Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Nazilli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi: Okulumuz doğuda Mergen Çayı,batıda Hürriyet Caddesi, kuzeyde tren yolu, güneyde devlet karayolu ile sınırlı olup, adını kendi mahallesinden almıştır. Bulunduğu konum itibariyle Nazilli İlçesi’nin merkezinde yer alıp, kamu kurum ve kuruluşlarının yakınında yer almaktadır. Bitişiğinde Nazilli Öğretmenevi, yüz metre güneybatısında Nazilli Hükümet Konağı ve Nazilli Adliyesi, elli metre kuzeyinde Nazilli Ticaret Lisesi, kuzey bitişiğinde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlğı, batısında Cumhuriyet Parkı yer almaktadır.
1961 yılının haziran ayında şu anda yıkılmış olan prefabrik binada eğitim öğretime başlanmıştır.
Bu okulun yapımında zamanın Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ATMACA’NIN etkin rolü olmuştur.1961 yılında eğitim-öğretime açılan okulumuza ait devir teslim işlemleri okulun ilk müdürü Rıza ERDEMLİ
tarafından yapılmış olup,adı geçen okul müdürünün okulumuza araç-gereç ve diğer eşyaların temininde çok emeği geçmiştir. Daha sonra sırasıyla okulumuzda Ahmet ÇETİN, İsmet KARALAR 1970’li yıllarda okulumuzda okul müdürlüğü yapmış olup okulumuza büyük katkıları olmuştur.
Kuruluşundan beri 1979 yılına kadar hiç onarım görmeyen okulumuz 1979 yılında mahalli imkanlarla onarımdan geçmiştir. Okulumuz bulunduğu konum itibariyle sürekli gelişmeye müsait olduğundan, yeni dersliklere ihtiyaç duyulmuş ve 1989 yılında 3 katlı, 12 derslikli, plan ve projeli yeni binanın temeli atılmıştır. Bu bina 1991-1992 Eğitim- Öğretim Yılında Kaymakam Atilla YAŞA ve Okul Müdürü Oktay Yılmaz KUZUCUOĞLU’NUN katkılarıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak hizmete girmiştir.
Okulumuz ilköğretime geçince bu bina ve prefabrik yapı yetersiz kalmış, çocuklar ikili öğretim yoluyla eğitim öğretimini sürdürmüşlerdir. Öğretmen ve öğrenci sayısı gün geçtikçe artmıştır. Bu nedenle Kaymakam Salih KESER,İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk ERCAN VE Okul Müdürü Oktay Yılmaz KUZUCUOĞLU’NUN girişimleri sonucunda 2004 yılında 24 derslikli,4 kat plan projeli okul binasının temeli Belediye Başkanı Esat ERGÜLER’İN arsa katkılarıyla atılmıştır. Pefabrik binanın yıkılması ve eski binanın tadilatıyla 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında ikili öğretimden tam gün eğitim öğretime geçilmiştir.

Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, Kaymakamlık Lojmanı, SSK. Hastanesi, Telekom Müdürlüğü,
Sağlık Meslek Lisesi,Tedaş, Ticaret Lisesi, Belediye Kültür Sarayı, Öğretmenevi gibi resmi kurumları olan Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni okul binası güzel bir çehre kazandırmıştır.
Okulumuz eğitim öğretimdeki başarısının yanı sıra sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye genelinde birçok dereceler elde etmiş ve etmeye devam edecektir.

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK MİSYONUMUZ

Bizler; özgür düşünebilen, öğrenmeyi öğrenen, toplumla ve kendisiyle barışık, bilime evrensel ve toplumsal değerlere inanan, değişim ve gelişime açık, güvenilir ve tutarlı davranış sergileyen, çevre bilincine sahip, mükemmeli yakalamaya çalışan, öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmek için varız.

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK VİZYONUMUZ

Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Doğru, Dürüst, Çağdaş, Araştırmacı, Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi; Hak ettiği yerine getirmek için, Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir...
Okulumuzu, öğrenmeyi öğrenen bir kurum haline getirmektir.
GÜVEN -KARŞILIKLI SAYGI-PAYLAŞIM -TUTARLILIK-DÜRÜSTLÜK -AÇIKLIK
YARATICILIK-SORUMLULUK -ADALET-HERKESİN MUTLULUĞU
Okulumuzun değerlerini iyi özümsememiz ve tüm davranışlarımızı bu değerlere uygun hale getirmemiz gerektiğine inanıyoruz.. Okulumuza yön verecek temel değerler, okulumuzun vizyonu, misyonu, amaçları, hedefleri için çok önemli bir referans kaynağıdır. Bir okulun geliştirilmiş değerleri yoksa okulun vizyonu, misyonu yani nereye gittiği karmaşık hale gelir. Okulun değerlerinin olması, öncelikle kararları ve davranışları yönlendirir.
Biz eğitimciler, öğrencilerimize, onları içsel disipline ve huzura yönlendirecek biçimde rehberlik yapmalıyız.

Çocuklar gelişirken, onların doğalarını doğru biçimde algılamalı ve kendilerini insan olarak geliştirmelerini sağlamalıyız. Bizler çocuklarımızın sorumlu, becerikli ve şefkatli bireyler olmaları için, anlayış ve bilgelikle rehberlik edeceğiz.
Dolayısıyla, eğitimciler olarak bizim model öncüleri olmamız gerekiyor. Eğitimin anlamı, amacı ve işleviyle ilgili varsayımlarımızı yeniden gözden geçirip, yeni bir farkında lığa ulaşmalıyız. Bizler çocuklara ne düşüneceklerini değil, nasıl düşüneceklerini öğreteceğiz.
“Öğrenciler, sevdiği şeyi, ancak sevdiklerinden öğrenirler.”

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Aydın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: CUMHURİYET MAH. OĞRETMENEVİ BİTİŞİĞİ 286 SOK. NO:3 NAZİLLİ/AYDIN

Telefon Numarası: 2563131978

Faks Numarası: 2563158685

E-mail Adresi :Bilgi Yok

Web Adresi:Cumhuriyet İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz -

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

Üst Alt