Çocuğum için doğru beslenme nasıl olmalıdır?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
C: Sağlıklı, istikrarlı beslenme; evladınızın gelişimi için gerekli bütün besinleri içeren beslenmedir. Meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıl eserleri, süt ve süt eserleri, et, balık ve yumurta.
S: Evladımın beslenmesini dişleri açısından inançlı hale nasıl getirebilirim?

C:
Öncelikle istikrarlı beslendiğinden emin olun. Sonra ne kadar sık şeker yahut nişasta içeren besin tükettiklerini denetim edin. Nişastalı eserler içinde; ekmek, kraker, makarna ve patates cipsi vb.vardır. Birçok yiyecek bir yahut daha çokça tip şeker içerir ve her tip şeker diş çürüğü yapabilir. Meyveler, kimi sebzeler ve birçok süt eseri; en azından bir cins şeker içerir.

Şeker birçok fabrikasyon eserde bulunur, velev şekerli tadı olmayanlarda bile. Pedodontistinizden evladınızın diyetini belirlemede yardımcı olmasını isteyin. Akıllıca alışveriş yapın! Dolabınızı mütemadi olarak şekerli ve nişastalı eserler ile doldurmayın. Sefalı yiyecekleri yalnızca hususî devirlerde alın. Atıştırma vakitlerini kısıtlayın, besleyici atıştırmalar seçin. Istikrarlı bir beslenme sağlayın ve şekerli azıkları öğün vakitlerine saklayın. Şayet evladınız sakız çiğniyor yahut gazoz içiyor ise şekersiz olanları tercih edin.

S: Evladım şeker ve nişasta içeren bütün yiyecekleri bırakmalımıdır?

C:
Katiyetle hayır! Yalnızca onları akıllıca seçmeli ve sunmalısınız. Şekerli ve nişastalı bir yiyecek, atıştırma olarak değil de et ile bir arada bir öğün olarak yenildiği takdirde dişler açısından daha inançlıdır. Kurutulmuş meyve yahut toffie üzere yapışkan besinler, tükürük, su ya da süt yardımı ile ağızdan kolaylıkla uzaklaştırılamazlar. Bu nedenle, daha süratli temizlenen besinlere nazaran daha çok çürük yapma potansiyeline sahiplerdir.
S: Istikrarlı bir diyet evladımın yeteri kadar florid aldığını gösterir mi?

C:
Hayır. Istikrarlı bir beslenme evladınızın dişlerinin kalıcılığı ve gelişimi için hakikat ölçüde florid aldığını garanti edemez. Şayet floridlendirilmiş bir etrafta yaşamıyor iseniz yahut içme suyunuzda doğal olarak görülen florid ölçüsü ülkü değil ise, evladınız diş gelişimi yıllarında bir florid kaynağına muhtaçlık duyacaktır.

S: Benim en küçük evladım şimdi katı besinler ile beslenmiyor. Onlar için rastgele bir teklifiniz var mı?

C:
Onları ağızlarında süt, ilaç, meyve suyu yahut şeker katılmış likitler içeren biberonlar ile yatağa yatırıp uyutmayın. Uykuları sırasında ağızda yutulmayan her tip likit, bakterileri destekler ve asit üreterek dişleri tahrip eder. Emzik yahut su içeren bir biberondan gayrı hiçbir şey ile yatağa yatırmayarak evladınızı önemli diş çürüklerinden koruyun.

Üst Alt