Son konular

Chris Paul

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
CHRIS PAUL: "PEJA İLE OYNAMAK HEYECAN VERİCİ" New Orleans Hornets'da forma giyen yıldız oyuncu Chris Paul, hoopshype'a yapmış olduğu açıklamda Peja Stojakovic ile oynamanın heyecan verici olduğunu söyledi.
New Orleans Hornets'da forma giyen yıldız oyuncu Chris Paul, hoopshype'a yapmış olduğu açıklamda Peja Stojakovic ile oynamanın heyecan verici olduğunu söyledi. Geçtiğimiz senenin çaylağı seçilen Paul bu sezon geride kalan maçlarda 18 sayı, 3.9 ribaund, 8.4 asist, 1.9 top çalma ortalamaları ile mücadele ediyor.
Bu sene takımınızın play-off’lara kalma şansı hakkında neler düşünüyorsun ? Bu konuda daha iyimser düşünme sebeplerin var mı ?

Bu sene bu konuda çok daha iyimserim. Play-off’lara kalacağımıza inanıyorum. Bunu söylerken de takım olarak kadromuza kattığımız yeni oyuncuların da büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Özellikle Peja’nın takıma çok faydalı olacağına inanıyorum.

Geçtiğimiz sene yılın çaylağı seçildin. Bunun yanında geçtiğimiz sezon yine her ayın çaylağı da sendin. Tüm bunlara rağmen play-off görmemiş olman seni nasıl etkiledi ?

Bu sen de tahmin edersin ki çok zor bir durum. Ama bu sezon play-off’ları görmek istiyorum. Bu sezonki hedefim bu. Takımının play-off’larda yer alabilmesi için elimden geleni yapacağım. Önemli olan normal sezonun çok iyi geçirmemiz ve bunun için de takımıma yardımcı olacağım.

Kolej liginden sonra NBA’e nasıl bu kadar kolay adapte oldun ?

Bunda en büyük pay takım arkadaşlarımla antrenörüm’ün. Hepsi bana inanılmaz derecede güvendi, yeterince süre aldım. Ben de onların bu güvenini boşa çıkarmamaya çalıştım. Bana çok değerli tavsiyeler verdiler. Sahaya çıkarak oynamamı sağladılar.

Bu sezon ilk maçlardaki mağlubiyetlerde ters giden neydi ?

Kaybettiğimiz maçlarda özellikle çok top kaybı yaptık. Örnek vermek gerekirse Clippers’a karşı 26 top kaybı yaptık ve bu maçı kaybettik. Sadece ben 8 ya da 9 top kaybı yaptım. Bu da takım olarak bizim karakterimize çok ters bir durum. Bazılarında gerçekten rakip takımın büyük baskısı vardı ama bazılarında gerek bizim hatamız gerekse hakemlerin yanlış kararları da etkili oldu. Kaybettiğimiz maçlarda bu top kayıplarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu sene takıma katılan Peja ile tamamen farklı çevrelerden geliyorsunuz. Onunla saha dışında da ilişkileriniz var mı ?

Tabii ki ! Peja ve ben birlikte saha dışında da zaman geçiriyoruz. Çok iyi bir insan ve mükemmel bir kişiliği var. Onunla birlikte aynı takımda oynadığım için hem çok mutlu hem de çok heyecanlıyım.

Oklahoma’da oynamak nasıl bir duygu ?

Geçtiğimiz sezon benim NBA’deki ilk yılımdı. Bu yüzden de her şey bana yeni ve farklı geliyordu. Oklahoma benim NBA kariyerimde oynadığım tek şehir. O yüzden de başka bir şehirde ya da başka bir NBA takımında oynamak nasıl olur karşılaştırma yapamıyorum.

Daha önce NBA oyuncuları kendi kendilerine işbirliği yapmak zorundalar demiştin. Böyle bir ortamda bunu nasıl başarabiliyorsun ?

Bence bu benim doğal yeteneğim. Ağabeyimle birlikte yaşıyoruz. Onun birçok tavsiyesini alıyorum. Bunun yanında NBA’de oynuyorsanız eğer söylediğim şeyi de yapmak zorundasınız. NBA bir işbirliği tıpkı iş hayatı gibi bir yapı. Siz de başarılı olabilmek için buna elinizden geldiğince uymak zorundasınız.

ABD Milli takımı’nda Dünya Şampiyonası’nda oynadıktan sonra kendini yorgun hissettin mi ?

Hayır. Bir kere sahaya çıktığınızda her şeyi, kafanızdan siliyorsunuz. O an her şey sadece basketbol oynamak oluyor. Dünya Şampiyonası’nda ABD’de oynamak da benim için çok büyük bir fırsattı.

ABD bronz madalyada kaldı. Bu konuda neler söyleyeceksin ?

Bizim için çok zor bir durum. Ama bundan gerekli dersleri çıkartarak önümüzdeki şampiyonada çok daha iyi olacağız.

Üst Alt