Cılgın Turk

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Cılgın Turk

TARİH, 14 Ekim 1987

Saat, 1105

Yer, Ankara Murted

4'uncu Ana Jet Ussu'nun pistinde bir F16 frenlerini bırakmış, kulakları adeta sağır eden bir gumburtuyle hızlanıyordu

Nefesler tutulmuştu

Cunku 860068 kuyruk numaralı o F16, tarihimizde yeni bir sayfa acıyordu Turkiye'de uretilen ilk savaş ucağıydı

*

İlk kez test ediliyordu

Haliyle, duşme ihtimali yuksekti

Pilot, 36 yaşında bir binbaşıydı

Şener Koltuk

'Kelle Koltuk' diyorlardı ona

Haklıydılar Cunku bu işi yapabilmek icin hakikaten kelleyi koltuğa almak gerekiyordu Havalanacak, butun manevraları deneyecek, kelimenin tam manasıyla 'canını cıkaracaktı' hic ucmamış ucağın Kalktı, daldı, cıktı, yattı, dondu ve sağ salim indi

'Tamam' dedi, 'Bu ucar'

*

Gozu karaydı, mangal yurekli

Tam cılgın Turk!

*

Kıbrıs'ta savaştı

F100'le Bu F100 dedikleri, hesapta avcı bombardıman ucağı ama, aslında soba borusu gibi bi şey ABD'nin bize kakaladığı ucaklardan 1953 model!

Onunla dağıttı Yunan'ı

F104 macerası var bir de

Bandırma'ya inecek, basıyor duğmeye, sol iniş takımı acılmıyor Komutan, Cumhur Asparuk Paşa 'Atla' diyor, 'Ucağın canı cehenneme, pilotumdan kıymetli değil' Atlasa, rutin kontrol icin hastaneye gidecek, 28 gun ucuştan men edilecek, kural bu Ucak arızalı ama, pilot daha arızalı! 'Corbayı akşam evde iceceğim komutanım' diyor, atlamıyor! Govde ustu indiriyor ucağı! Hem de oyle indiriyor ki, tereyağından kıl ceker gibi, tekerlekle inse bu kadar olur Aynı ucağı, 27 gun sonra 'kendisi' test ediyor ve yeniden Hava Kuvvetleri'ne dahil ediyor!

*

521 ucağın test ucuşunu yaptı 521 kez 'maksimum' riske attı hayatını Bu bir dunya rekoru Cunku, binlerce parca ve milyonlarca hesaptan oluşan 'sıfır kilometre' 521 ucağı, duşurmeden indiren başka bir pilot yok dunyada!

*

Emekli oldu sonra

ABD'den iş teklifi aldı

Acayip paralar teklif edildi Gitmedi

'Ben bu işi para icin yapmadım, bu vatanın ne toprağını terk edebilirim, ne gokyuzunu' dedi

Restoran actı

'Ticaret yapmak F16 ucurmaktan zor' diyordu arkadaşlarına: 'Buzda kayıyorsun, suya yazı yazıyorlar, durustluk yok! Boyle ortamda ucmak mı kolay, ticaret yapmak mı?'

*

Ve tarih, 13 Haziran 2008

Yer, Ankara Kocatepe Camii

Musalla taşında ayyıldızlı tabut

Şener Koltuk

Henuz 57 yaşında kalp krizinden vefat etti Turbana murbana kafa yorduğunuz icin haberinizin olduğunu sanmıyorum, yazayım dedim Turkiye, hakkı odenmez bir kahramanını sessiz sedasız toprağa verdi Allah rahmet eylesin

HALDUN KESKIN

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt