Dansla Form Tutan Unluler

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
DANSLA FORM TUTUYORLAR
Dans salonlarına gitmek şimdilerde spor salonlarına gitmek kadar moda Terapi almışcasına dinginlik sağlayan, insanı spordaki gibi formda tutan dans, unlulerin de tercihi

Koşu bandı sıkıcı geliyor (İzel)
Benim dansla tanışma hikayem okul yıllarına uzanıyor O donemde halk oyunları oynuyordum Halk oyunları hem zevklidir, hem de muthiş bir performans gerektirir Ozellikle duzenli prova yapıyorsanız, tum kaslarınızın calıştığını sonuna kadar hissedersiniz

Zaman icinde halk oyunları hayatımdan cıktı maalesef Ama vucudumu calıştıracak hareketli egzersizler yapmam gerektiğinin farkındaydım hep Kilo almaya musait bir yapım var Donem donem spor da yapıyorum ama cok sevdiğimi soyleyemem İstanbul’daki iyi spor salonlarının hepsinde kaydım var ama bir iki sefer uğradıktan sonra devam edemiyorum Fitness ve koşu bandı bana rutin ve sıkıcı geliyor acıkcası Onun icin benim sporum dans!

Başlangıcta bu işe sahne performansıma katkı sağlasın diye başlamıştım Modern dansla uğraşıyorum Hatta epey zorlanmıştım da İlk once unlu bir Amerikalı dans hocasıyla calıştım İlk uc ders bir kırılma noktası var Dışarıdan gozuktuğu kadar kolay olmadığını anlıyor ve vazgecme aşamasına geliyorsunuz Ama ilk dersleri atlatınca işin zevkli kısmı ortaya cıkıyor Şimdi dans etmek benim icin bir yaşam bicimi haline geldi Almanya’dan gelen danscı arkadaşlarımızla duzenli calışıyoruz

Tango ruhumu dizginliyor (Aşkın Nur Yengi)
Bir seneden uzun suredir tangoya tutkuyla bağlıyım Vucudu ve ruhu guzelleştirmesinin yanı sıra bir felsefesi var bu dansın Beden aktivitesini yoğunlaştırmak, en az terapiste gitmek kadar faydalı bence Benim hiperaktif bir yapım var ve ancak bu dans benim ruhumu dizginleyebiliyor

Her sporu denedim Aerobik, jogging, step yaptım Bir sure devam ettikten sonra hevesle gidemedim hicbirine Kendimi geliştiremediğim aktiviteler beni koreltiyor Maceraperest biriyim aynı zamanda Koprulu Kanyon’da rafting yaptım, 4x75 bayrak yarışı birinciliğim ve motor tutkum var Ama tenis haric hicbiri tango kadar etkilemedi beni

Aslında dansa kucukluğumden beri duşkunum Bale eğitimim var ki buyume cağında vucudumu şekillendiren en onemli aktivitedir Konservatuvarda okurken de Karadeniz folklor ekibinde ekip başı olmuştum Sonra Sait ve Melis Sokmen’le birlikte jazz dance yaptım İki sene once tango derslerine başladım Hollanda ve Londra’da tango workshop’larına katıldım Her fırsat bulduğumda soluğu İstanbul ve yurt dışındaki tango etkinliklerinde alıyorum

Tangoda erkek yonetir, kadın takip eder Bu benim karakterimi dengeliyor cunku hayatım boyunca kontrol hep bendeydi ve danstaki bu farklılık beni cezbediyor Tango obur danslara benzemez

Kendimi boyle ifade ediyorum (Gamze Ozcelik)
Hocam Sait Sokmen’den aldığım derslerle başladım dansa Başlangıcta şovumu renklendirme amacı vardı Ama şimdi dans etmek oyle bir hal aldı ki, sahneyle ilgili bir iş yapmasam bile devam ederim Dans etmek bir yetenek, benim icimden gelen bir şey

Herhangi bir spor yapmaya vaktim yok Benim icin sporun yerine geciyor Spor ne fayda sağlıyorsa, dans etmek de benim vucuduma oyle iyi geliyor Zaten salonda rutin fitness yapmaktansa, dans etmeyi tercih ederim Muzikli ve ritmik hareketler benim ruhumu harekete geciriyor, vucudumun duzgun bicim almasına da fayda sağlıyor Duruşu da estetik hale getiriyor Profesyonel danscıların vucutlarının ne kadar formda olduğunu hepimiz biliyoruz

Bolgesel sıkılaşma icin de uygulanabilir Mesela kalcanızı ve bel bolgenizi calıştırmak icin Latin danslarıyla ilgilenebilirsiniz Bu işin yaşı da yok Hayatım setler ve canlı yayınlar arasında mekik dokuyarak gectiği icin sağlıklı bir beslenme duzenim ya da spora ayırabilecek vaktim olmuyor Ben de evde kendi başıma saatlerce dans ediyorum Evdeyken fazla ısınma hareketi yapmıyorum Dans ederken yavaş yavaş başlıyorum, sonra patlıyorum!

Dans hocaları ne diyor?
Danslarımda yoga figuru kullanırım (Danscı, şarkıcı Yonca Evcimik)
Dansa başlarken dikkat edilecek en onemli husus ısınmak! Esneme hareketleri cok onemli Dans eden insanlarda belli bir sure sonra kaslar sıkılaşmaya ve vucut toparlanmaya başlıyor Vucut daha guzel bir duruş kazanıyor Daha sonra da yağ yakmaya başlıyor

Ben alternatif yontemlere ve pozitif enerjiye de cok inanıyorum Zaman zaman danslarımda yoga figurleri de kullanıyorum Ayrıca dansın ruh sağlığına da cok faydalı olduğunu duşunuyorum

Fenerbahce’de actığımız Dans Okulu’nda dans etmek isteyen her yaştan kişiye yardımcı oluyoruz Burada klasik baleden modern danslara, pop, Latin ve oryantale kadar her tarz dans dersi veriyoruz Hangi stil size enerji veriyorsa, vucudunuzun ritmine uyuyorsa onu secmelisiniz Zamanla doğaclamalarla kendi stilinizi bile yaratabilirsiniz Ben insanları sıkmadan, onları ozgur bırakarak oğretme taraftarıyım Yoksa kişi bunalır ve danstan uzaklaşır

Sakatlanma riski cok az (Koreograf Sait Sokmen) Dans sporun doruğudur! Spor kasları, kolları, bacakları bolgesel olarak calıştırıyor ama dans tum bedeni calıştırdığı gibi ruha da hitap eder Yeni başlayanlar icin temel oğretilerin iyi bir eğitmen tarafından verilmesi ve ısınma hareketleri yapmak cok onemli

Salon dansları, folklor gibi performanslar bence gozetim altında uygulanmalı Bunların hicbirine vakit ayıramıyorsanız; sabah kalkarsınız, muziği acar, icinizden geldiği gibi dans edersiniz Dans hem keyifli, hem de en tehlikesiz, sakatlanma riski en az olan spordur

Vucudu sıkılaştırmada Latin dansları daha etkili Tango da bir Latin dansı ama ben salsa gibi hızlı danslardan bahsediyorum

Duzenli dans etmek fitness’tan daha yararlı (Danscı Tan Sağturk)
İster profesyonel, ister amator olarak yapılsın, dunyanın en zevkli uğraşı bence Dans ederken vucuttaki her kas calışıyor Dans, eklemleri de calıştırıyor Bilincli calışılmazsa alışkın olmayan bir vucut icin yıpratıcı olabilir

Duzenli dans etmek, form tutmak icin fitness yapmaktan daha verimli bir yontem Ama insanlarımız moda ya da trend olduğu icin dans etmeye meyilli Form tutmak icin dans edenlere, işlerini ciddiye almak koşulu ile karşı değilim Ama benim oğrencim cok calışmak zorunda

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt