Son konular

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
53
Coin
256,936
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Büyük Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan ve yaklaşık olarak bir yıl sonra 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etti. Cumhuriyetin hakkımız tarafından benimsenmesi için okullara caddelere Cumhuriyet adı verilmiştir. Okulumuzun adı da böyle konmuştur.

Okulumuzun açılışı

Okulumuzun 1926’da yeni cami avlusunda eski bir medresede eğitim ve öğretime başlamıştır.Şimdiki okulun bulunduğu yerde ise eski bir ermeni kilisesi bulunmakta idi. Kilisenin yerine 1926 yılında okulun inşaatına başlanmış olup, 3 yılda tamamlanmış ve 1931-1932 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir.

Eğitim—Öğretim

Okulumuz üç katlı tek binadan oluşmaktadır. Isınma şekli kalorifer sistemi ile yapılmaktadır.Okulumuzda su kullanımı şehir şebeke sistemine bağlıdır. Okulumuzda 1 müdür odası, 1 idare odası, 1 Bilgisayar ve 1 Fen ve Teknoloji laboratuarı ile 1 okul kitaplığı, 1 çok amaçlı salon, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv, 1 depo, 1 kalorifer dairesi, 2 wc, 2 oyun bahçesi, 1 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 1 anasınıfı ve 9 adet sınıfımız mevcuttur.

2008-2009 Öğretim yılında okulumuzun tüm boya ve badanası yeniden yapılmış, kalorifer petekleri ahşap dolaplarla ve okulumuzun koridorlarındaki kirlikleri laminant parke ile kaplanmıştır. Yeni öğretim yılında okulumuza yeni bir bilgisayar laboratuarı kazandırılmıştır. Okulumuzun tüm sınıflarına internet bağlantısı sağlanmış ve her sınıfa projeksiyon makinası ve bilgisayar konularak okulumuz eğitim öğretime en son teknoloji ile hazır hale getirilmiştir. Okulumuzun temizlik, teknoloji, güvenlik ve öğretmen kadrosu açısından en iyi imkanlara sahip bir okul olması için çalışmalar hızla devam etmektedir.

2008-2009 öğretim yılı itibari ile öğrenci mevcudumuzun 557 olduğu okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 12 sınıf öğretmeni, 7 branş öğretmeni, 1 anasınıfı öğretmeni, 1 usta öğretici, 3 ücretli öğretmen, 2 hizmetli personel görev yapmaktadır.

Okulumuzun Başka hizmetleri

Okulumuz salonundan yararlanılarak bütün ilkokullara film gösterilmiştir. Ders Araçları Merkezi olarak da hizmet görmüştür.1960 yılında üst katı Kız Öğretmen Okulu’na verilmiştir. Üç yıl bu hizmette kullanılmıştır.1979 yılında okulumuzun bir dersliği çevre kız ve kadınlarının yararlanmaları için dikiş, nakış kursuna açılmıştır. Şu an bu ve benzeri etkinlikler Millet Hamamı bünyesinde yapılmaktadır.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (272) 213 29 68
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Yukarı Pazar Mah. Yukarı Pazar Cad. No:29
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: [email protected]
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :