Balık Nasıl Temizlenir?
imagescinekopnasiltemizlenir5ad8ec6eeb6ee
Ozellikle İstanbul'da yaşayanlar icin balığın yeri bir başkadır Her ay ayrı bir balığın tezgahlara cıktığı bu guzel şehirde balık sevmemek olmaz Kasımaralık aylarının da en guzel balığı cinekoptur Balıkları genelde balıkcıya temizletenlerdenseniz buna devam edin Ozellikle pullu balıkları evde temizlemeye kalkmayın cunku pulları her tarafa sacılır Ancak cinekop gibi pulsuz balıkları evde temizlemek istiyorsanız; aşağıdaki noktalara dikkat edin:
cinekop gibi orta buyuklukte ve pulsuz balıklar bıcak yardımıyla temizlenmelidir
Anus uzerine bıcakla kucuk bir kesik attktan sonra balığın karnı yarılarak ic organları dışrı cıkarılarak karnı temizlenir
Bu arada solungaclarının da koparılarak cıkarılması gereklidir Temizlenmiş balığın ici ve başı bol su ile iyice yıkanmalı ve karın cevresindeki siyah zarlar ile kan pıhtıları bıcak ucuyla iyice temizlenmelidir
Lufer, cinekop, sarıkanat, kofana, levrek, cipura ve ozellikle corbaya uygun kırlangıc, oksuz, adabeyi ve iskorpit gibi balıkların kafaları koparılmaz Ozellikle ilk gruptaki balıkların yanak ve beyinleri cok lezzetlidir
Şİmdiden afiyet olsun
Zamaneanne
imagescinekopnasiltemizlenir5ad8ec6eeb6ee
Ozellikle İstanbul'da yaşayanlar icin balığın yeri bir başkadır Her ay ayrı bir balığın tezgahlara cıktığı bu guzel şehirde balık sevmemek olmaz Kasımaralık aylarının da en guzel balığı cinekoptur Balıkları genelde balıkcıya temizletenlerdenseniz buna devam edin Ozellikle pullu balıkları evde temizlemeye kalkmayın cunku pulları her tarafa sacılır Ancak cinekop gibi pulsuz balıkları evde temizlemek istiyorsanız; aşağıdaki noktalara dikkat edin:
cinekop gibi orta buyuklukte ve pulsuz balıklar bıcak yardımıyla temizlenmelidir
Anus uzerine bıcakla kucuk bir kesik attktan sonra balığın karnı yarılarak ic organları dışrı cıkarılarak karnı temizlenir
Bu arada solungaclarının da koparılarak cıkarılması gereklidir Temizlenmiş balığın ici ve başı bol su ile iyice yıkanmalı ve karın cevresindeki siyah zarlar ile kan pıhtıları bıcak ucuyla iyice temizlenmelidir
Lufer, cinekop, sarıkanat, kofana, levrek, cipura ve ozellikle corbaya uygun kırlangıc, oksuz, adabeyi ve iskorpit gibi balıkların kafaları koparılmaz Ozellikle ilk gruptaki balıkların yanak ve beyinleri cok lezzetlidir
Şİmdiden afiyet olsun
Zamaneanne