Son konular

Çanakkale Savaşı Hakkında Kısa Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Canakkale Savaşı Hakkında Kısa Ozet bilgi

Canakkale Savaşı, I Dunya Savaşı sırasında 19151916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası ’nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridirMustafa Kemal, Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir ’de duşmanı yenerek onemli başarılar elde etmiştir “Ben size taarruzu değil olmeyi emrediyorum sozunu Turk askerine soyleyerek, savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret etmiştir

imagescanakkalesavasihakkindakisabilgi5b0eba3cf1214

Ancak saldırıları başarısız olmuş ve İtilaf Devletleri geri cekilmek zorunda kalmışlardır Savaş sonucundan iki taraf da cok ağır kayıplar vermiştir

Mustafa Kemal Ataturk savaşın Anafartalar, Conkbayırı, Kilitbahir ve Arıburnu cephelerinde duşmanı yenmek icin askerin her şeyi ortaya koymasını emretmiş ve Ben size taarruzu değil olmeyi emrediyorum demiştir Tum cabaların sonucunda duşmanı yenen Mustafa Kemal cok onemli başarılar elde etmiştir

Tum bu saldırılarda başarısız olan İtilaf Devletleri geri cekilmiştir ve iki tarafta da buyuk kayıplar verilmiştir

Üst Alt