Çikolata diş sağlığı için iyidir !

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
51
Yaş
36
Coin
256,936
Evet iyidir! Hayır hayır! Sahiden şaka yapmıyorum. O denli sanıyorum ki şu an bu başlığı gören pek çok ana bana kızmaktadır. Fakat bu bir gerçektir. Kıymetli olan nasıl ve ne biçimde yeterli olduğunu bilmek ve tedbirimizi buna nazaran almaktır. Pek çok azık dişleri, dişetleri ve çene kemiklerinin güçlendirmenin yanı sıra yapıları gereği ağız ortamını nötralize etme, tükürük akışını denetim etmeye yarayarak dolaylı olarak dişlerin temizlenmesine yarar sağlamaktadır. Bu nasıl olmaktadır ?

Bir modül peynir, bir dilim tatlı ile yenilebilir… ve tıpkı peynir kesimi, şeker ve kolay nişasta aldığınızda ağzınızda oluşan zararlı asitlerle savaşmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak araştırmalar göstermiştir ki bir modül peynir yemek diş minenizin esirgeyici bir kılıf oluşturarak çürük oluşturan asitlerin yıpratıcı tesirine karşı dayanıklı kılabilir.

Bir şeyler yemeden evvel ya da sonra yenecek peynir ağzınızdaki tükürük üretimini arttırır ve bu da plaklara ve çürüklere neden olan şekerleri ve yemek artıklarını yıkar ve zararlı asitleri nötralize etmeye yardımcı olur. Ve bu yararları elde etmek için avuç avuç peynire gerek yok – kesme şeker büyüklüğünde bir kesim yerinde. Araştırmalar, pişmiş peynirin de dişlerde bu çeşit bir himaye yaptığını göstermiştir.

Kalsiyumca varlıklı peynir de, çene kemiklerinizi güçlü tutmaya ve bunları dişeti marazlarının zararlı tesirlerine mukavemetli kılmaya yardımcı olur. Peynirin yağ içeriğinden ötürü kaygı mi duyuyorsunuz? Düşük yağlı olanlar mevcuttur! Ve peynirdeki kalsiyum, protein, fosfor ve A vitamini ayrıyeten dişlerinizin yalnızca minesi değil ana yapısını da güçlendirmeye yardımcı olur.

Çikolata diş sıhhatiniz için uygun olabilir mi ?

Güya çikolata yemenize bir vesileymiş üzere çikolatanın içindeki kakao yağı tannins isimli bir unsur içerir ve çikolatadaki tannins hususunun dişler için yararlıdır. Zararlı bakterilerin dişlerinize ve diş etlerine yapışma kabiliyetini azaltır ve böylelikle bakterilerin çürüğe neden olan asiti üretme olasılıklarını azaltır.

Araştırmalar, çikolatanın çürükleri azaltması dışında da yararları olduğunu göstermektedir:

* Kalp illeti ve arteriosiklerosis'i engellemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir.

* Beynimizdeki seratonin üretimini tetikleyerek gerilimi azaltır.

* Hisleri stabilize eden magnezyum içerir.

* Az kolesterol içerir.

Bu yararları bir yana tekrar de çikolata bol şeker ve gereksiz kalori içerir ve gerçek bir besin kıymeti yoktur. Yani abartmadan çikolata yiyin ve yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı unutmayın – doğal ki suçluluk duysuna kapılmadan!
 
Üst Alt