Diş beyazlatma-bleachıng

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
HOŞ BİR GÜLÜMSEME..
‘’Güzel bir gülüş, karanlık bir odaya girmiş güneş ışığına misal.’’ TOLSTOY
Beyaz ve hoş bir gülüş kişinin kendine olan özgüvenini arttırır, muhitiyle muhaberesini kolaylaştırır, içtimaî ve iş hayatına olumlu ekler yapabilir. Kişiler içtimaî hayat ya da mesleksel konumları gereği sıhhatle özdeşleşen daha beyaz dişlere sahip olmak isteyebilirler.
.İnsan hayatının her aşaması daha güzel bir bakım ve beslenmeyle uzadığından genç ve bakımlı olmanın mühleti de haliyle uzamıştır ve bireyler her yaşta uygun görünmenin kendilerini daha düzgün hissettirdiği inancına varmışlardır.
Gülümsemeyi etkileyen faktörler; yaş, cinsiyet, dişetleri, ten rengi, dudaklar, yüz biçimi, dişlerin hali ,rengi ve sıralanışı olarak tanımlanabilir.

DİŞLERİMİZ NEDEN RENKLENİYOR?
Renklenme; dış kökenli, iç kökenli ve yaşlanmaya bağlı olarak sınıflandırılabilir.
Dış kökenli renklenmeler; istenilmeyen ağız hijyeni, dişeti sorunları, ağızdaki birtakım bakteri ve mantarlar, ağızdaki mevcut restorasyonlar(eski dolgular, kanal tedavileri üzere..) , sigara, tütün,çay,kahve ve öbür boyalı içecekler kaynaklıdır.
İç kökenli renklenmeler; bir kısmı tevellüt öncesi yada sonrasında dişlerin oluşum sürecinde meydana gelirken bir kısmı ise çürük, travma ya da birtakım kimyasallardan( flor, kimi antibiyotikler..) kaynaklanabilir.
DİŞ BEYAZLATMA-BLEACHING NEDİR ?
Diş yapısı itibariyle sıradandan daha koyu renkli dişlerin ve çeşitli nedenlerle üzerinde meydana gelen renklenmelerin giderilmesi için yapılan süreçlere DİŞ BEYAZLATMA denir.
Dış etkenlere yıllar uzunluğu maruz kalmaları nedeni ile dişlerin renklerinde yoğunlaşmalar meydana gelir. Bunun giderilmesi için konutta ya da dişhekimi muayenehanesinde uygulanacak süreçler ile dişlerin renklerinde tatmin edici bir beyazlatma elde edilebilmektedir.
Dişlerin üzerinde biriken azık artıkları,çay-kahve-sigara tasarrufu ve fırçalama alışkanlığından kaynaklanan lekeler muayenehanede yapılacak diş taşı ve plak aklığıyla yok edilir.Bu süreçler sonrası dişler diş beyazlatma sürecine hazır hale gelmiştir.
Bleaching süreci 2 yolla uygulanır:
1-Home Bleaching(ev tipi beyazlatma): Dişhekiminin yönlendirmesi ile meskende uygulanacak bir yoldur.Hasta ağzından alınan ölçü ile insana şahsi bir beyazlatma plağı hazırlanır. Bu plak içerisine beyazlatma ajanı ilaç konup hasta tarafından uygulanır. Pratik hastanın yaşı,renkleşmenin kademesi, istenilen renk tonu üzere faktörlere bağlı olarak doktor tarafından önerilen müddet boyunca devam eder.Tedavi vadesince gelişebilecek sıcak-soğuk hassasiyetleri dişlere yapılacak flor pratikleriyle azaltılabilir yada kaldırılabilir.
2-Office Bleaching(Ofis tipi beyazlatma): Beyazlatmanın süratli olması istenildiğinde yada ağızda aparey-plak kullanamayacak hastalarda dişhekimi tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma sürecidir.Dişetleri hami unsurlarla izole edilip dişler üzerine beyazlatıcı ajanlar uygulanır ve ilaç aktifliğini arttırmak emelli ışık kaynağı kullanılır.Seans 45 dakika-1 saat kadar sürer.Hastanın gereksinimine nazaran tekrarlayan seanslar sonrası istenen beyazlık sağlandığında sürece son verilir.Güvenli bir metottur.Diş minelerine zarar vermez.Dişlerinde aşınma ya da çatlaklar olan bireylerde hassasiyetler görülebilir.Flor pratikleri bu şikayetleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.
NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
-Her iki pratik da dişhekimi denetiminde olmalı ve doktorun talimatlarına harfiyen uyulmalıdır.

-Dişlerde bulunan çürükler, çatlaklar, kırık nahiyeler, kullanılan beyazlatma jelinin bu kesimler vasıtasıyla hassasiyet oluşturmasına neden olabilir.Bu çeşit diş sorunları kesinlikle beyazlatma süreci öncesinde ortadan kaldırılmalıdır.
-Beyazlatma süreci sırasında çay- kahve- sigara üzere renklendirici hususlardan uzak durulmalı, tertipli fırçalama ve bakım süreçleri itinalı bir biçimde uygulanmalıdır.
 

Similar threads

  • Soru
Çoğumuzun şikayeti birebirdir: Dişlerimizi sık fırçalamamıza karşın, renkleri istediğimiz kadar beyaz değildir. Dişlerdeki renklenmeyi gidermek ismine uygulanan tedaviler arasında kompozit ve porselen laminateler, porselen kronlar, kompozit rezin restorasyonlar, mekanik abrazyon ve beyazlatma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Diş beyazlatma, dişlerinin renginden mutlu olmayan bireylere önerilen kozmetik bir tahlildir. Çeşitli sebeblerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak yahut şahsa hususî diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijenasyon metodudur. Dişlerin doğal renkleri yıllarla, dış etkenlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Son yıllarda artan estetik tatbikler içersinde nokta alan ‘diş beyazlatma(bleaching)',kişinin optimal bir estetik imaja kavuşmasına yardım eder. Diş beyazlatma, çeşitli nedenlerle rengi değişikliğe uğramış tek bir dişe uygulanabileceği üzere,tüm dişlere de uygulanabilir. Beyazlatma tatbikleri ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Diş Beyazlatma Dişler Nasıl Beyazlar? Dişler Nasıl Beyazlar? Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür Dişlerin doğal renkleri yıllarla, dış etkenlerle koyulaşır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Diş beyazlatma; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini; insana kişisel birkaç ton açmak için uygulanan kozmetik bir tahlildir. Estetik diş hekimliğinde kullanılan diş beyazlatma süreci, estetik diş hekimliğindeki en kıymetli problemlerden olan diş renkleşmelerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt