SoruCevap
Yeni Üye
Demirhindi (Tamarindus indica): Sıcak ülkelerde yetişen sarı-kırmızı salkımlar halinde çiçekleri ve koyu kırmızı renkte mayhoş tatta meyveleri olan 20-25 metre boylarında bir ağaçtır.
Demirhindinin Faydaları ve Etkileri: Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.
Demirhindi Nasıl Kullanılır? Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Demirhindi şerbeti yapmak için çekirdekleri alınmış demirhindi meyveleri kaynar suda bir süre kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Süzülen suya bolca şeker ya da bal katılarak bu su tekrar kaynatılır ve süzülür. Elde edilen şerbet soğutulduktan sonra keyifle içilir. İstenirse Demirhindi şerbetine çeşitli baharatlar da katılabilir. Osmanlı Mutfağı’nda oldukça yaygın olarak kullanılmıştır. Demirhindinin yaprakları ise kaynatılarak suyu içilebilir. Bu su bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır
Demirhindinin Faydaları ve Etkileri: Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.
Demirhindi Nasıl Kullanılır? Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Demirhindi şerbeti yapmak için çekirdekleri alınmış demirhindi meyveleri kaynar suda bir süre kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Süzülen suya bolca şeker ya da bal katılarak bu su tekrar kaynatılır ve süzülür. Elde edilen şerbet soğutulduktan sonra keyifle içilir. İstenirse Demirhindi şerbetine çeşitli baharatlar da katılabilir. Osmanlı Mutfağı’nda oldukça yaygın olarak kullanılmıştır. Demirhindinin yaprakları ise kaynatılarak suyu içilebilir. Bu su bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır