Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Deprem riskini azaltmak için neler yapılabilir?
DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER- Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir.
- Yapılar deprem etkilerine karşı dayanıklı inşa edilmelidir. (
- İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.
- Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalıdır.
Deprem karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır?
Deprem karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır?Böyle bir ortamda bulunuluyorsa seri şekilde güvenli bir ortama geçilmelidir. Binalardan düşebilecek baca, cam kırıkları ve sıvalara karşı tedbirli olunmalıdır. Toprak altındaki kanalizasyon, elektrik ve gaz hatlarından gelecek tehlikelere karşı dikkatli olunmalıdır. Deniz kıyısından uzaklaşılmalıdır.
Depremde nereye saklanır?
Depremde nereye saklanır?Sabitlenmemiş raf, dolap, pencere gibi eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa yanına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.
Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Yetkili bir kişi olsaydım önce memleketteki bütün binaları depreme dayanıklı hale getirirdim. Ahşap, yığma, kerpiç ve köhne binaların hepsini yıkardım. Sahiplerine depreme dayanıklı yapılar yapardım. Bütün herkesin deprem sigortası yapmasını sağlardım.Depreme karşı ne gibi önlemler alınmalıdır?
Depreme karşı ne gibi önlemler alınmalıdır?Kesinlikle panik yapılmamalıdır. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.
Depreme karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır 4 sınıf?
Depreme karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır 4 sınıf?Depreme Karşı Alınabilecek Önlemler
- Binanızı Kontrol Ettirin. Oturduğunuz binanın ne kadar sağlam olduğunu öğrenin.
- Deprem Planı Hazırlayın.
- 3. Evinizi Güvenli Hale Getirin.
- Deprem Çantası Hazırlayın.
- Toplanma Noktası Belirleyin.
- Deprem Sigortanızı Yaptırın.
Evdeki güvenli yerleri sıralayan uzmanlar, evde bulunan ağır ve sağlam masaların, okullarda sıra altlarının, işyerlerinde para kasalarının yanının, çamaşır veya bulaşık makinelerinin yanı, koridor içleri ile odaların ve kemerlerinin köşelerinin evdeki en güvenli yerler olduğunu ifade ediyor.