Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Çiçeğin kısımları ve görevleri nedir?
Çiçeğin Kısımlarının Görevleri – Çiçek Sapı: Çiçek ile bitki gövdesini birbirine bağlar. Taşıma ve iletimde görevlidir. – Çanak Yapraklar: Çiçeğin en altında yer alır. Çiçeği tomurcuk halinde iken korur.Bitkide Petal nedir?
Çiçekli bitkilerde, göze hoş gelen değişik renklerde olan ve çiçeğin dıştan içe doğru ikinci halkasını oluşturan yapraklar. Petal.Tepecik görevi nedir kısaca?
Tepecik görevi nedir kısaca?Tepecik: Polenlerin yapıştığı kısımdır. Dişicik Borusu: Polenin yumurtaya taşınmasını sağlar.
Çanak yaprak ne işe yarar?
Çanak yaprak ne işe yarar?Çanak yaprak, sepal olarak da bilinir, bir çiçeğin en dış halkasını oluşturan, genellikle yeşil renkli yapraklardan her biri. Özellikle çiçeğin iç bölümündeki diğer organları korumakla görevli olan çanak yapraklar birbirleriyle bitişik ya da ayrı olabilir.
Bitkilerin çoğalmasını sağlayan bölüm nedir?
Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir.Çiçekli bitkilerde kökün görevi nedir?
Görevi, bitkiyi toprağa bağlamak, topraktan su ve su içerisinde erimiş halde bulunan tuzları (inorganik maddeleri) emerek gövdeye iletmektir. Havada gelişen köklere hava kökleri, suda gelişen köklere su kökleri denir. Karayosunları ve eğreltiler gibi ilkel bitkilerde gerçek kök olmayıp, köksü (rizoid) uzantılar vardır.Kaktüs çiçekli bir bitki mi?
Kaktüs çiçekli bir bitki mi?Kaktüs çiçekli bir bitkidir. Işık, su, saksı, gübre gibi kaktüs bakım rutinleri doğru yapıldığında çiçeklenen kaktüslere sahip olabilirsiniz.
Bir çiçek nasıl oluşur?
Bir çiçek nasıl oluşur?Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır.