Coğrafya Öğretmenliği Kaç Atama?

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Coğrafya öğretmenliği kaç atama yapılmaktadır? Türkiye’de coğrafya öğretmenliği mezunlarının atanması için her yıl düzenli olarak atama yapılmaktadır. Bu atamalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Coğrafya öğretmenliği mezunları, atama dönemlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla başvurularını yaparlar. Atamalar genellikle merkezi sınav ve mülakat aşamalarıyla gerçekleştirilir. Coğrafya öğretmenliği alanında atama sayısı, her yıl değişebilmektedir. Bu nedenle, atama sayısı için güncel bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
İçindekiler

Coğrafya öğretmenliği, coğrafya bilimi ve eğitimi üzerine eğitim alanında uzmanlaşmış kişilerin mezun olduğu bir lisans programıdır. Coğrafya öğretmenliği mezunları, devlet okullarında ve özel okullarda coğrafya derslerini öğretme yetkisine sahip olurlar.
Coğrafya öğretmenliği mezunları, atanmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen atama dönemlerine başvuruda bulunurlar. Bu atama dönemleri genellikle yılda bir veya iki defa gerçekleşir.
Coğrafya öğretmenliği mezunları, atanabilmek için KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sınavına girmek zorundadırlar. KPSS sınavında başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan tercihler doğrultusunda atamaları gerçekleştirilir.
Coğrafya öğretmenliği için yapılan atamalar, genellikle iller arasında kontenjanlara göre dağıtılır. Atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulur. Atama sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar, atanacakları okullara ilişkin bilgilendirme ve görevlendirme işlemlerini takip ederler.
Coğrafya öğretmenliği mezunları, atanabilmek için belirli bir sınav puanı ve kontenjana sahip olmalıdır. Bu nedenle, atanma süreci her yıl değişebilir. Coğrafya öğretmenliği mezunları, atanma süreci hakkında güncel bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirler.
Özetlemek gerekirse, coğrafya öğretmenliği mezunları atanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen atama dönemlerine başvuruda bulunmalı ve KPSS sınavında başarılı olmalıdır. Atama sonuçları kontenjanlara göre dağıtılır ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulur. Atanmaya hak kazanan adaylar ise atanacakları okullara ilişkin bilgilendirme ve görevlendirme işlemlerini takip ederler.

Coğrafya Öğretmenliği Kaç Atama? Yılda bir defa gerçekleşen atama ile öğretmenler atanır.
Atama için KPSS Puanı Öğretmen atamalarında KPSS puanı dikkate alınır.
Tercih Yapma Süresi Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapma süreci başlar.
Atama Sayısı Her yıl değişen kontenjanlara göre öğretmenler atanır.
Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? Atama sonuçları genellikle Temmuz-Ağustos aylarında açıklanır.

Özür Grubu Atamaları Öğretmenlerin sağlık ve sosyal nedenlerle yapılabilen atamalarıdır.
Atama Süresi Atamalar genellikle Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleştirilir.
Atama Şartları Coğrafya öğretmenliği mezunu olmak ve KPSS’ye girmek gerekmektedir.
Atama Sayısı Her yıl değişen kontenjanlara göre öğretmenler atanır.
Tercih Yapma Süresi Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapma süreci başlar.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt