Bayramiç Beyazı: Meyve rengi açık sarımsı veya açık yeşilimsi olan, güneş gören yerleri hafif kızaran, kendine özgü tadı, kokusu ve aroması bulunan, diğer nektarin çeşitlerine göre kısmen daha dayanıklı olan, tamamen çekirdekten yetişen ve tüysüz şeftali olarak da bilinen bir nektarin türü.
Bayramiç Elması: Golden Delicious elma cinsinden üretilen, kendine has bir tadı ve aroması bulunan, açık sarı renkli, ince kabuklu, bol sulu, sert ve dayanıklı olan bir elma türü.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bayramiç Tahin Helvası
Bayramiç Tahin Helvası: Beyaz şeker, su ve sitrik asitin kaynatılması, kaynayan karışıma çöven ekstraktı eklenerek ısıtmanın sonlandırılması, sıcaklığı düşen ve ağda kıvamına gelen karışımın bakır kazanlarda tahinle karıştırılıp istenen kıvam elde edilinceye kadar yoğrulmasıyla yapılan bir helva türü.
Bozcaada Çavuş Üzümü: Puslu sarımsı-yeşil renkli, ince kabuklu, gevrek taneli, sulu ve hoş aromalı olan, tanelerindeki 1-3 çekirdeği ağızda kolaylıkla ezilen kaliteli bir sofralık üzüm çeşidi.
Çanakkale Domatesi: Bölge toprağının potasyum değerlerinin yüksekliği sayesinde içi ve dışı güzel bir kırmızı renkli, içi dolgun ve sulu, hafif sert, iç kısmı damarsız ve kristalimsi bir yapılı olan, yoğun bir domates kokusuna ve aromasına sahip bulunan, mis kokulu ve tatlı bir domates türü.
Çanakkale El Halısı: Kalitesi 24x28, çözgüsü 4/3 yün, atkısı 4/2 yün, ilmelik 3,5/3 yün, hav yüksekliği 8-10 mm ve ilme sayısı 672/dm² olan ve çift Türk düğümü ile dokunan bir el halısı türü.
Çanakkale Seramikleri: Geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanan, çömlekçi çarkının yanı sıra kalıp kullanım tekniğiyle de üretilen ve çok çeşitli desenleri ve özgün formlarıyla İznik ve Kütahya seramiklerinden ayrılan Çanakkale Seramiklerinin -döneminde çanak ve çömleklerin- yapıldığı kale çevresi bölgesi Osmanlı Kayıtlarına "Çanakçıların Kalesi" olarak girmiş ve günümüze de o şekilde gelmiştir.
Ezine Peyniri: Yörenin doğal endemik bitki örtüsü ve su kaynakları ile beslenen koyun, keçi ve ineklerden elde edilen sütlerin karıştırılıp şirden mayasıyla mayalanmasıyla üretilen, beyaza yakın açık sarı renkli, orta sert ve hafif gözenekli olan, hafif kremamsı ve sütümsü bir tada sahip bulunan tam yağlı bir beyaz peynir türü.
Geyikli Zeytinyağı: Ayvalık çeşidi zeytinden elde edilen, oda sıcaklığında berrak olan, rengi yeşilden sarıya kadar değişen, hafif yakıcı ve hafif içimli natürel bir sızma zeytinyağı türü.
Lapseki Kirazı: Başta erkenci bir tür olan "Eşme" ve çay bardağına sığmamasıyla ünlü olan "Lapseki Devi" türleri başta olmak üzere Lapseki'de yılda 7 ila 10 bin ton kiraz üretimi gerçekleştirilir ve bunun da yüzde 65'i ihraç edilir.
Lapseki Şeftalisi: Lezzeti, aroması ve rengiyle diğer çeşitlerden ayrılan Lapseki şeftalisinin yıllık üretimi yaklaşık 100 bin tondur.
Yenice Kırmızı Biberi: Yağlık biber sınıfına giren, olgunlaşma ile kabuk rengi kırmızılaşan, et kalınlığı fazla ve şeker içeriği yüksek olan, çoğunlukla taze, salçalık ve konservelik olarak tüketilen ve "kapya" biber olarak da bilinen konik şekilli bir kırmızı biber türü.
Assos Antik Kenti: Zamanının en büyük liman şehri olan Assos ya da Behramkale, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan ve tarih boyunca Lidya, Pers, Pergamon ve Roma egemenliği altına girmiş olan bir antik kenttir.
Çanakkale Şehitler Abidesi: Dört ayak ve kare bir kubbeden oluşan 41,7 metre yüksekliğindeki Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale Muharebeleri'nde şehit olan tüm askerlerimizi simgelemekte ve onların anısını yaşatmaktadır. Yanında Mehmetçik Anıtı, Türk Bahçesi, Mustafa Kemal Çanakkale'de Anıtı, Yaralı Asker Anıtı, Meçhul Asker Kabri ve Türk Şehitliği yer alır.
Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları: Çanakkale deniz ve Gelibolu Yarımadası kara muharebeleri Türk ve müttefik askerlerinin ve denizcilerinin -hepsine selam olsun- kararlılığının, adanmışlığının, kahramanlığının ve fedakârlığının simgesi olan Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları dünya tarihini etkileyen önemli noktalardan biri olarak 2014 yılında UNESCO Dünya Mirasları Geçici listesine de dahil edilmiştir.
Troya Antik Kenti: Dokuz kültür katıyla Anadolu'nun en zengin arkeolojik buluntularının yer aldığı ve Dünya'nın en ünlü antik kentlerinden olan Troya (ya da Truva) UNESCO Dünya Mirasları Listesinde'de yer alır.
Truva Atı: Antik zamanlarda içine asker gizleyerek savaşta kullanıldığı düşünülen ve 1975 yılında yapılan temsili tahta at Troya Antik Kenti girişinde yer alır.
Bayramiç Elması: Golden Delicious elma cinsinden üretilen, kendine has bir tadı ve aroması bulunan, açık sarı renkli, ince kabuklu, bol sulu, sert ve dayanıklı olan bir elma türü.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bayramiç Tahin Helvası
Bayramiç Tahin Helvası: Beyaz şeker, su ve sitrik asitin kaynatılması, kaynayan karışıma çöven ekstraktı eklenerek ısıtmanın sonlandırılması, sıcaklığı düşen ve ağda kıvamına gelen karışımın bakır kazanlarda tahinle karıştırılıp istenen kıvam elde edilinceye kadar yoğrulmasıyla yapılan bir helva türü.
Bozcaada Çavuş Üzümü: Puslu sarımsı-yeşil renkli, ince kabuklu, gevrek taneli, sulu ve hoş aromalı olan, tanelerindeki 1-3 çekirdeği ağızda kolaylıkla ezilen kaliteli bir sofralık üzüm çeşidi.
Çanakkale Domatesi: Bölge toprağının potasyum değerlerinin yüksekliği sayesinde içi ve dışı güzel bir kırmızı renkli, içi dolgun ve sulu, hafif sert, iç kısmı damarsız ve kristalimsi bir yapılı olan, yoğun bir domates kokusuna ve aromasına sahip bulunan, mis kokulu ve tatlı bir domates türü.
Çanakkale El Halısı: Kalitesi 24x28, çözgüsü 4/3 yün, atkısı 4/2 yün, ilmelik 3,5/3 yün, hav yüksekliği 8-10 mm ve ilme sayısı 672/dm² olan ve çift Türk düğümü ile dokunan bir el halısı türü.
Çanakkale Seramikleri: Geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanan, çömlekçi çarkının yanı sıra kalıp kullanım tekniğiyle de üretilen ve çok çeşitli desenleri ve özgün formlarıyla İznik ve Kütahya seramiklerinden ayrılan Çanakkale Seramiklerinin -döneminde çanak ve çömleklerin- yapıldığı kale çevresi bölgesi Osmanlı Kayıtlarına "Çanakçıların Kalesi" olarak girmiş ve günümüze de o şekilde gelmiştir.
Ezine Peyniri: Yörenin doğal endemik bitki örtüsü ve su kaynakları ile beslenen koyun, keçi ve ineklerden elde edilen sütlerin karıştırılıp şirden mayasıyla mayalanmasıyla üretilen, beyaza yakın açık sarı renkli, orta sert ve hafif gözenekli olan, hafif kremamsı ve sütümsü bir tada sahip bulunan tam yağlı bir beyaz peynir türü.
Geyikli Zeytinyağı: Ayvalık çeşidi zeytinden elde edilen, oda sıcaklığında berrak olan, rengi yeşilden sarıya kadar değişen, hafif yakıcı ve hafif içimli natürel bir sızma zeytinyağı türü.
Lapseki Kirazı: Başta erkenci bir tür olan "Eşme" ve çay bardağına sığmamasıyla ünlü olan "Lapseki Devi" türleri başta olmak üzere Lapseki'de yılda 7 ila 10 bin ton kiraz üretimi gerçekleştirilir ve bunun da yüzde 65'i ihraç edilir.
Lapseki Şeftalisi: Lezzeti, aroması ve rengiyle diğer çeşitlerden ayrılan Lapseki şeftalisinin yıllık üretimi yaklaşık 100 bin tondur.
Yenice Kırmızı Biberi: Yağlık biber sınıfına giren, olgunlaşma ile kabuk rengi kırmızılaşan, et kalınlığı fazla ve şeker içeriği yüksek olan, çoğunlukla taze, salçalık ve konservelik olarak tüketilen ve "kapya" biber olarak da bilinen konik şekilli bir kırmızı biber türü.
Assos Antik Kenti: Zamanının en büyük liman şehri olan Assos ya da Behramkale, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan ve tarih boyunca Lidya, Pers, Pergamon ve Roma egemenliği altına girmiş olan bir antik kenttir.
Çanakkale Şehitler Abidesi: Dört ayak ve kare bir kubbeden oluşan 41,7 metre yüksekliğindeki Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale Muharebeleri'nde şehit olan tüm askerlerimizi simgelemekte ve onların anısını yaşatmaktadır. Yanında Mehmetçik Anıtı, Türk Bahçesi, Mustafa Kemal Çanakkale'de Anıtı, Yaralı Asker Anıtı, Meçhul Asker Kabri ve Türk Şehitliği yer alır.
Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları: Çanakkale deniz ve Gelibolu Yarımadası kara muharebeleri Türk ve müttefik askerlerinin ve denizcilerinin -hepsine selam olsun- kararlılığının, adanmışlığının, kahramanlığının ve fedakârlığının simgesi olan Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları dünya tarihini etkileyen önemli noktalardan biri olarak 2014 yılında UNESCO Dünya Mirasları Geçici listesine de dahil edilmiştir.
Troya Antik Kenti: Dokuz kültür katıyla Anadolu'nun en zengin arkeolojik buluntularının yer aldığı ve Dünya'nın en ünlü antik kentlerinden olan Troya (ya da Truva) UNESCO Dünya Mirasları Listesinde'de yer alır.
Truva Atı: Antik zamanlarda içine asker gizleyerek savaşta kullanıldığı düşünülen ve 1975 yılında yapılan temsili tahta at Troya Antik Kenti girişinde yer alır.