulmuş tam buğday kan dolaşımına cabuk gecer; bu yuzden daha kalın oğutulmuş tam tahıllar kadar tam iceriğe sahip olduğu duşunulmemelidir Glikozun ani yukselişi yağ depolama hormonlarım harekete gecirir Daha kaba oğutulmuş tahıllar daha yavaş emildiğinden iştahımızı daha iyi koreltirler
Tam tahıllı sıcak kahvaltılık gevreklerin sıcak yenenleri daha az işlenmiştir ve besinsel değerleri daha fazladır Gece suya bastırırsanız sabah pişirmenize gerek kalmaz Tavsiye edeceğim bazı sıcak tam tahıllı kahvaltılıklar şunlardır: Yulaf (hazır yulaf değil), Roman Meal, Steel Cut Oats, Wheatena, Ralston High Fiber ve Quaker Multigrain
Tam tahıllı yiyeceklerden farklı olarak, işlenmiş yiyecekleri yemek vucudumuzdaki besinlerin azalmasına yol acabilir ve beslenme eksikliği yaratır; cunku vucudumuz yiyecekleri sindirmek icin besinlerden faydalanır Sindirim ve asimilasyon icin gerekli olan mineral miktarı o yiyecekte bulunandan fazlaysa, vucudumuzdaki rezervlerden kullanılır ve bu da bir acık doğurur
Amerikalı yetişkin ve cocukların coğunun diyeti, hayatlarının buyuk bir bolumu boyunca, bitkilerden elde edilen besinler acısından ciddi derecede eksiktir Binlerce hastanın besin seviyelerini olctum ve guya “sağlıklı olduğunu duşunduğum insanların bile besin seviyelerinin cok duşuk cıkması beni şok etti Vucutlarımız, hucresel fonksiyonları yoneten değişmez biyoloji yasalarına karşı bağışık değildir Yeterli zamanın sonunda hastalık gelişecektir Sınır seviyedeki eksiklikler bile insan sağlığında, endişe, bağışıklık sistemi bozuklukları, kanser ve goz bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olabilirler