Son konular

Diş Beyazlatma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Dişlerimiz sanılan aksine canlı ve ağız içinde yaşayan bir organdır. Gözünüzün rengini değiştirmek mümkün olsaydı pazarlama sitelerinden aldığınız veya evde yaptığınız bir karışım ile rengini değiştirir miydiniz? Görmek ne kadar önemli ise, beslenmek ve sağlıklı dişiler ile gülmek de o kadar önemlidir. Hastalar dişlerinin önemini diş kaybı yaşadıklarında anlarlar.

Beyazlatma jeli dişin sadece en dış tabakasına yani mineye uygulanır. FDI tarafından onaylanmış, içindeki beyazlatıcı ajanlar dişlere zarar vermeyecek oranda olan beyazlatma jelleri dişlere zarar vermez. Hiçbir denetim olmadan satılan beyazlatma tozları ve jellerini kullandığınızda diş organına zarar verebilirsiniz.

Doktor Kontrolüne Olmayan Beyazlatma Neden Tehlikeli?

Dişinizi Nekroz Edebilir


Dişlerin koruma tabakasını aşan beyazlatıcı ajan, dişin öz tabakasına ilerleyip dişi nekroz edebilir. Nekroz (canlılığını yitiren) olan diş renk değiştirir ve ağız içerisinde enfeksiyon başlatır.

Yumuşak Dokulara Zarar Verebilir.

Hekimler beyazlatma yaparken ağız içi yumuşak dokuları koruma altına alırlar. Diş eti, yanak, dudak gibi alanlar beyazlatma yapılırken korunur. Korunmadığı takdirde bu bölgelerde yanıklar meydana gelir.

Dişlerde Erozyona Sebep Olabilir.

Erozyon diş dokularının geri dönüşümsüz kaybıdır. İçerisinde ne olduğu bilinmeyen aşındırıcı maddeler dişlerin mine seviyesinde geri dönüşümsüz olarak kaybına yol açar.

Alerjik Reaksiyonlara Yol Açabilir

Alerji her zaman masum bir tablo değildir: Bazı durumlarda ölüme bile yol açabilir. Ağız bölgesi damarlanma açısından çok zengin bir bölgedir. Ağzı içerisine uygulanan bir alerjen çok hızlı bir şekilde vücuda yayılabilir.

Bazı durumlarda hasar kendini çok sonra gösterebilir. Bu durumda zararsız olduğu kanısına varılabilir. Oysa beyazlatma çok ciddi klinik prosedür gerektiren bir işlemdir.

Dişlerinize kalıcı hasarlar vermek istemiyorsanız doktor önerisi dışında beyazlatma yaptırmamalısınız. Daha beyaz bir gülüşe sahip olmak isterken dişsiz kalabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Diş Beyazlatma Dişler zaman içerisinde yiyecekler, içecekler (kahve, şarap ve çay) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybeder. Bu durumu düzeltmek için diş beyazlatma işlemi yapılabilir. Diş beyazlatma işlemi porselen kaplamalarla karşılaştırıldığında kolay, güvenilir, ekonomik ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Günümüzde dişler yüz estetiğinin en kıymetli tamamlayıcı ögelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Düzgün ve beyaz dişlere sahip olmak için estetik diş hekimliği tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Mahsusen ön yer dişlerindeki renklenmeler, biçim bozuklukları ve diş kayıpları yüz estetiğini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Daha beyaz dişler daha parlak ve daha hoş bir gülümseme her bireyin talep ettiği özgüven arttırıcı bir hoşluk göstergesidir. Lazerle diş beyazlatma ağız ve diş sıhhatine ehemmiyet gösteren ,ağız hijyeni düzgün olan ön dişlerinde kırık – çatlak – büyük dolgu üzere durumların olmadığı her bireye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Diş Beyazlatıcı diş macunları , reçetesiz satılan jeller, durulamalar, şeritler ve bir diş hekiminden temin edilen beyazlatma ürünleri gibi pek çok diş beyazlatma sistemi ve ürünü bulunmaktadır . Diş beyazlatma, sağlıklı, onarılmamış dişleri (dolgusuz) ve diş etleri sağlıklı olan kişiler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Diş beyazlatma, dişlerin en dış tabakası olan mine tabakasına tutunan renkli organik ve inorganik maddelerin neden olduğu lekelerin uzaklaştırılması işlemidir. Diş Beyazlatma - ÖZET Diş renkleşmeleri şu şekilde sınıflandırılmaktadır; içsel (intrinsic) renkleşmeler, dışsal (extrinsic)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt