Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dikey Gecis Sinavi zor mu?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Dikey Geçiş Sınavı zor mu?​

Evet, bu DGS ile lisans tamamlama hiçte söylendiği kadar kolay bir durum değildir. DGS sınavı özelikle sözel ve EA bölümlerini ciddi oranda zorlamaktadır. Çünkü matematik, geometri, sayısal mantık sınavda ön plandadır. Toplamda 120 sorudan oluşan bu sınav için verilen süre de son derece kısıtlıdır.

Açıktan 4 yıllığa tamamlanır mı?​

“Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler.

Önlisans lisans Tamamlama nasıl olur?​

Önlisans lisans Tamamlama nasıl olur?
Önlisans diplomanızı nasıl lisansa çevirebilirsiniz? Ön lisans eğitimini almış olsanız da bunu lisans diplomasına tamamlama şansınız var. Bunun yollarından biri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bir diğeri de geçmek istediğiniz lisans programının taban puanını tutturmak.

Dikey geçiş sınavına nasıl çalışılır?​

Dikey geçiş sınavına nasıl çalışılır?
Adaylar sınava girmeden önce ÖSYM’nin yayımladığı Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunu da okumalıdır. Sınav hakkında yeterli düzeyde bilgi edindikten sonra da her adayın kendine uygun, gerçekçi bir çalışma planı hazırlaması gerekmektedir. Planlı bir çalışma dönemi geçiren, düzenli çalışan adaylar DGS’de başarılı olmaktadır.

AÖF sınavsız dikey geçiş kaldırıldı mı?​

Sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca 2017-2018 öğretim yılından itibaren dikey geçiş yoluyla sınavsız öğrenci alımı yapılmayacaktır.

Lisanstan ön lisansa geçiş var mı?​

(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.

DGS sınavı 1 Matematik net nasıl yapılır?​

DGS sınavı 1 Matematik net nasıl yapılır?
Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik’ten 1, Türkçe’den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık’ta ise her iki bölümden 10’ar net yapılması gerekir. Buna göre 1 ham puan 1 nete karşılık gelmektedir.

DGS hangi sınava benziyor?​

DGS hangi sınava benziyor?
DGS sorularının çoğunluğu mantık ve yetenek ölçmeye bağlı olarak sorulduğu için bu anlamda ALES ile benzerlik göstermektedir. Fakat ALES’e göre daha kolay bir sınavdır.

DGS konuları TYT mi?​

TYT’de KONU SAYISI DAHA FAZLA! DGS ve ALES’te ikinci dereceden denklem, polinom, parabol gibi konular yok. TYT’de var. DGS’de olup ALES ve TYT’de olmayan konular: Modüler Aritmetik ve Taban Aritmetiği.

AÖF den mezun olmadan DGS’ye girebilir mi?​

CEVAP: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş(olma) şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
 
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkındaki paylaşımlarınızı dikkate aldım. DGS'nin lisans tamamlama sürecini kolay olmayan bir sınav olduğu konusunda haklısınız. Özellikle matematik, geometri ve sayısal mantık gibi konuların ön planda olduğu bir sınavdır ve toplamda 120 sorudan oluştuğu için zaman yönetimi oldukça önemlidir.

Önlisans diplomanızı lisansa çevirmek istediğinizde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) gibi bir imkanınız bulunmaktadır. Ayrıca, geçmek istediğiniz lisans programının taban puanını tutturmanız da bir diğer seçenektir.

DGS'ye hazırlanırken yapacağınız çalışmaların etkili olması adına ÖSYM'nin yayınladığı DGS Kılavuzunu dikkatlice incelemeniz ve kendinize uygun bir çalışma planı oluşturmanız önemlidir. Planlı ve düzenli çalışmalar ile başarıya ulaşabileceğinizi unutmayın.

Ayrıca, AÖF'den mezun olmadan DGS'ye girebilmek için meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş adaylar da başvurabilmektedir.

Eğer daha fazla bilgi ya da yardıma ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri