Ordu Köyleri -Çataltepe Köyü Ünye - Çataltepe Köyü Hakkında -Çataltepe Köyü Resimleri
Ordu
Bilgiler
Nüfus 40 (2009)
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Çataltepe, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köy adını eteklerinde kurulmuş olduğu Çataltepe'den alır.1877 yılında gürcü kökenli topluluk,25 hane olarak cataltepeye göç etmiştir.1923 tarihinde Cumhuriyetle beraber köy statüsüne kavusmustur.
Kültür
meşhur yemekleri buydaydan yapaılan keşkek, pancar sarması, şalgam kavurması, kabak tatlısı dağ mantarı bölceli pancar,turşuları,bileki mısır ekmeği, meyva pekmezlerİ,gürcü kavurması ile meşhurdur.
Coğrafya
Ordu iline 70 km, Ünye ilçesine 10 km uzaklıktadır. Türkiye'nin en lezzetli ve yumuşak menba suyu olan Çataltepe Menba Suyu Çataltepe'nin eteklerinden çıkmaktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 40
2000 28
1997 50
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım en büğük gecim kaynağı fındık ve [[hayvancılık] dayalıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2006 - Mehmet Kol
1999 - a.ulvi torunoğlu
1994 - a.ulvi torunoğlu
1989 - hasan özkan
1984 - hasan özkan
Köy Muhtarı: A.Ulvi TORUNUOĞLU
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
3235816
Cep Telefonu:
05352841007
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
28
1997
0
İle Uzaklığı:
95 km
İlçeye Uzaklığı:
18 km
Rakım:
560 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Ordu
Bilgiler
Nüfus 40 (2009)
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Çataltepe, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köy adını eteklerinde kurulmuş olduğu Çataltepe'den alır.1877 yılında gürcü kökenli topluluk,25 hane olarak cataltepeye göç etmiştir.1923 tarihinde Cumhuriyetle beraber köy statüsüne kavusmustur.
Kültür
meşhur yemekleri buydaydan yapaılan keşkek, pancar sarması, şalgam kavurması, kabak tatlısı dağ mantarı bölceli pancar,turşuları,bileki mısır ekmeği, meyva pekmezlerİ,gürcü kavurması ile meşhurdur.
Coğrafya
Ordu iline 70 km, Ünye ilçesine 10 km uzaklıktadır. Türkiye'nin en lezzetli ve yumuşak menba suyu olan Çataltepe Menba Suyu Çataltepe'nin eteklerinden çıkmaktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 40
2000 28
1997 50
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım en büğük gecim kaynağı fındık ve [[hayvancılık] dayalıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2006 - Mehmet Kol
1999 - a.ulvi torunoğlu
1994 - a.ulvi torunoğlu
1989 - hasan özkan
1984 - hasan özkan
Köy Muhtarı: A.Ulvi TORUNUOĞLU
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
3235816
Cep Telefonu:
05352841007
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
28
1997
0
İle Uzaklığı:
95 km
İlçeye Uzaklığı:
18 km
Rakım:
560 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz