Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Kurutma Dolma – Sarma Nasıl Yapılır? (Videolu)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Ekmek Kadayıfı

S

Evde Acı Sos Yapımı

S

SoruCevap

Guest
Kurutma Dolma - Sarma Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
2 su bardağı sumak
50 adete yakın kuru patlıcan ve biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük uzunluk kuru soğan
3,5 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
4su bardağı pirinç̧
4 yemek kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım demet maydanoz
Tuz damak tadınıza göre

Kurutma Dolma - Sarma Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herşeyden önce sumağa 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı kadar kaynamış su ekliyoruz ki diğer gereçleri hazırlayıncaya kadar demlensin.
Kuru patlıcan ve biberleri yaklaşık 10-15 dakika haşlıyoruz önce biberi sonra patlıcanları haşlıyoruz. Biberler kararmaması için zeytin yağını en sona ekliyoruz. Bütün işlemler bittikten sonra ocağı söndürüp, zeytinyağını ekliyoruz.
Tenceremize sıvı yağ alıyoruz, soğanı ekliyoruz pembeleşince domates ve biber salçasını ekliyoruz 2-3 dakika kavuruyoruz pirinç ekliyoruz pirinci 5 dakika kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
Arkasından maydanoz ,zeytin yağı ve pirinci ıslatacak kadar süzülmüş sumağı ekliyoruz ocağı söndürüyoruz10 dakika dinlendiriyoruz.
Her bir biber ve patlıcana yaklaşık 2-2. 5 tatlı kaşığı pirinç̧ koyuyoruz biberlerin büyüklüğüne göre iç dolgusunu ayarlıyoruz fazla doldurmuyoruz pişince pirinçler şişeceği için.
Tencerenin taban tutma ihtimaline karşı altına genelde maydanoz saplarını yahut yaprak yerleştiriyorum.
Doldurma işlemi bittikten sonra üzerine tuz ve sıcağa sağlam ağırlık yerleştiriyoruz kaynayınca dağılmaması için üzerine kalan sumağı süzüyoruz.
Dolmaların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynamış suyla tamamlıyoruz. İlk 10 dakika yüksek ateş te sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Kurutma Dolma - Sarma Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri