Son konular

Derdiniz uçuk mu ?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Sanırım uzun vakittir size uçuklardan kelam etmedim. Kim bilir bu müddet zarfında kimi dudaklar kaç kez yine uçuk çıkarmışlardır..

Uçuk tatsız bir derttir. Dudağın kenarında bir kaşıntı başlar, sonra ufak bir yara belirir! Bu yaranın içi su ile doludur. Acır, sızlar, yemek yedirmez, konuşmayı zorlar, gülmek güçleşir ve birde dudakların biçimi allak bullak olur! Umumiyetle birkaç gün sonra uçuk kurur ve kaybolur. Lakin büyük bir ihtimalle tekrar çıkar..

UÇUK BİZİ ZAYIF BULUNCA BELİRİR

Uçukların nedeni, “herpes simplex” virüsüdür. Bu virüs yerleştiği vücuttan kolay kolay ayrılmaz. Faaliyete geçmek için direncimizin düşmesini bekler. Bu tarafıyla zayıf taraflarımızın bir aynası üzeredir;Uykusuzluk, heyecan, sevinç, kırıklık, soğuk algınlığı, sıcak, rüzgar, adet öncesindeki hormonal dalgalanmalar, münhasıran güneş üzere pek çok neden, uçukların geri gelmesine yol açabilir.

DUDAK DEFORMASYONU

Uçuklar pek mekan değiştirmezler. Umumiyetle birebir tarafta nüksetmeye devam ederler. Uçuklarınız dudaklarda çıkıyorsa, devranla dudak kontürünün bozulmasına yol açabilir.. Sık sık tekrarlıyorsa, dudakların rengi solabilir ve üzerinde taraf bölge beyaz lekeler belirebilir. Aklınızda olsun bu tıp kontur problemlerini kalıcı makyajla düzeltebilirsiniz. Yanakta yahut yüzün gayrı bir mekanında çıkıyor ise, güneşten korunmak ehemmiyet taşır zira leke kalabilir.

GÖZLERİ KORUYUN
Uçuk çıkaran bir bünyeniz varsa ve günün birinde gözleriniz ağrımaya, ışıktan rahatsız olmaya başlarsa acilen doktora gidin. Zira uçuklar göze bulaşırsa görme yeteneğine zarar verebilir. Uçuklar diş etlerinde ve damaklarda da çıkabilir. Farklı bir uçuk virüsü ise cinsî organlarda uçuk çıkmasına yol açar.Bu epey tatsız ve dikkatle tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

«Uçuklar son nokta bulaşıcıdır. Her iki tip uçuk virüsü de temasla bulaşır. Bir sefer bulaştıktan sonra da direnç her düştüğünde tekrar edebilir. Bu türlü devirlerde kimseyle öpüşmemek, bardakları, havluları, yastıkları dikkatle ayırmak gerekir.

«Dudaklarınıza en az 15 faktörlü güneşten kollayıcı ruj sürün.

UÇUK AŞISI BİR BULUNSA!

Ne yazık ki, yüzümüze ve dudaklarımıza yerleşen Herpes simplex virüsünün, yani uçuk meselesinin, şimdi kesin bir tedavisi bulunamamıştır. Aşı araştırmaları yapılmakta, lazer ve ozon terapileri denenmektedir. Bugüne kadar en uygun sonuç veren tedavileri şöyle sıralayabilirim;

Lysine:

Uçuğun en dinamik tedavisi “Lysine” ismi verilen bir amino asittir. Lysine’i hem hap hem de krem biçiminde bulabilirsiniz. Önerilen doz, uçuk güzelleşinceye kadar günde 3 kere 1000 mg.alınmasıdır. Daha sonra da kollayıcı olarak günde 500 mg.Lysine almaya devam edilir. Bu hapları aç karnına su ile almanız gerekir. Bu ilacı asla süt ile birlikte kullanmayın.. Lysine uzun periyodik tasarrufta uçukların tekrar çıkmasını önler. Lakin natürel evvel hekiminize danışın ve kullandığınız öteki ilaçlar halında haber verin.

«Her ihtimale karşı; çerez, çikolata, tam tahıllar ve jelatinden uzak durun. Bu besinlerde arginine ismi verilen bir amino asit bulunur. Arginine Lysine’in etkisizleştirir ve kanıtlanmamış olsa da, birçok tabip bu unsurun uçukları tetiklediğini düşünür.

Antiviral kremler:

Uçuğun çıkmasını önlemez lakin daha çabuk düzgünleşmesini sağlar ve yayılmasını pürüzler.

Melisa kremi:

Bu kremi uçuğun birinci belirtilerini fark edince çabucak sürün ve günde 2-4 sefer tatbike devam edin. Epeyce tesirlidir.

Melisa çayı:

Ağır bir melisa çayı hazırlamak için; 2-3 tatlı kaşığı melisayı kaynamış suda 15 dakika bekletin, sonra soğumaya bırakın. Bir kulak temizleme pamuğu ile günde birkaç defa uçuğun üzerine sürün.

A- C vitaminleri ve flovonoidler:

Bu destek vücut direncinizi ve bağışıklık sistemini güçlendirerek size yardımcı olur. Uçuk çıktığında günde 1000 mg C vitamini / 500 mg flavonoid almanızı tavsiye ederim. Ek olarak, şekersiz C vitaminini suda eritip bir pamukla dışarıdan uygulayabilirsiniz. A vitaminli kremler tahriş edici olduğu için uçuk varken sürmeyin.

Ozon tedavisi:

Umumî vücut direncini arttırdığı için birçok uçuklu hastayı güzelleştirir.

Buz yararlıdır:

Günde birkaç sefer, uçuğunuzun üzerine buz koyun ve birkaç dakika tutun. Bu tatbik uçuğun acısını azaltır ve daha çabuk kurumasını sağlar.
 

Similar threads

  • Soru
5HSV‐1 çok bulaşıcı ve tüm dünyada yaygın görülen bir enfeksiyondur HSV‐1’in tüm dünyadaki yaygınlığı yaşla birlikte artış göstermektedir; 15 yaşındaki kişilerdeki yaygınlığı %15 iken daha yaşlı kişilerde ise %60‐90 oranında görülmektedir HSV‐1 temelde ağız yoluyla bulaşır ve uçuğa (Oral...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Genellikle dudaklarda ve ağız çevresinde önce bir kaşıntı ardından bir kabarcıkla kendini gösteren uçuklar, içi sıvı dolu kabarcık şeklinde çıkar ve sonra da patlayarak yaraya dönüşürler Ağrı ve acı veren, görünüm olarak da kişileri rahatsız eden uçuklar yemek yemeyi, konuşmayı, gülmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Uçuk, Herpes simplex isimli virüsün neden olduğu ağız içi ve ağız dışında içi su dolu baloncuklar halinde ortaya çıkan lezyonlara denir. Uçuk neden nükseder? Bu lezyonun etkeni olan virüs, kişinin vücuduna bulaşıp uçuğu meydana getirdikten sonra, uçuk tedavi edilse dahi sinsice vücutta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Biliniz ki yemek yemenizi ve konuşmanızı ağrılı duruma getiren bir yara ile karşı karşıya iseniz, yalnız değilsiniz. Birçok insan tekrarlayan ağız yaralarından muzdariptir. Bunların en sık karşılaşılanları ‘uçuk’ ve ‘aft’ lardır. Ağız içersinde oldukları zaman birbirlerinden ayırmak zor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Herpes, uçuk olarak bilinen enfeksiyonel bir hastalıktır. HSV- herpes simplex bu illete sebep olan virüs tipidir. HSV iki tiptir. 1. tip HSV umumi olarak ağız içi ve etrafında,burun deliklerinin etrafında yaralara sebep olan tiptir., lakin genital kesimlerde de yaralara sebep olabilir. 2. tip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt