Son Konular

Karpatka

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Narlı Börülce Salatası

S

5 Malzemeli Pratik Tatlı

S

SoruCevap

Guest
Karpatka Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı su
125 gram tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşıgı nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
125 gram margarin
2 paket vanilya

Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; 1 bardak suyu ,125 gram tereyağı ve bir fiske tuzu yeterlice kaynatalım. Daha sonra bir bardak unu ekleyip soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabartma tozunu ekleyelim. 4 adet yumurtayı teker teker kırıp, çırpalım. Kıvam alan hamurun yarısını tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayalım.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Diğer yarısını da birebir şekilde kelepçeli kalıpta pişirelim. Kreması için, süt, un, nişasta ve şekeri koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
En son tereyağını ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Kelepçeli kalıptan çıkarmadan pişirdiğimiz 2 hamurun ortasına kremayı sürelim. Dolapta bir gece bekletelim.
Üstüne pudra şekeri eleyerek meyvelerle süsleyelim. Herkese afiyet olsun!!!.
Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst Alt