☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Devlet memur eski gorev yerine donebilir mi?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Devlet memur eski görev yerine dönebilir mi?​

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 11. Maddesi: Hizmet gereği başka bir hizmet alanına veya bölgesine atanan memurlar, kurumların özel yönetmeliklerinde belirlenecek istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına yeniden atanamaz. “

Alt Bölge 2 yıl şartı var mı?​

Bunlardan herhangi bir nedeniyle tayin isteyeceklere 2 yıl çalışma şartı uygulanmamaktaydı. Yapılan son düzenleme ile alt bölge tayinleri bu istisnalar arasından çıkarıldı. Bundan böyle atanma tarihinden itibaren 2 yılını doldurmayanlar alt bölge tayini isteyemeyecek.

Zorunlu atama ne demek?​

Zorunlu atama ne demek?
Buna göre, mevzuatı gereğince ilgililerin yazılı talepleri aranmaksızın yapılması gerekli ve zorunlu olan atamalar ile kurumların hizmet ihtiyacı veya idari ihtiyaç nedeniyle yaptıkları atamalar, re’sen atamalardır.

Memur Tayin zorunlu mu?​

Memur Tayin zorunlu mu?
Tayin edilecek olan memur kişi zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personeller arasında ise tayin işlemleri isteğe bağlıdır. Hizmet gereği çalıştığı alandan başka bir hizmet alanına ve bölgesine atanan memurların, özel yönetmeliklerde belirtilen istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına tekrar ataması yapılamaz.

Il içi tayinde mehil süresi var mı?​

Memurların il içinde yapılan atamalarında atamanın yapıldığı yerin durumuna göre mehil müddeti 15 gün veya 1 gün olmaktadır.

Sağlıkta alt bölge tayini nedir?​

Alt Bölge Tayini : Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin Ek-1 sayılı cetvelinde gösterilen üst bölgeden alt bölgeye, süre ve dönem şartı aranmadan yer değişikliği yapılabilir.

Memur tayin isteyebilir mi?​

Memur tayin isteyebilir mi?
Kadrolu tüm devlet memurları yukarıdaki şartları taşıdığında tayin isteyebilir. Sözleşmeli devlet memuru 3+1 yıl çalıştığı zaman isteğe bağlı tayinlerde bulunabilir.

Memur nasıl tayin isteyebilir?​

Memur nasıl tayin isteyebilir?
Memurun kendisi ya da bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinden dolayı istenebilir. Memurun kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu 1. dereceden birinin görev yaptığı yerde sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespit edilmesi halinde sağlık mazeretine dayanarak tayin gerçekleşebilir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Devlet memurlarının eski görev yerlerine dönebilme durumu, atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin mevzuatlara bağlı olarak belirlenmektedir. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'in 11. maddesi, hizmet gereği başka bir hizmet alanına veya bölgesine atanan memurların kurumların özel yönetmeliklerinde belirlenen istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına tekrar atanamayacaklarını belirtmektedir.

Alt bölge tayinleri için 2 yıl çalışma şartının uygulanıp uygulanmadığına dair bilgi verirken, yapılan son düzenlemeyle alt bölge tayinlerinin istisnalar arasından çıkarıldığını ve bundan böyle atanma tarihinden itibaren 2 yılını doldurmayanların alt bölge tayini isteyemeyeceğini belirtmektedir.

Zorunlu atama kavramı ise mevzuat gereği ilgililerin yazılı talepleri aranmaksızın yapılması gereken ve kurumların hizmet ihtiyacı veya idari ihtiyaç nedeniyle gerçekleştirilen atamaları ifade etmektedir. Yani zorunlu atamalar, ilgililerin isteği dahilinde değil, mevzuat veya idari ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan atamalardır.

Memur tayinlerinin zorunlu olup olmadığı konusunda ise, tayin edilecek olan memurun zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personeller arasında olup olmadığına dikkat edilmelidir. Hizmet gereği başka bir hizmet alanına veya bölgesine atanan memurların, özel yönetmeliklerde belirtilen istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına tekrar atanamayacakları vurgulanmaktadır.

İl içi tayinlerde mehil süresi ise atamanın yapıldığı yerin durumuna göre değişmektedir. Memurların il içindeki atamalarında mehil müddeti genellikle 15 gün veya 1 gün olarak belirlenmektedir.

Sağlıkta alt bölge tayini ise Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik'te yer alan hükümler doğrultusunda, ust bölgeden alt bölgeye süre ve dönem şartı aranmaksızın gerçekleşen yer değişikliğini ifade etmektedir.

Kadrolu devlet memurlarının tayin talebinde bulunabilmesi için belirli şartları taşıması gerekmektedir. Sözleşmeli devlet memurlarının ise 3+1 yıl çalıştıktan sonra isteğe bağlı tayin taleplerinde bulunabileceği ifade edilmektedir.

Son olarak, memurların tayin taleplerini nasıl iletebilecekleri konusu ele alınarak, kendisinin ya da bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinden birinin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespiti halinde sağlık mazeretine dayalı tayin talebinde bulunabileceği belirtilmektedir.
 

Benzer konular

Sağlık Bakanlığı Personeli kaç yılda bir tayin isteyebilir? Cevap 3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Zorunlu yer değiştirme ne demek? a) (Değişik:RG-20/6/2013-28683) Yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda her hizmet bölgesindeki zorunlu çalışma süresinin tamamlanması esastır. Bu süreyi tamamlayan personel farklı hizmet bölgelerine atanır. Bulunulan bölgedeki zorunlu çalışma süresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Tayin için bakıma muhtaç raporu yüzde kaç olmalı? 2. Ömür boyu gözetim altında bulunmayı gerektiren ve sürekli tedavi ile yaşamını sürdürebildiği bedeni, zihinsel, spastik ya da görme engellilik haline ilişkin tam teşekküllü askeri hastanelerden, ağır engellilik durumuna ilişkin atamaya esas %...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Alt bölge tayinlerinde 1 yıl çalışma şartı var mı? 1, 2, 3 ve 4 üncü hizmet bölgelerinden 5 ve 6 ncı hizmet bölgesine yapılacak atamalarda hizmet grubu şartı aranmaz. İlgililerin bu madde kapsamında atanma talebinde bulunabilmesi için bu Yönetmelik hükümlerine göre atandığı tarihten itibaren...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Eş durumundan ne demek? Eş durumundan tayin bir devlet memurunun eşinin bulunduğu yere tayin istemesi durumudur. Eş durumundan tayin için kurumların her birinin kendi yönetmeliği bulunuyor. Memurların memur olmayan eşlerinden dolayı tayin istemeleri için daha önce son üç yıl içerisinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips