Çetmi Köyü Gümüşhacıköy - Çetmi Köyü Hakkında - Çetmi Köyü Tanıtımı - Çetmi Köyü Resimleri
Amasya
Bilgiler
Nüfus 567
08 (2007)
Koordinatlar
Posta Kodu 05700
Alan Kodu 0358
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Amasya
İlçe Gümüşhacıköy
Çetmi, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
çetmi sözcüğü çepniden gelmektedir.çepni , oğuz türklerinin 24 boyundan biridir.
Kültür
Amasya iline 75 km, Gümüşhacıköy ilçesine 5 km uzaklıktadır.
İklim öyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir;ama karadeniz iklimi hakim değil karasal iklim(iç anadolu iklimi) hakimdir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 539
2007 567
2000 808
1997 783
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ekilen ürünler tütün, soğan, şeker pancarı,buğday başlıca ürünlerdir.
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.Çöpler muhtarlığın yaptığı çalışmayla düzenli olarak toplanıp, imha edilir. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık evi vardır fakat görevli yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Amasya
Bilgiler
Nüfus 567
08 (2007)
Koordinatlar
Posta Kodu 05700
Alan Kodu 0358
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Amasya
İlçe Gümüşhacıköy
Çetmi, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
çetmi sözcüğü çepniden gelmektedir.çepni , oğuz türklerinin 24 boyundan biridir.
Kültür
Amasya iline 75 km, Gümüşhacıköy ilçesine 5 km uzaklıktadır.
İklim öyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir;ama karadeniz iklimi hakim değil karasal iklim(iç anadolu iklimi) hakimdir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 539
2007 567
2000 808
1997 783
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ekilen ürünler tütün, soğan, şeker pancarı,buğday başlıca ürünlerdir.
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.Çöpler muhtarlığın yaptığı çalışmayla düzenli olarak toplanıp, imha edilir. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık evi vardır fakat görevli yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz