CMS Nedir? Ne işe yarar?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
İnternetin hayatımıza girmesinden ve yaygınlaşmasından sonra, firmalar ve kişiler için web sitesi ihtiyacı doğdu. On yıl öncesine kadar, bir web sitesi yapmak için programlama bilgisine ihtiyacınız bulunuyordu. Fakat gelişen teknoloji ile beraber Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. işleri biraz daha kolaylaştı. Çünkü hayatımıza içerik yönetim sistemleri (CMS) girdi.

CMS Nedir?
CMS açılım olarak “content management system” yani “içerik yönetim sistemi” anlamına gelmektedir. Herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duymadan, dinamik web sitesi oluşturmamızı sağlayan sistemlerdir.

İçerik Yönetim Sistemlerinin Bileşenleri
Bir içerik yönetim sisteminin iki temel öğesi vardır. İçerik Yönetim Uygulaması (CMA) ve İçerik Dağıtım Uygulaması (CDA). Web sitesi içeriği için bir CMA, kullanıcıların site içeriğini oluşturabilmelerini, düzenleyebilmelerini ve kaldırabilmelerini, kısaca dinamik bir web sitesinin yönetilebilmesine izin verir. CMA ayrıca, bir kişinin HTML, CSS veya programlama dili bilgisi gerektirmeden bir web sitesine içerik eklemesine, değiştirmesine ve kaldırmasına izin verir. İçerik Yayınlama Uygulaması (CDA) ise bu bilgileri derler ve web sitesini günceller.

En popüler içerik yönetim sistemleri
1-Wordpress


WordPress 2003 yılında aslında blog yazarları için geliştirildi. Lakin kullanımı o kadar arttı ki, bugün e-ticaret sitelerinden web tasarım hizmetlerine, kişisel bloglardan gazetelere kadar birçok alanda kullanılıyor. WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Hali hazırda WordPress’e uygun on binlerce tema ve eklenti bulunmaktadır. WordPress PHP dili ve Mysql veritabanı kullanıyor. Kolay kurulum ve kolay yönetim ile, uzman programcılardan son kullanıcılara kadar geniş bir skalada tercih ediliyor.

WordPress kolay kullanım ve hazır kurulum için Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. isimli hosting paketimizi tercih edebilirsiniz.

2-Magnolia

İçerik yönetim sistemlerinin en çok tercih edilme sebepleri; kolay kurulumu ve kolay kullanımı. Magnolia da bunlardan bir tanesi.

Java tabanlı Magnolia, özellikle hemen hemen her şeyi yapabilen web sitelerine ihtiyaç duyan şirketleri hedef almış durumda. E-ticaret, pazarlama otomasyonları, sosyal medya, müşteri ilişkileri yönetimi ve kurumsal kaynak planlaması gibi alanları birleştiren bir merkeze sahiptir.

Magnolia CMS’yi incelemek için Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

3-Joomla

“En iyi içerik yönetim sistemi hangisi” sorusunun cevabı kullanıcılar arasında WordPress ve Joomla üzerinde gidip geliyor. Genel kanı Joomla’nın, WordPress kadar son kullanıcı dostu olmadığı yönünde olsa da, Joomla da dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri.

Joomla için de bir çok tema ve eklenti desteği mevcut. Ücretsiz ve ücretli olarak sunulan bu eklentiler Joomla kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Joomla da wordpress gibi PHP dili ile yazılmış bir CMS fakat veritabanı olarak, WordPress’in aksine farklı alternatifler kullanabiliyor. Mysql veritabanı ile kurulabildiği gibi Mssql ve Postgresql veritabanları üzerinde de çalışabiliyor.

Joomla içerik yönetim sistemini Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. paketimiz üzerine kolayca kurabilirsiniz.

5-Drupal

Drupal da pazar payı oldukça yüksek, açık kaynak olarak sunulan bir içerik yönetim sistemi. Her ne kadar WordPress ve Joomla kadar yoğun olarak kullanılmasa da, internet dünyasında bilinen bir CMS yazılımı. Gelişmiş bir kullanıcı yönetimi özelliği vardır. Drupal diğer CMS’lerin aksine güvenliği ile daha ünlüdür, ve WordPress/Joomla gibi yazılımlardan daha güvenli olduğu söylenegelir.
 
Üst Alt