Modoratör
Tanınmış Üye
Ders Seçmeyince burs kesilir mi?
Ders seçimi yapmadığınız takdirde aktif öğrenci konumunda yer alırsınız. Bursunuzun kesilmesi için dönemi başarısız bitirmeniz gerekir (hemen hemen her üniversitede bu şart dönemlik Genel Ortalamanın 2.00 altında olması durumudur).KYK bursu dondurulur mu?
KYK bursu dondurulur mu?Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
Isteğe bağlı hazırlıkta kalırsam kyk bursum kesilir mi?
Evet kesilir, isteğe bağlı hazırlık okuyup da KYK bursu kesilen birçok öğrenci bulunmaktadır. Hazırlık sınıfından kaldıktan sonra yaz okulunda veya yapılan farklı bir hazırlık atlama sınavıyla hazırlığı geçerseniz ve bu durum ekim ayına kadar YÖKSİS kayıtlarında görünürse bursunuz devam eder.Kyk öğrenim kredisi nasıl iptal edilir?
Kyk öğrenim kredisi nasıl iptal edilir?Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.
KYK Yurt dondurma var mı?
i) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.Hazırlık sınıfı KYK bursu alabilir mi?
Hazırlık sınıfı KYK bursu alabilir mi?Burstan yararlanacak öğrenciler, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
KYK kredi iptal ettikten sonra ne kadar ödenir?
25. Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler borçlarını ne zaman ve ne şekilde ödemektedir? Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde ödemektedir.GANO 2 nin altında olursa burs kesilir mi?
GANO 2 nin altında olursa burs kesilir mi?KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez. Ama iki dönem ortalaması 1.99 ve altında kalırsa burs krediye dönüşür.