Ordu Köyleri -Çiğdemköy Köyü Ünye- Çiğdemköy Köyü Hakkında -Çiğdemköy Köyü Resimleri
Ordu
Bilgiler
Nüfus 435 (2000)
Nüfus Yoğunluğu kışları nüfus az yazları ise fazladır./km²
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Çiğdemköy, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köyümüzde "çiğdem" çiçeği çok fazla yetiştiği için köyümüz bu adla anılmıştır.
Kültür
bilindiği gibi karadeniz yemeklerini çoğunlukta olduğu bir yerdir köyümüz.Günümüzdede hala eski gelenek ve göreneklerimizi korumaktayız.
Coğrafya
Ordu iline 95 km, Ünye ilçesine 18 km uzaklıktadır.Komşu köyler üçpınar,yiğitler,elmalıkdır.Ünye-Kumru karayolu üzerinde bulunmaktadır.Bu yüzden köyümüz gelişime açık bir konumdadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.orman bitki örtüsü görülür.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 420
2000 435
1997 530
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde enfazla fındık üretimi yapılmaktadır.Köyde ayrıca arıcılıkta ekonomik açıdan çok önemlidir.çünkü köyümüzde hemen memen herkes arıcılıkla uğraşmaktadır.Arıcılık köyümüzde önemli bir gelir kaynağıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 -Muharrem Ateş
2004 -Muharrem Ateş
1999 -Muharrem Ateş
1994 -Rahim Kartal
1989 -Halil Yıldız
1984 -Halil Yıldız
1980 -Habip Sezer
Köy Muhtarı: Muharrem ATEŞ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
3543355
Cep Telefonu:
05366613517
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
435
1997
530
İle Uzaklığı:
95 km
İlçeye Uzaklığı:
18 km
Rakım:
400 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yo
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köy ünye-kumru yolu üzerindedir.köyün düz mahallessinde beş tane su değirmeni bulunmaktadır.bunların 4 tanesi işlevini yitirmiş 1 tanesi ise hala çalışmaktadır.ayrıca köyün kayadibi mahallesi hariç her mahallesinde cami bulunmaktadır.düz mahallede bir tane kahvehane bulunmaktadır.köyde okul vardır ama işlevini yitirmiş ve teki yıkılmıştır diğeri ise hala ayaktadır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Ordu
Bilgiler
Nüfus 435 (2000)
Nüfus Yoğunluğu kışları nüfus az yazları ise fazladır./km²
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Çiğdemköy, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köyümüzde "çiğdem" çiçeği çok fazla yetiştiği için köyümüz bu adla anılmıştır.
Kültür
bilindiği gibi karadeniz yemeklerini çoğunlukta olduğu bir yerdir köyümüz.Günümüzdede hala eski gelenek ve göreneklerimizi korumaktayız.
Coğrafya
Ordu iline 95 km, Ünye ilçesine 18 km uzaklıktadır.Komşu köyler üçpınar,yiğitler,elmalıkdır.Ünye-Kumru karayolu üzerinde bulunmaktadır.Bu yüzden köyümüz gelişime açık bir konumdadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.orman bitki örtüsü görülür.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 420
2000 435
1997 530
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde enfazla fındık üretimi yapılmaktadır.Köyde ayrıca arıcılıkta ekonomik açıdan çok önemlidir.çünkü köyümüzde hemen memen herkes arıcılıkla uğraşmaktadır.Arıcılık köyümüzde önemli bir gelir kaynağıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 -Muharrem Ateş
2004 -Muharrem Ateş
1999 -Muharrem Ateş
1994 -Rahim Kartal
1989 -Halil Yıldız
1984 -Halil Yıldız
1980 -Habip Sezer
Köy Muhtarı: Muharrem ATEŞ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
3543355
Cep Telefonu:
05366613517
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
435
1997
530
İle Uzaklığı:
95 km
İlçeye Uzaklığı:
18 km
Rakım:
400 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yo
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köy ünye-kumru yolu üzerindedir.köyün düz mahallessinde beş tane su değirmeni bulunmaktadır.bunların 4 tanesi işlevini yitirmiş 1 tanesi ise hala çalışmaktadır.ayrıca köyün kayadibi mahallesi hariç her mahallesinde cami bulunmaktadır.düz mahallede bir tane kahvehane bulunmaktadır.köyde okul vardır ama işlevini yitirmiş ve teki yıkılmıştır diğeri ise hala ayaktadır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz