Catlak Kova

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Catlak Kova
Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı bir sopanın iki ucuna taktığı kovalarla su taşırmış Fakat kovalardan biri catlaktır Sağlam olan kova her seferinde ırmaktan patronun evine giden uzun yolu dolu olarak tamamlarken, catlak kova icindeki suyun sadece yarısını patronun evne ulşatırabilmiş Bu durum iki yıl boyunca bu şekilde devam etmiş Sucu her seferinde patronun evine sadece bir bucuk kova su goturebilmiş

Sağlam kova başarısıyla grur duyarken, zavallı catlak kova gorevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan dolayı utanc duyuyormuş

İki yılın sonunda bir gun catlak kova ırmağın kenarında sucuya seslenmiş: Kendimden utanıyorum ve senden ozur dilerimdemiş

Neden?diye sormuş sucu Kova cevap vermiş: Cunku iki yıldır catlağımda su sızdığı icin gorevimi yerne getiremeyip sadece yarım kova su goturebiliyorum Benim kusurumdan dolayı da sen bu kadar calışmana rağmen emeğinin tam karşılığını alamıyorsun

Bunun uzerine sucu: Az sonra patronun evine donerken yolun kenarındaki ciceklere dikkat etmeni istiyorumdemiş

Catlak kova giderken pur dikkat yolun kenarındaki ciceklere bakar fakat vardıklarında yine taşıdğı suyun yarısını kaybettiğini gorunce sucudan tekrar ozur dilemiş

Sucu kovaya sormuş: Yolun sadece senin tarafında ccekler olduğunu fark ettin mi?

Evetdemiş kova

Bunun sebebidemiş sucu, yolun senin tarafına ektiğim cicek tohumlarını hergun donerken senin catlağından sızan suyla sulamandır

Buradan cıkaracağımız ders, herkese meziyeti ve bilgisi doğrultusunda gorev vererek tam verim almak Yani catlak da olsa, kovadan sızan suyu boşa harcamamak

Üst Alt