SoruCevap
Yeni Üye
ALIŞVERİŞE YÖNELİK TEKLIFLER
* Yiyecek alışverişini tok karnına yapmak, yenmemesi yahut az yenmesi gereken besinleri satın almamak.
* Alışverişe liste hazırlayıp çıkmak.
* Yanına yapılan listeye yetecek kadar para almak.
* Yenmeye hazır besinleri satın almamak.
* Satın alırken birebir öbekteki besinlerin kuvveti düşük olanını seçmek ( Örnek: Yağlı peynir mekanına yağsız peynir almak üzere. )
* Televizyon programlarında yahut reklamlarda yiyeceklerle ilgili olanları seyretmemek.
PLANLI OLMAYA YÖNELİK TEKLIFLER
* Besin tüketimini sınırlamak için ne yiyeceğini evvelce planlamak.
* Boş devirlerde yiyecek atıştırmak konumuna egzersiz yapmak. Mesken yahut işyerinde egzersiz için sınırlı bir alan ayırmak.
* Sabah kalkınca, her öğün öncesi. sırası ve sonrasında bir bardak ılık su içmek.
* Önerilen yiyecekleri planlanan vakitlerde yemek (5 - 6 Öğün şeklinde). Öğün atlamamak.
* Diğerlerinin ikramlarını kabul etmemek ve bunu kabalık olarak nitelendirmemek. Etraftaki kişilere yemek için ısrar etmeleri konumuna yememek için teşvik etmelerinin daha yeterli olacağını anlatmak.
* Tertipli dışkılama alışkanlığı edinmek. ( Her gün, saban kalkınca)
* Her hafta, sabah aç karnına, tıpkı kıyafetlerle tartılmak ve tartısı kaydetmek.
YEMEKLE İLGİLİ AKTİVİTELERE YÖNELİK TEKLIFLER
* Göz önünde yiyecek bulundurmamak.
* Mutfağa çokça devir ayırmamak. En kısa vadede işi bitirip uzaklaşmak.
* Şişmanlamaya neden olan besinleri meskende bulundurmamak, iyi besinleri buzdolabının ön tarafında bulundurmak.
* Yemek için en küçük, yağsız salata için büyük tabak kullanmak. Servis yapılan kepçenin küçük uzunluk olmasına dikkat etmek.
* Yemeğin servis kabını masaya koymamak.
* Yemek biter bitmez masadan kalkmak.
* Tabakta yemek bırakmaktan çekinmemek, velev tabakta bir ölçü yemek bırakmayı alışkanlık haline getirmek ve kalanı ara öğünde yemek.
* Mümkün olduğunca yeterli çiğnemek ve yavaş yiyerek lokmaların tadına varmak.
* Lokmalar arasında çatalı, kaşığı elden bırakmak.
* Yemek tarafken öteki aktiviteler ( TV. Seyretmek, okumak gibi) yapmamak.
* Akşam yemeğinden sonra ( Saat 20 : 00 - 21 : 00 den sonra) bir şey yememek. (Şekersiz çay, Ihlamur vb. içilebilir)
* Doyulmazsa tekrar alma talihi olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek, bir ölçü yedikten sonra bir müddet bekleyip, tokluk hissinin geldiğini görmek.
* Yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit etmek ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışmak. Alkol, varlıklı soslar ve süslemelerden kaçınmak.
KIŞISEL GÜNLERE YÖNELİK TEKLIFLER
*Kalorisiz yahut düşük kolorili içecekleri tercih etmek.
*Her koşulda diyet listesine tutarlı besinleri seçmeye ihtimam göstermek.
* Çok aç olduğunda düşük güçlü besin (Salata, meyve, ayran, çorba gibi) yemek.
* Kendini besin tekliflerini reddetmeye hazırlamak, aksilikler önünde yüreği kırmamak. Şayet ziyade yenirse sonraki öğünü yalnızca salata ve biraz geçiştirmek.
GAYRI TEKLIFLER
* Aktiviteyi arttırmak. Kısa aralarda taşıt kullanmamak, asansöre binmemek, süratli tempoyla yürümek, hane işlerini kendi kendine çalışmaya çalışmak.
* Kapının önünde spor ayakkabılarını bulundurmak.
* Canlı ve hareketli insanlarla birlikte olmaya itina göstermek.
* Muhitteki insanları de" Yerinde ve istikrarlı beslenme" konusunda teşvik etmek.
* Yemek pişirirken düşük kuvvetli yemekler pişirmeye çaba etmek. ( Etli yemeklere yağ koymamak, yemeklerdeki yağ ölçüsünü azaltmak, kızartma mekanına haşlama, ızgara ve fırında pişirmek vb. )
* Bir diyet programı tatbikin, avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırmak.
* Kilo vermek konusunda kendine güvenmek, sabırlı olmak, kahırları yiyerek gidermek bölgesine öteki faaliyetlerde bulunmak ( Her gün kitap okumaya vakit ayırmak gibi)
* Çok tuz tüketmeyiniz.
* Değişim listelerini kullanmaya ihtimam şovunuz.
* Değişim listelerinin dışına çıkmayınız.
* Nizamlı olarak yediğiniz her besini günlüğünüze kaydediniz.
* Gereğinden ziyade yemek hazırlamayınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
* Yiyecek alışverişini tok karnına yapmak, yenmemesi yahut az yenmesi gereken besinleri satın almamak.
* Alışverişe liste hazırlayıp çıkmak.
* Yanına yapılan listeye yetecek kadar para almak.
* Yenmeye hazır besinleri satın almamak.
* Satın alırken birebir öbekteki besinlerin kuvveti düşük olanını seçmek ( Örnek: Yağlı peynir mekanına yağsız peynir almak üzere. )
* Televizyon programlarında yahut reklamlarda yiyeceklerle ilgili olanları seyretmemek.
PLANLI OLMAYA YÖNELİK TEKLIFLER
* Besin tüketimini sınırlamak için ne yiyeceğini evvelce planlamak.
* Boş devirlerde yiyecek atıştırmak konumuna egzersiz yapmak. Mesken yahut işyerinde egzersiz için sınırlı bir alan ayırmak.
* Sabah kalkınca, her öğün öncesi. sırası ve sonrasında bir bardak ılık su içmek.
* Önerilen yiyecekleri planlanan vakitlerde yemek (5 - 6 Öğün şeklinde). Öğün atlamamak.
* Diğerlerinin ikramlarını kabul etmemek ve bunu kabalık olarak nitelendirmemek. Etraftaki kişilere yemek için ısrar etmeleri konumuna yememek için teşvik etmelerinin daha yeterli olacağını anlatmak.
* Tertipli dışkılama alışkanlığı edinmek. ( Her gün, saban kalkınca)
* Her hafta, sabah aç karnına, tıpkı kıyafetlerle tartılmak ve tartısı kaydetmek.
YEMEKLE İLGİLİ AKTİVİTELERE YÖNELİK TEKLIFLER
* Göz önünde yiyecek bulundurmamak.
* Mutfağa çokça devir ayırmamak. En kısa vadede işi bitirip uzaklaşmak.
* Şişmanlamaya neden olan besinleri meskende bulundurmamak, iyi besinleri buzdolabının ön tarafında bulundurmak.
* Yemek için en küçük, yağsız salata için büyük tabak kullanmak. Servis yapılan kepçenin küçük uzunluk olmasına dikkat etmek.
* Yemeğin servis kabını masaya koymamak.
* Yemek biter bitmez masadan kalkmak.
* Tabakta yemek bırakmaktan çekinmemek, velev tabakta bir ölçü yemek bırakmayı alışkanlık haline getirmek ve kalanı ara öğünde yemek.
* Mümkün olduğunca yeterli çiğnemek ve yavaş yiyerek lokmaların tadına varmak.
* Lokmalar arasında çatalı, kaşığı elden bırakmak.
* Yemek tarafken öteki aktiviteler ( TV. Seyretmek, okumak gibi) yapmamak.
* Akşam yemeğinden sonra ( Saat 20 : 00 - 21 : 00 den sonra) bir şey yememek. (Şekersiz çay, Ihlamur vb. içilebilir)
* Doyulmazsa tekrar alma talihi olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek, bir ölçü yedikten sonra bir müddet bekleyip, tokluk hissinin geldiğini görmek.
* Yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit etmek ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışmak. Alkol, varlıklı soslar ve süslemelerden kaçınmak.
KIŞISEL GÜNLERE YÖNELİK TEKLIFLER
*Kalorisiz yahut düşük kolorili içecekleri tercih etmek.
*Her koşulda diyet listesine tutarlı besinleri seçmeye ihtimam göstermek.
* Çok aç olduğunda düşük güçlü besin (Salata, meyve, ayran, çorba gibi) yemek.
* Kendini besin tekliflerini reddetmeye hazırlamak, aksilikler önünde yüreği kırmamak. Şayet ziyade yenirse sonraki öğünü yalnızca salata ve biraz geçiştirmek.
GAYRI TEKLIFLER
* Aktiviteyi arttırmak. Kısa aralarda taşıt kullanmamak, asansöre binmemek, süratli tempoyla yürümek, hane işlerini kendi kendine çalışmaya çalışmak.
* Kapının önünde spor ayakkabılarını bulundurmak.
* Canlı ve hareketli insanlarla birlikte olmaya itina göstermek.
* Muhitteki insanları de" Yerinde ve istikrarlı beslenme" konusunda teşvik etmek.
* Yemek pişirirken düşük kuvvetli yemekler pişirmeye çaba etmek. ( Etli yemeklere yağ koymamak, yemeklerdeki yağ ölçüsünü azaltmak, kızartma mekanına haşlama, ızgara ve fırında pişirmek vb. )
* Bir diyet programı tatbikin, avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırmak.
* Kilo vermek konusunda kendine güvenmek, sabırlı olmak, kahırları yiyerek gidermek bölgesine öteki faaliyetlerde bulunmak ( Her gün kitap okumaya vakit ayırmak gibi)
* Çok tuz tüketmeyiniz.
* Değişim listelerini kullanmaya ihtimam şovunuz.
* Değişim listelerinin dışına çıkmayınız.
* Nizamlı olarak yediğiniz her besini günlüğünüze kaydediniz.
* Gereğinden ziyade yemek hazırlamayınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.