Damak yarigi ameliyati Kim yapan doktorlar?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,852
Tepkime puanı
395
Puanları
83
Forum Parası
600,455
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Damak yarığı ameliyatı Kim yapan doktorlar?

Dudak Damak Yarıklı bebeklerin tedavisi bir takım işidir ve bu takımın kaptanı plastik cerrahi uzmanıdır. Plastik cerrahın bu konuda yeterli ve gerekli eğitimi almış beceriyi kazanmış olması önemlidir. Takımın diğer önemli üyeleri ortodontist, konuşma terapisti, çocuk diş hekimi, çocuk doktoru, KBB uzmanıdır.

Damak yarığı ameliyatı kaç saat sürer?

Dudak – damak yarığı ameliyatları genel anestezi altında, hastane ortamında, özel cerrahi alet ve dikiş materyalleri kullanılarak, dudak damak yarıkları konusunda deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Ameliyatın süresi, yarığın büyüklüğü ve yapılacak ameliyatın kapsamına göre ortalama 1,5-3 saat sürer.
Yarık damak tedavisi nasıl yapılır?
Yarık dudak tedavisi için farklı teknikler uygulanmakla ile birlikte temelde flep cerrahisi olarak tanımlanan, dokuların kaydırılma yöntemi ile kas onarımını içeren yöntem uygulanmaktadır. Yarık taraftan doku ilerletmesi ve yarık olmayan taraftan dokuların çevrilmesi ile yarık kapatılabilmektedir.

Damak yarığı ne iyi gelir?

Bazen yarıkta aralık hem dudak hem de damak için çok şiddetli olduğunda ameliyat öncesi ortodontik inceleme ile ameliyat alanının hazırlanması yarıkların ortodontik tedavi ile daraltılması gerekir. Yarık damak ameliyatı 7-9 ay civarında uygulanır. Tedavide temel hedef işlevsel konuşma sağlayabilmektir.

Dudak damak yarığı tedavisini kim yapar?

Çoklu konsültasyon sonrası ameliyatlar mutlaka dudak damak yarıkları konusunda deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.
Yarık damak ameliyatı kaç saat sürer?

Dudak yarığı ameliyatı ne kadar sürer?

Yarık dudak ameliyatı 1-2 saat sürer, hastanede kalma süresi 1 gündür. İyileşme ortalama 10 gün içerisinde olmaktadır.

Damak yarığı neden olur?

Aile bireylerinde daha evvel hastalık görülmemişse, trisomy D ve trisomy E gibi sendromlarla veya mutasyona uğramış genlerle ortaya çıkabilir. Çevresel etkenlerde, annenin gebeliğin ilk üç ayında geçirdiği; kızamıkçık enfeksiyonu,oligohidromniyoz, B vitamini eksikliği, sterodl ontikonvülzan kullanımı neden olabilir.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt