Çanakkale Savaşında Yaşanmış 2 Olay

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
"SAĞ KOLUMU KAYBETTİM AMA SOL KOLUM VAR"
Seddülbahir ve Conkbayır'ın büyük kahramanlarından biride Bombacı Mehmet Çavuş 'tu. Bu kahraman Anadolu çocuğu ,İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını korkusuzca hemen yakalar,karşı tarafa fırlatır ve zararını kendilerine dokundururdu. İngilizler bunu anlamış olacaklar ki bombaları bir kaç sayı saydıktan sonra fırlatarak Mehmet Çavuş 'un iadesini önlemeye çalışmışlardı. İşte böyle bir bomba Mehmet Çavuş 'un elinde patlayarak sağ elinin bileğinden kopmasına sebep olmuştu. Bu yiğit delikanlı vazife şuuruyla hastahaneden tabur kumandanına yazdığı mektupta şöyle diyordu:

"Sağ kolumu kaybettim, zarar yok,sol kolum var. Onunla da pekala iş görebilirim. Beni müteessir eden ve yüne kıtama iltihak edip düşmanla çarpışmama mani olan şey yaramın henüz kapanmamış olmasıdır.

Hastahaneden kurtularak halen harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz ,affedeniz muhterem kumandanım.."

Similar threads

• Soru
Çanakkale Savaşı Sırasında Yaşanmış Olaylar Çanakkale Savaşında Yaşanan Mucizevi OlaylarÇanakkale Zaferinde Yaşanan Olaylar Bombardıman Altında Tek Kadın Gazeteci ÇANAKKALE Savaşları'nı izleyen Bulgar gazeteci Wanda Zembrzuska'nın, Çanakkale cephesinde görev yapan tek kadın muhabir olduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Çanakkale Zaferinde Yaşanan Olaylar Nelerdir, Çanakkale Zaferinde Hangi Olaylar Yaşanmıştır, BENİM GÖZLERİM GÖRECEĞİNİ GÖRDÜ O gün Boğaz tabyaları arasında en çok iş gören ve en çok hasara uğrayan Rumeli Mecidiyesi Bataryası oldu. Sabahtan beri muharebenin en şiddetli anlarında dahi iki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Çanakkale Savaşındaki Mucizeler Çanakkale Savaşında Olan Mucizevi Olaylar Çanakkale Savaşında Olan Mucizeler NUSRET MAYIN GEMİSİNİN MUTLAK YAKALANIŞTAN KURTULMASI Nusret Mayın Gemisi Çanakkale savaşına noktayı koyacak olan görevine çıktığı gece Karanlık Liman ile Seddülbahir arasındaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Canakkale Savaşında yaşanmış hikayeler BENİM GOZLERİM GORECEĞİNİ GORDU O gun Boğaz tabyaları arasında en cok iş goren ve en cok hasara uğrayan Rumeli Mecidiyesi Bataryası oldu Sabahtan beri muharebenin en şiddetli anlarında dahi iki sahil arasında gidip gelmekten cekinmemiş olan Mustahkem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Canakkale Savaşında Yaşanan Mucize Olaylar Canakkale savaşında kahramanlık destanının yazılmasının yanında akıllara durgunluk verecek pek cok mucize olay yaşanmıştır İşte bunlardan bazıları: Conkbayırındaki Bulutlar Canakkale savaşı sırasında Conkbayırı' nda 57 tumen her gun camaşır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Üst Alt