Romalı askerler, eski yıllarda maaşlarının bir bölümünü tuz olarak alıyorlarmış. Dünya tarihi için oldukça önemli olan tuz, aynı zamanda birçok gıdayı korumak ve saklamak için de kullanılıyor. Tuz, vücudunuzun ne kadar iyi çalıştığı için de önemlidir. Diyetinizde tuzu kesmek ve çok az tuz tehlikelidir.
Aşırı sıcak beyin kanaması ve inme riskini tetikliyor Bununla birlikte, çoğu insan ortalama bir diyette çok fazla tuz alır. İşlenmiş, konserve ve dondurucu yemekler, yiyeceklerin tadını daha iyi hale getirmek için cömertçe tuzlanır. Peki, çok fazla tuz tüketirseniz vücudunuzda neler olur? Gerçekten korkutucu olan sonuçlarla yaşayarak yüzleşmek istemiyorsanız, gelin tuzun yaratabileceği sonuçlara birlikte bakalım. Böbrek Hastalığı Tuz vücudunuzun suyu korumasını sağlar. Vücudunuz suya tutarak tuz oranını dengelemeye çalışıyor. Bu durumda da böbreklerin fazla olan suyu filtrelemek için daha fazla çalışması gerekiyor. Kan akışınızda daha fazla su varken, arterler “aşırı basınç altında” olur. Bu, böbreklere yol açan atardamarlara baskı uygular. Sonunda, bu gerginlik hasar ve böbrek hastalığına neden olur. Eğer tedavi edilmezse, pahalı ve ağrılı tıbbi müdahale olmadan böbrek yetmezliği ve ölümle karşılaşabilirsiniz. Yüksek Tansiyon Vücudunuz kandaki tuzu su ile tutarak sulandırmaya çalıştığından, artan hacim kan basıncının artmasına neden olur. Kan basıncı, kalbinizin atardamarlardan kan pompalamak için ne kadar çalıştığını ölçer.
Terlemeye ne iyi gelir?
Minik arter kasları daha kalın ve güçlenerek tepki verir. Sonuç olarak, arterlerin içindeki boşluk azalır ve kan basıncını daha da yükseltir. Sonunda, arterler patlar veya tıkanır. Birincisi hemen ölümcül olabilir. İkincisi organlarda hasara ve nihayetinde ölüme neden olabilir. Kalp krizi Artmış kan basıncı kalp arterlerine zarar verir. İlk belirti genellikle aktifken anjina keskin ağrıdır. Devam eden kan eksikliği ve dolayısıyla kalbe olan oksijen kalp kasına zarar verir. Sonunda, çok fazla tuz patlama veya tıkanmış arterlere yol açar. Kalbin bir kısmı artık kan almaz ve kalp krizi geçirirsiniz. Tuzu azaltmak, kalp hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Şaşırtıcı bir şekilde, çok az tuz da aynı zamanda kalp hastalığına yol açabilir. Kalp sağlığı ile ilgili bir sorununuz varsa, mutlaka bir doktora danışmanızda fayda var. Beyin Sorunları Artan tansiyon beyin atardamarlarına zarar verir. Hücreler yeterli miktarda oksijen almazlarsa ölürler veya işlev görmezler. Bu bunamaya neden olabilir. Kalpte olduğu gibi, beyin atardamarları tıkanabilir veya patlayabilir; Bu olduğunda, beynin kısımlarına kan akışı kesilir ve o kısım ölür. Sonuçlar hafif fiziksel ve zihinsel bozukluklardan ölüme kadar değişebilir. Kan alımını azaltarak kan basıncını kontrol etmek demans ve felç olasılığını azaltabilir. Kanser Tuz ve kanser arasındaki bağlantı biraz zayıf, ama var. Tuz / sodyum / tuzlu yiyeceklerin daha fazla alınması mide kanseri ile bağlantılıdır. Meyve ve sebzelerde tuz olup olmadığı veya genel olarak sağlıksız bir diyet olup olmadığı belirsizdir. Bununla birlikte, daha fazla tuz / tuzlu yiyecek yiyen insanlar, mide kanserine bağlı bir bakteri olan daha yüksek H. pylori seviyelerine sahip olma eğilimindedir. Tuz aynı zamanda obeziteyi tetikler ve obezite ile kansere de bağlantılıdır. Tuzu azaltmak, kanser riskini azaltabilir. Osteoporoz Osteoporoz, yaşla birlikte kemiklerin incelmesidir. Egzersiz eksikliğinden gazlı içeceklere kadar pek çok osteoporoz nedeni vardır. Ancak, ne kadar fazla tuz yenilirse, o kadar fazla kalsiyum kaybolur. Ne kadar kalsiyum kaybederseniz, kemikleriniz o kadar ince olur ve kırılma olasılığı o kadar artar. Gıda kaynaklı kalsiyum ve D vitamini artarken tuzu azaltmak osteoporozu yavaşlatabilir. Amerikalılar günde yaklaşık 4.000 mg tuz alır, bu da günde yaklaşık 80 mg kalsiyum kaybıyla sonuçlanır. Tuz Tüketimini Azaltmak İçin İpuçları Vücudumuzun çalışmasına yardımcı olmak için tuz aramak üzere programlandık. Sorun şu ki, önerilen günlük tuz alımının neredeyse iki katını, çoğunlukla işlenmiş gıdalardan ( % 75 ) alıyoruz. Bilinen tüm sağlık riskleri ile tuzu tekrar kesmek bir anlam ifade eder. Fasulye gibi konserve yiyecekleri durulayın, tariflerde tuzu ikiye bölün, tuzluğu masadan çıkarın ve işlenmiş yiyecekleri tekrar kesin. Yüksek tansiyon sessiz bir katil olarak bilinir, çünkü yüksek tansiyonu olan birçok kişi çok geç olmadan fark etmez. Kan basıncınızı kontrol ettirin ve ardından frenleri tuz girişinize yerleştirin. Daha sağlıklı ve daha iyi hissedeceksiniz.
Aşırı sıcak beyin kanaması ve inme riskini tetikliyor Bununla birlikte, çoğu insan ortalama bir diyette çok fazla tuz alır. İşlenmiş, konserve ve dondurucu yemekler, yiyeceklerin tadını daha iyi hale getirmek için cömertçe tuzlanır. Peki, çok fazla tuz tüketirseniz vücudunuzda neler olur? Gerçekten korkutucu olan sonuçlarla yaşayarak yüzleşmek istemiyorsanız, gelin tuzun yaratabileceği sonuçlara birlikte bakalım. Böbrek Hastalığı Tuz vücudunuzun suyu korumasını sağlar. Vücudunuz suya tutarak tuz oranını dengelemeye çalışıyor. Bu durumda da böbreklerin fazla olan suyu filtrelemek için daha fazla çalışması gerekiyor. Kan akışınızda daha fazla su varken, arterler “aşırı basınç altında” olur. Bu, böbreklere yol açan atardamarlara baskı uygular. Sonunda, bu gerginlik hasar ve böbrek hastalığına neden olur. Eğer tedavi edilmezse, pahalı ve ağrılı tıbbi müdahale olmadan böbrek yetmezliği ve ölümle karşılaşabilirsiniz. Yüksek Tansiyon Vücudunuz kandaki tuzu su ile tutarak sulandırmaya çalıştığından, artan hacim kan basıncının artmasına neden olur. Kan basıncı, kalbinizin atardamarlardan kan pompalamak için ne kadar çalıştığını ölçer.
Terlemeye ne iyi gelir?
Minik arter kasları daha kalın ve güçlenerek tepki verir. Sonuç olarak, arterlerin içindeki boşluk azalır ve kan basıncını daha da yükseltir. Sonunda, arterler patlar veya tıkanır. Birincisi hemen ölümcül olabilir. İkincisi organlarda hasara ve nihayetinde ölüme neden olabilir. Kalp krizi Artmış kan basıncı kalp arterlerine zarar verir. İlk belirti genellikle aktifken anjina keskin ağrıdır. Devam eden kan eksikliği ve dolayısıyla kalbe olan oksijen kalp kasına zarar verir. Sonunda, çok fazla tuz patlama veya tıkanmış arterlere yol açar. Kalbin bir kısmı artık kan almaz ve kalp krizi geçirirsiniz. Tuzu azaltmak, kalp hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Şaşırtıcı bir şekilde, çok az tuz da aynı zamanda kalp hastalığına yol açabilir. Kalp sağlığı ile ilgili bir sorununuz varsa, mutlaka bir doktora danışmanızda fayda var. Beyin Sorunları Artan tansiyon beyin atardamarlarına zarar verir. Hücreler yeterli miktarda oksijen almazlarsa ölürler veya işlev görmezler. Bu bunamaya neden olabilir. Kalpte olduğu gibi, beyin atardamarları tıkanabilir veya patlayabilir; Bu olduğunda, beynin kısımlarına kan akışı kesilir ve o kısım ölür. Sonuçlar hafif fiziksel ve zihinsel bozukluklardan ölüme kadar değişebilir. Kan alımını azaltarak kan basıncını kontrol etmek demans ve felç olasılığını azaltabilir. Kanser Tuz ve kanser arasındaki bağlantı biraz zayıf, ama var. Tuz / sodyum / tuzlu yiyeceklerin daha fazla alınması mide kanseri ile bağlantılıdır. Meyve ve sebzelerde tuz olup olmadığı veya genel olarak sağlıksız bir diyet olup olmadığı belirsizdir. Bununla birlikte, daha fazla tuz / tuzlu yiyecek yiyen insanlar, mide kanserine bağlı bir bakteri olan daha yüksek H. pylori seviyelerine sahip olma eğilimindedir. Tuz aynı zamanda obeziteyi tetikler ve obezite ile kansere de bağlantılıdır. Tuzu azaltmak, kanser riskini azaltabilir. Osteoporoz Osteoporoz, yaşla birlikte kemiklerin incelmesidir. Egzersiz eksikliğinden gazlı içeceklere kadar pek çok osteoporoz nedeni vardır. Ancak, ne kadar fazla tuz yenilirse, o kadar fazla kalsiyum kaybolur. Ne kadar kalsiyum kaybederseniz, kemikleriniz o kadar ince olur ve kırılma olasılığı o kadar artar. Gıda kaynaklı kalsiyum ve D vitamini artarken tuzu azaltmak osteoporozu yavaşlatabilir. Amerikalılar günde yaklaşık 4.000 mg tuz alır, bu da günde yaklaşık 80 mg kalsiyum kaybıyla sonuçlanır. Tuz Tüketimini Azaltmak İçin İpuçları Vücudumuzun çalışmasına yardımcı olmak için tuz aramak üzere programlandık. Sorun şu ki, önerilen günlük tuz alımının neredeyse iki katını, çoğunlukla işlenmiş gıdalardan ( % 75 ) alıyoruz. Bilinen tüm sağlık riskleri ile tuzu tekrar kesmek bir anlam ifade eder. Fasulye gibi konserve yiyecekleri durulayın, tariflerde tuzu ikiye bölün, tuzluğu masadan çıkarın ve işlenmiş yiyecekleri tekrar kesin. Yüksek tansiyon sessiz bir katil olarak bilinir, çünkü yüksek tansiyonu olan birçok kişi çok geç olmadan fark etmez. Kan basıncınızı kontrol ettirin ve ardından frenleri tuz girişinize yerleştirin. Daha sağlıklı ve daha iyi hissedeceksiniz.